20 / 07 / 2024

türkiyede toplam gökdelen sayısı

türkiyede toplam gökdelen sayısı

Dünyanın en büyük yapı bilgi kaynaklarından Emporis' in verilerine göre Türkiye' de yapımı tamamlanmış olan gökdelenler hesaba katıldığında Avrupa'da İstanbul' dan daha yüksek şehir yok...

İstanbul'daki 1 ev fiyatına, Baltimore'da 135 bin metrekarelik gökdelen alınıyor! 

Türkiye'deki konut fiyatları ile yurt dışındaki konut fiyatları sık sık karşılaştırılıyor. Şimdi de ABD Baltimore'da satılan bir gökdelen fiyatıyla gündem oldu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yusufeli Barajı 100 katlı gökdelen yüksekliğine ulaşacak!

Tamamlandığında dünyanın en yüksek üçüncü barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nda gövde yüksekliği 100 metreye ulaştı. Yusufeli Barajı, 275 metrelik gövdesiyle 100 katlı bir gökdelen yüksekliğine ulaşmış olacak.

ÖİB Türkiye’nin gözde yerlerindeki 39 arsayı satışa çıkardı!

Türkiye’nin gözde yerlerinde toplam 39 adet arsayı satışa çıkaran ÖİB, 16 Ocak saat 17.00’ye kadar teklifleri kabul edecek. 

2017'de en çok gökdelen hangi ülkede inşa edildi?

Statista, geçtiğimiz yıl içinde inşa edilen gökdelenlerle bir rapor hazırladı. Rapora göre, 2017'de en çok gökdelen hangi ülkede inşa edildi? Türkiye raporda kaçıncı sırada yer aldı?

2017'de hangi ülkede kaç gökdelen inşa edildi?

2017 yılında 200 metre ve üzerinde yüksekliğe sahip 144 gökdelen inşa edildi. Bu gökdelenlerin 15'i 300 metreden de yüksek. Peki 2017'de hangi ülkede kaç gökdelen inşa edildi ve Türkiye kaçıncı sırada?

İşte gökdelen kiralarının uçtuğu 10 şehir!

Gayrimenkul danışmanlığı hizmetleri veren Knight Frank'in yaptığı araştırmaya göre en pahalı gökdelenlerin olduğu şehirler sıralaması yapıldı. İşte gökdelen kiralarının uçtuğu 10 şehir...

Nevtem İnşaat Taahhüt Turizm Temizlik Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nevtem İnşaat Taahhüt Turizm Temizlik Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Nevzat Kurt tarafından 300 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

AVM ve gökdelen yapılan deprem toplanma alanları mecliste!

İstanbul'da AVM ve gökdelen yapılan deprem toplanma alanları meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sinpaş Avangarden sitesinde gökdelen itirazı!

Ümraniye’de bulunan Sinpaş Avangarden sitesinin çocuk parkı olarak kullanılan alanına 35 katlı gökdelen yapılacağı iddia ediliyor. Karara tepki gösteren site sakinleri evini satma kararı aldı.

ERA Türkiye, Anneler Günü’nü TEMA’ya bağış yaparak kutluyor!

Türkiye’ye geldiği günden itibaren paydaşlarına verdiği değerle ön plana çıkan ERA Gayrimenkul Türkiye, ‘Anneler Günü’ için tüm franchise’ları adına TEMA’ya bağışta bulunacak.

Güney Afrikalı yatırımcı Türkiye’ye güveniyor!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener yaptığı açıklamada Güney Afrikalı yatırımcının Türkiye'ye güvendiğini söyledi.

Gökyüzünden dünyaya gökdelen sarkıtılacak!

Dünya’dan 50 bin kilometre yükseklikteki bir asteroitten yeryüzüne gökdelen sarkıtılması planlanıyor. Yüzeye temas etmeyecek binadan yerküreye paraşütle atlanacak.

Yabancı yatırımcının Türkiye'ye güveni artacak!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, referandumda çıkacak "Evet" sonucunun ekonominin ve yatırımların güvencesi olacağını söyleyerek, "16 Nisan'dan sonra küresel yatırım algısı güçlenecek, Türkiye'ye güven artacak" dedi.

türkiyede toplam gökdelen sayısı Haberi

türkiyede toplam gökdelen sayısı

Parayı, arsayı bulan gökdeleni dikti, İstanbul 'Avrupa'nın en yüksek şehri' unvanını kazandı. Bugün Avrupa'da 647 gökdelen bulunuyor. Bunların 107 tanesi İstanbul'da.


DÜNYANIN en büyük yapı bilgi kaynaklarından Emporis'in verilerine göre Türkiye'de yapımı tamamlanmış olan gökdelenler hesaba katıldığında Avrupa'da İstanbul'dan daha yüksek şehir yok. İstanbul bu yapılarıyla dünyada da 22'nci sırada. Wall Street Journal Türkiye'nin haberine göne en fazla gökdelene sahip şehirler listesindeyse İstanbul bunun da ötesine geçmiş durumda. Bu alanda da Avrupa birincisi olan İstanbul dünyada da 15'inci sırada. Buna göre İstanbul'da gökdelen sayısı 107. Birinci olan Hong Kong'da 1268 gökdelen var. New York yine ikinci sırada ve 596 gökdelene ev sahipliği yapıyor. Tokyo'da 411, Chicago'da 293, Dubai'de 249 gökdelen bulunuyor. Yükseklik konusunda Türkiye'nin önündeki ülkelere bakıldığında listede birinci sırada...