10 / 05 / 2024

türkiyede yht ile organ transferi

türkiyede yht ile organ transferi

Konya'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen hastanın pankreası, Yüksek Hızlı Tren ile Ankara'ya gönderildi. Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Kaymak: "Türkiye'de ilk defa hızlı trenle bir organ nakli transferini gerçekleştiriyoruz" dedi

5 Türk emeklinin aylığı, Almanya’daki standart emekli maaşını bile karşılamıyor: 10 bin TL ile 298 Euro alınabiliyor!

Bir Türk vatandaş ile bir Alman vatandaşın emekli maaşları karşılaştırıldığında, 5 Türk emeklinin aylığının Almanya’daki standart emekli maaşını bile karşılamadığı belirlendi. İşte rakamlar...

Tebernüş Kireçci uyarmıştı! Ev sahibi ile kiracı kavgaları 2022'den başlayarak en önemli gündem maddesi olacak!

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilim her geçen gün artarak devam ediyor. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten ev sahibi ile kiracı kavgaları ve davaları 2022'den başlayarak en önemli gündem maddelerinden olacağını yıllar öncesinde söylemişti.

Acele Kamulaştırma kararı ile OSB'ye toplam 24 arsa! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 1. Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımcılara verilmek üzere toplam büyüklüğü 482 bin 366 metrekare olan 24 adet arsanın Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından acilen kamulaştırılmasına karar verildi. 

Yüksek Hızlı Trenlerle ile seyahat eden yolcu sayısı 80 milyona ulaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yüksek hızlı trenlerle (YHT) ile bugüne kadar 79 milyon 581 bin vatandaşa hızlı, konforlu, ekonomik ve güvenli seyahat imkanı sağladıklarını kaydetti. YHT ile seyahat detayları ve ayrıntıları haberimizde...

Et ve Süt Kurumu ile Türkiye Kasaplar Federasyonu anlaştı! Uygun fiyatlı et satışı başlıyor!

Et ve Süt Kurumu (ESK) ile Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında imzalanan protokolle, kasaplara artık uygun fiyatlı kırmızı et satışı yapılacak.

AFAD depremden etkilenen bölgelere bağış için resmi IBAN numaralarını paylaştı! 20 TL ile bağışta bulunun!

Kahramanmaraş'ta art arda meydana gelen depremlerin ardından bölgeye yardım ulaştırmak için seferberlik başladı. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre depremden etkilenen iller için yürütülen çalışmalara destek vermek isteyenler SMS ile yardım yapabiliyor.

Merkez Bankası resmen duyurdu! Dijital Türk Lirası ile ilk ödeme gerçekleştirildi!

Merkez Bankası, birinci faz çalışmaları çerçevesinde Dijital Türk Lirası ile ilk ödemenin başarılı bir şekilde yapıldığını duyurdu. İşte Dijital Türk Lirası ile ilk ödemenin ayrıntıları...

Türk Lirası ile ihracatta rekor artış!

Türk lirası ile ihracat, eylül ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 182 yükselerek 16 milyar 30 milyon TL’ye yükseldi.

Mercedes Benz A serisi tüm özellikleri ile çok orijinal! Peki Mercedes Benz A serisi fiyatı ne kadar?

Yaz aylarının gelmesi ile otomobil almak isteyen milyonlarca kişi araba fiyat listelerini araştırmaya başladı. Peki Mercedes Benz A serisi ne kadar? Mercedes Benz A serisi fiyatı kaç lira? İşte Mercedes Benz A serisi 27 Mayıs 2022 fiyat listesi...

EPDK'dan akaryakıt dağıtıcıları ile ilgili yeni karar!

EPDK akaryakıt dağıtıcıları ile ilgili yeni kararını açıkladı. Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre dağıtıcılar zorunlu petrol stokunun, 14-31 Mart arasında %7, 1-12 Nisan arasında %6`sına denk gelen miktarının piyasa faaliyetlerine konu edebilecekler.

Türkiye Bitcoin ile 300 milyon dolar gelir elde etti!

Koronavirüs salgının Türkiye Bitcoin işlemleri ile 300 milyon dolar kazanç elde etti. 

Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye İtalya ile üçüncü ülkelerde iş birliği yapabilir!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Türkiye'nin İtalya ile üçüncü ülkelerde iş birliği yapabileceğini bildirdi.

türkiyede yht ile organ transferi Haberi

türkiyede yht ile organ transferi


Konya'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen hastanın pankreası, Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Ankara'ya gönderildi.


B.Ö. (30) adlı erkek hastanın geçirdiği trafik kazası sonucu kaldırıldığı Konya Özel Medicana Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine B.Ö'nün organları, yakınları tarafından bağışlandı. Dr. Melih Azap başkanlığında, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi ekibi tarafından alınan hastanın böbrekleri ve karaciğeri karayolu ile Antalya'ya, kornealar Konya Numune Hastanesi'ne, pankreas ise Ankara'ya gönderildi.


Bu nakilde Türkiye'de ilk defa bir organın başka bir kente transferi YHT ile yapıldı. Ölen kişinin pankreası Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir hastaya nakledilecek.


Pankreası hızlı trenle götürmeye gelen Sağlık Bakanlığı Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Murat Kaymak, YHT ile ilk defa organ transferini gerçekleştirdiklerini...