29 / 04 / 2024

türkiyede yapı stoğu

türkiyede yapı stoğu

Gölcük depreminden sonra gündemimize geldi kentsel dönüşüm konusu. Yıllar yılı belediyelerin plansız, izinsiz ve kalitesiz yapılaşmaya göz yummasının neticesinde mevcut yapı stoğunun neredeyse yarısının yenilenmesi gereği ortaya çıkmıştı...

Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu yarışması için başvurular başlıyor!

27'uncu kez gerçekleşecek ‘Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’ için kayıt dönemi 1 Mayıs'ta başlıyor. Yarışmacılar 30 Haziran'a kadar başvuruda bulunarak erken kayıt döneminden yararlanılabiliyor.

Salda Gölü'nde mevzuata aykırı tüm yapılar yıkıldı!

Sit alanları, özel çevre bölgeleri, doğal ve ekolojik alanlar gibi devlet koruması altına alınan 40 ayrı şehirdeki bölgelerde, 6 bin 755 kaçak yapı olduğu belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda'da "Mevzuata aykırı tüm yapılar yıkıldı" dedi.

Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri için başvurular başladı!

29'uncu kez gerçekleşecek ‘Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’ için kayıt dönemi başladı. 31 Mayıs’a kadar başvuruda bulunarak erken kayıt döneminden yararlanılabiliyor.

Türkiye-Meksika Dostluğu Sağlık Merkezi hizmete açıldı!

Oaxaca eyaletinin El Espinal kasabasında inşa edilen Türkiye-Meksika Dostluğu Sağlık Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Türkiye'de 7 milyon yapı stoğu sağlıksız!

Türkiye'yi depreme karşı hazırladıklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Ülkemizde 6,7 milyon yapı stoğu sağlıksız. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yılda 300 bin konutu dönüştüreceğiz'' diye konuştu.

Türkiye'de 7,5 milyon yapının yıkılması gerekiyor!

Bakan Özhaseki, "1999 yönetmeliği öncesinde Türkiye'de yapılan yaklaşık 7,5 milyon civarında yapı stoğu var. Bunların büyük çoğunluğu depreme dayanıksız ve yaşam için elverişsiz. Bunların yıkılması lazım" açıklamasında bulundu.

İzmir'in yapı stoğu yenilenmeli!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, İzmir'in yapı stoğu yenilenmeli açıklamasını yaptı.

Kalitesiz yapı stoğu var!

İnsay Yapı Başkanı Çulhalık, gayrimenkul sektörünün Türkiye ekonomisinin bel kemiği olduğunu belirterek, "2016 yılı, bir çok firma gibi bizim için de hareketli bir yıldı''

Metal Yapı Konut İstanbul'da arsa stoğu yapıyor!

Türkiye'de ve özellikle de İstanbul'da gayrimenkul projesi geliştirmenin en önemli zorluğu arsa bulma sorunu. 1 milyar doların üzerinde inşaat yatırımı yapan Metal Yapı Konut İstanbul'da arsa stoğu yapıyor.

Cevat Öncü: Samsun'da yapı stoğu erimeli!

İMO Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü, İnşaatta yaşanan arz fazlasının şişkinlik yarattığını ve konut yapımına çekidüzen gelmesi gerektiğini belirterek, "Yapı stoğunun erimesi için tapu harçlarında ve konut kredilerinde indirime gidilmeli" dedi.

Türkiye genelinde 700 kilometrelik 470 tünel yapılacak!

Türkiye'de bugüne kadar 264 kilometre uzunluğunda 271 tünel hizmete girerdi. 2023 hedefleri kapsamında, uç uca eklendiğinde İstanbul ile Antalya mesafesi uzunluğunda 470 tünelin yapılması planlanıyor.

Türkiye’de kentsel dönüşümle yapı stoğu yenilenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Türkiye’de kentsel dönüşümle, yapı stoğunu yenilemeyi, doğal afetlere karşı dayanıklı yaşam alanları geliştirmeyi hedeflediklerine dikkat çekti.

Bursa’nın yapı stoğu güvenli mi?

Araştırmalarda, Bursa’nın dünya ligindeki kentler arasına girdiğini, hatta ilk 50 kent arasında yer aldığını gösteriyor. Bu bile kentsel mutluluk kaynağı. Fakat tüm özelliklerine karşın, Bursa’nın yapı stoğu hiç de güvenli değil.

türkiyede yapı stoğu Haberi

türkiyede yapı stoğu

Gölcük depreminden sonra gündemimize geldi kentsel dönüşüm konusu. Yıllar yılı belediyelerin plansız, izinsiz ve kalitesiz yapılaşmaya göz yummasının neticesinde mevcut yapı stoğunun neredeyse yarısının yenilenmesi gereği ortaya çıkmıştı. Siyasi hesaplarla insan canının riske atılması yalnızca yapı stoğunun kalitesini bozmadı, aynı zamanda vahşi bir ranta da yolaçtı. Devlet arazilerine el koyma, mafyalaşma ve sonrasında kontrolsüz bir gecekondulaşma hareketi başta İstanbul olmak üzere neredeyse bütün kentlerde altyapı, trafik ve görüntü problemlerine yolaçtı. Evet, bugün deprem tehlikesi nedeniyle kentsel dönüşümün bir zorunluluk olduğunu kabul ediyoruz ancak dönüşüm hareketinden çıkar sağlama amacı maalesef bu hareketin köklü bir değişim yaratmasının önüne geçiyor.


Yapı stoğunun yenilenmesi öncelikle deprem riski yüksek alanlarda ve kalitesiz gecekondu yapılaşma alanlarında aciliyet taşıyordu, ancak bugün geldiğimiz noktada kentsel dönüşümün olanca hızıyla...