21 / 05 / 2024

türkiyede termal oteller

türkiyede termal oteller

Özellikle kış aylarında büyük rağbet gören termal turizmi, son yıllarda artan tesis sayısıyla da büyük ilgi çekiyor. Avrupa’daki benzerleriyle yarışan termal sularda Afyon, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Yalova, Kızılcahamam gibi iller başı çekiyor...

Pamukkale’nin termal otelleri kapılarını açtı!

Pamukkale’nin şifalı kırmızı suyuyla büyük ün kazanan Karahayıt Mahallesi’nde bulunan termal oteller, kapılarını açtı. Turizm tesisleri, normalleşme süreciyle birlikte yeniden ziyaretçilerini ağırlıyor.

Oteller doldu, yabancı turist kiralık eve yöneldi!

Bu yıl içerisinde 50 milyon yabancı turist hedefleyen Türkiye’de oteller neredeyse doldu. Yabancı turist fiyat avantajı ve kolay ulaşımıyla öne çıkan kiralık dairelere yöneldi.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Akçakoca'da oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, bayram tatilinde ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler nedeniyle 25 bin olan nüfuslarının 130 binler seviyesine yaklaştığını belirterek, " Oteller ve pansiyonlar yüzde 100 doluluk oranına ulaştı" dedi.

Türkiye'deki oteller yatırım teşviğinden yararlanacak!

Türkiye'nin cari açığı azaltmadaki en önemli enstrümanlarından biri olan turizmde kapasitenin ve hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik yatırımlar devlet tarafından teşvik edilecek.

Türkiye termal turizmde yabancı turist çekmek istiyor!

Kaplıca, Talasso ve Kür Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ilgaz Nacakoğlu yaptığı açıklamada "Dünyada termal kaynak potansiyeli bakımından 7'nci sıradayız ama yabancı turist çekemiyoruz" dedi

Uludağ teleferik hattı Oteller Bölgesi’ne yolcu taşımaya başlıyor!

Bursa’da ulaşıma köklü çözümlerle nefes aldıran Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek modern yüzüyle vatandaşları Uludağ ’a ulaştıran teleferik, Oteller Bölgesi ’ne de yolcu taşımaya başlıyor.

İzmir sağlık turizminin gözdesi olacak!

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden İzmir. EXPO 2020 için planlanan tnciraltı'na termal oteller zinciri de dahil sağlık merkezi yatırımlarını hayata geçirerek bu alanda merkez olacağı bildirildi.

İzmir sağlık turizminin başkenti olacak!

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden İzmir, EXPO 2020 için planlanan İnciraltı'na termal oteller zinciri de dahil sağlık merkezi yatırımlarını hayata geçirerek bu alanda merkez olacağı bildirildi.

İzmir sağlık turizminin başkenti olma yolunda!

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden İzmir, EXPO 2020 için planlanan İnciraltf na termal oteller zinciri de dahil sağlık merkezi yatırımlarını hayata geçirerek bu alanda merkez olacağı bildirildi.

Mustafa Toprak: İzmir, sağlık turizminin başkenti olma yolunda!

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden İzmir, EXPO 2020 için planlanan İnciraltı'na termal oteller zinciri de dahil sağlık merkezi yatırımlarını hayata geçirerek bu alanda merkez olacağı bildirildi.

İzmir, sağlık turizminin başkenti olma yolunda!

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden İzmir, EXPO 2020 için planlanan İnciraltı'na termal oteller zinciri de dahil sağlık merkezi yatırımlarını hayata geçirerek bu alanda merkez olacağı bildirildi.

türkiyede termal oteller Haberi

türkiyede termal oteller


TERMAL sularında kaynak zenginliği açısından dünyada ilk 7 ülke arasında alan Türkiye, bu zenginliği turizmde de kullanmaya başladı.


Özellikle kış aylarında büyük rağbet gören termal turizmi, son yıllarda artan tesis sayısıyla da büyük ilgi çekiyor. Debisi, sıcaklıkları, çeşitli fiziksel ve kimyasal özellikleri ile Avrupa’daki benzerleriyle yarışan termal sularda Türkiye’de Afyon, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Yalova, Kızılcahamam, Pamukkale, İzmir ve Sapanca gibi iller başı çekiyor. Türkiye’de 1300 civarında termal kaynak bulunuyor. Termal Turizmde bilinirliğin giderek arttığını ifade eden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, termal otellerde 1.2 milyon olan konaklama yapan turist sayısını, 4.5 milyona çıkarmak hedeflediklerini söyledi. 


Termal otellere olan ilginin her sene artış gösterdiğini ifade eden Jolly Tur İç Turizm Müdürü Can Mergen de, özellikle bu sömestr döneminde geçen yıla...