29 / 04 / 2024

türkiyede yerleşmiş olmayanların kira geliri

türkiyede yerleşmiş olmayanların kira geliri

Dar mükelleflerin Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar vergiye tabi oluyor. Peki, 2015 yılında kira geliri elde eden dar mükellefler nasıl vergi ödeyecek? İşte dar mükellefler için kira geliri rehberi 2016..

Dolar seçimden sonra yükselir mi? Bugün dolar ne kadar oldu? Dolar yatırımcıları dikkat! 12 Şubat 2024 dolar/TL kuru 

Milyonlarca yatırımcı döviz kurlarındaki ahreketliliği yakından takip ediyor.  Son günlerde rekor üstüne reko kıran dolar kuru araştırılıyor. Bugün dolar ne kadar? Dolar seçimden sonra yükselir mi? 

Altın fiyatları bayramdan sonra yükselir mi, düşer mi? Net yanıt şimdi geldi! Elinde altını olanlar gardınızı alın!

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından anlık olarka takip edilmeye devam ediyor. Altın fiyatları güne yukarı yönlü başlarken bayramdan sonra altın fiyatlarının ne kadar olacağı belli oldu. Net yanıt şimdi geldi! Elinde altını olanlar gardınızı alın!

Yastık altındaki altınlarımızı bozduralım mı, bekletelim mi? İslam Memiş bir iyi bir de kötü haber verdi! Bunu yapmayın!

Altın fiyatları yılın son günlerinde yükselmeye devam ederken, ''Yastık altındaki altınlarımızı bozduralım mı, bekletelim mi?'' sorusunun yanıtını merak edenler için Altın Kahini İslam Memiş bir iyi bir de kötü haber verdi! Bunu yapmayın!

Gümüş yatırımcıları bu haber size! Bu fiyatlardan gümüş alınır mı? Gümüş almak için geç mi kaldınız? 

Gümüş fiyatları son günlerde bir anda hızlı yükseliş kaydetti. Bir günde yüzde 9 değer kazanan gümüş fiyatları resmen fırladı. Peki bu fiyatlardan gümüş alınır mı, gümüş almak için geç mi kaldınız? İşte tüm merak edilenler...

Ağır yara alan kripto paralar gaza bastı! Kötü senaryo geride mi kaldı?

Gündemden düşmeyen kripto paralar gaza bastı. Peki yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan kripto paralarda kötü senaryo geride mi kaldı? İşte kripto paralarda son durum...

Mesrur Barzani: PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor!

Terör örgütünün bölgede dağları, hatta yerleşim alanlarını işgal ettiğini ve bu nedenle 800 köyün yeniden inşa edilemediğini anlatan IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, ''PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor'' dedi.

Almanya'da evi olmayanların sayısı yüzde 150 arttı!

Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre, kalacak evi olmayanların sayısının son üç yılda yüzde 150 oranında arttığı belirlendi.

Kira geliri olmayanların vergisi 2017!

Kira gelir vergisinde ödemeler Temmuz sonuna kadar devam ediyor. Peki, evini kiraya verip kira bedeli etmeyenler de vergi ödeyecek mi? İşte kira geliri olmayanların vergisi 2017..

Adana Etnografya Müzesi'nin kiliseye mi dönüştürülecek?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Adana Etnoğrafya Müzesi’nin kiliseye dönüştürülme çalışmasını meclis gündemine taşıdı.

Kiler GYO kar dağıtımı yönetim kararını açıkladı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Kiler GYO kar dağıtımı yönetim kararını açıkladı!

Türkiye’de kentsel dönüşümle yapı stoğu yenilenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Türkiye’de kentsel dönüşümle, yapı stoğunu yenilemeyi, doğal afetlere karşı dayanıklı yaşam alanları geliştirmeyi hedeflediklerine dikkat çekti.

Türker Gayrimenkul Bilgilendirme Politikası'nı yayınladı!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamaya göre Türker Gayrimenkul Bilgilendirme Politikası'nı yayınladı.

Türkiye'de kentsel dönüşüm söylemleri el üstünde tutuluyor!

Bursa Gazetesi köşe yazarı olan Makbule Karabulut bugünkü yazısında kentsel dönüşüm ve Türkiye'deki sürecini anlattı. Karabulut, Türkiye'de kentsel dönüşüm söylemleri el üstünde tutulduğunu belirtti.

türkiyede yerleşmiş olmayanların kira geliri Haberi

türkiyede yerleşmiş olmayanların kira geliri

Dar mükellefler için kira geliri rehberi 2016!

Türkiye’de yerleşmiş olmayan gerçek kişiler, dar mükellef olarak tanımlanıyor. Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar vergiye tabi oluyor. Peki, 2015 yılında kira geliri elde eden dar mükellefler nasıl vergi ödeyecek?


Dar mükelleflerin kira gelir vergisi ile ilgili olarak GİB tarafından hazırlanan Dar mükellefler için kira geliri rehberi 2016 şu şekilde;


Dar mükellefler için kira geliri rehberi 2016


GİRİŞ

Türkiye’de yerleşmiş olmayan gerçek kişiler, dar mükellef olarak tanımlanmakta ve bunların sadece Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar vergiye tabi olmaktadır. Bu anlamda dar mükelleften kasıt, ikametgâhı Türkiye’de bulunmayanlar veya bir takvim yılı içinde devamlı olarak Türkiye’de altı aydan fazla oturmayanlardır.


Bu rehber, 2015 yılında sahip oldukları mal ve hakları kiraya veren dar mükelleflere; kira gelirine konu mal ve haklar,...