05 / 05 / 2024

Türkiyede yol müteahhidleri

Türkiyede yol müteahhidleri

Birçok kez gündeme getirdi. Geçtiğimiz günlerde de CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, duble veya bölünmüş yollarda kalite ve maliyet konusunu gündeme taşıdı. ASMÜD Başkanı Ayberk Özcan'da önemli bilgiler verdi.

ODTÜ Tünel Yol Bağlantısı imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Bilkent Şehir Hastanesi-Eskişehir Yolu-ODTÜ Tünel Yol Bağlantısına ilişkin koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planları askıya çıkarıldı...

Türk Akımı'nın yol haritası Ekim'de belirlenecek!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, "Türk Akımı" projesinin yol haritası konusunda ekim ayında bir anlaşma olabileceğini bildirdi.

Kadem Bacaksız: Türkiye'de müteahhit fazlalığı var!

Ordu Müteahhitler Odası Başkanı ve Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kadem Bacaksız, Türkiye'deki müteahhit sayısının 27 Avrupa ülkesindeki müteahhit sayısından fazla olduğunu, bu durumun kalitesizliği yol açtığını belirterek sektörün disipline edilmesi gerektiğini söyledi.

Asel Proje Taahhüt İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Asel Proje Taahhüt İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Hüseyin Ataol Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL sermaye ile 15 Mart'ta Şişli, Meşrutiyet Mahallesi, Rumeli Caddesi'nde kuruldu.

Demirel Taahhüt İnşaat Mühendislik Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Demirel Taahhüt İnşaat Mühendislik Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, İsmail Hakkı Demirel tarafından 10 bin TL sermaye ile 26 Şubat'ta Tuzla, Aydıntepe Mahallesi 'nde kuruldu.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanı yeniden Şefik Tüzün oldu!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin Seçimli 58. Olağan Genel Kurulu 12 Şubat 2016 tarihinde Ankara’da Birlik Merkezinde yapıldı. Votorantim Çimento temsilcisi M. Şefik TÜZÜN, yeniden TÇMB Başkanlığına seçildi.

Dora Plus Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Yazılım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dora Plus Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Yazılım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Bekir Akgül tarafından 100 bin TL sermaye ile 21 Ocak'ta Esenyurt, Büyük Hayrettin Paşa Mahallesi'nde kuruldu.

Rota Uluslararası Taahhüt İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rota Uluslararası Taahhüt İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hüseyin Özdemir tarafından 20 bin TL sermaye ile 15 Ocak'ta Sarıyer, Tarabya Mahallesi, Küme Evleri Caddesi'nde kuruldu.

Rusya'dan Türk Akımı'na yeniden yeşil ışık!

Rus bakan Novak, Türk Akımı'nı Avrupa ve Türkiye'nin istemesi halinde gerçekleştirebileceklerini söyledi. Novak, "Avrupalı ve Türk partnerlerimiz nihai olarak projeye ilgi gösterirlerse biz bu projenin gerçekleştirmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

ARC Milimetrik Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Reklam Tasarım Gıda Turizm Nakliyat San.ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

ARC Milimetrik Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Reklam Tasarım Gıda Turizm Nakliyat San.ve Tic.Ltd.Şti. Osman Çağrı Sağlam tarafından 500 bin TL sermaye ile 11 Ocak'ta Şişli, Merkez Mahallesi'nde kuruldu.

Rusya, Türk Akımı görüşmelerine devam etmek istiyor!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi görüşmelerine devam etmek için hazır olduklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Akımı'nı biz rafa kaldırdık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk Akımı Projesi'nin Rusya tarafından durdurulduğu haberleri çıkıyor. Tam aksine proje taleplerimizin karşılanmaması sebebiyle tarafımızdan rafa kaldırıldı" dedi.

Türk Akımı Projesi durduruldu!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı projesinin durdurulduğunu açıkladı. Novak, Akkuyu Nükleer santrali ile ilgili görüşmelerin ise süreceğini açıkladı.

Türkiyede yol müteahhidleri Haberi

Türkiyede yol müteahhidleri

Işık, "Bölünmüş yollardan haksız kazanç sağlayanların ve göz yuman kamu görevlilerinin tespit edilerek yasal işlem başlatılması amacıyla Meclis araştırması açılmalıdır. Birçok firma, bilgi, beceri ve makine parkı yetersiz olmasına rağmen ihale alıyor. Bu yollar ilk yü tekrar bakıma alınıyor. Maliyetleri yükseliyor. Maliyetler şişirilerek haksız kazanç elde ediliyor. Avrupa'da ortalama 3 yılda bir balon yapan asfalt yollar Türkiye'de bir yılı çıkaramıyor. Denetimler yetersiz. 1 km duble yolun maliyeti son yılardaiki kattan fazla arttı" dedi. 


Bu iddiaları, eleştirileri Türkiye Asfalt Müteahhitleri Derneği (ASMÜD) Başkam Ayberk Özcan'la konuştuk. Özcan, önemli bilgiler verdi. En çarpıcı olanı da sektöre girişler... "Dernek kurduğumuzda sektörde toplam 37 firma vardı, şimdi 400'ü geçti. Kuyumcusu, doktoru sektöre giriyor" dedi. Sektörde bir sertifikalandırma gereği olduğunu aktardı. Özcan'ın verdiği bilgiler arasında...