24 / 07 / 2024

türkiyedeki asansörler güvenli mi

türkiyedeki asansörler güvenli mi

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), 2015 yılı itibariyle 55 ilde 261 belediye ile imzaladığı protokoller çerçevesinde asansörlerin periyodik kontrollerini gerçekleştiriyor.

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: Meclis'e sunulan teklif güvenli binaların kayıt altına alınmasını kapsıyor!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Türkiye'nin X sosyal medya hesabından imar barışı ile ilgili bir paylaşım yapıldı ve "Sunulan kanun teklifinde Afet Risk Analiz Raporu alınarak güvenli binaların kayıt altına alınmasını, ekonomiye kazandırılmasını kapsamaktadır" denildi. İşte ayrıntılar...

Japonya'da depremler doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izleniyor! Türkiye'de de böyle olabilir mi? 

Japonya'da 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sosyal medyada yer alan videoda depremlerin doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izlendiği görüldü. Peki Türkiye'de bu mümkün mü? İşte vatandaşların yorumları...

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Yıkıcı deprem açısından en güvenli 21 şehir tek tek belli oldu! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan son dakika açıklaması!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Yıkıcı deprem bakımından Türkiye'nin en güvenli önde gelen illeri" diyerek, güvenilir şehirleri tek tek sıraladı. İşte yıkıcı deprem açısından en güvenli 21 şehir...

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

Renk İş Sağlığı Ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Renk İş Sağlığı Ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de  10 binTL sermaye bedeli  ile Süleyman  İbar tarafından kuruldu.

AFAD, ev alırken yapı güvenliğinin araştırılmasını önerdi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), vatandaşlara, konut alma ve kiralama sürecinde yapı güvenliğini araştırmalarını tavsiye etti.

Mustafa Varank: Türkiye'nin güvenli liman olduğunu tüm dünyaya bir kez daha kanıtlayacağız!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sonuç odaklı ekonomi politikalarına hız kesmeden devam edeceklerini söyleyerek, "Türkiye'nin güvenli liman olduğunu tüm dünyaya bir kez daha kanıtlayacağız" dedi.

Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temeli yarın atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Esenler'de önce "Sıfır Atık" projesi kapsamında geri dönüşümden elde edilen 500 bin defteri öğrencilere dağıtacak, sonrasında da Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'ndeki yeni etap konutlarının temelini atacak.

Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Konutları' tanıtıldı!

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, 17 Ağustos'un yıl dönümünde Türkiye'nin ilk "Akıllı ve Güvenli Konutları"nı tanıttı. Esenler'de kentsel dönüşüm gerçeği gözler önüne serildi.

Mevlüt Çavuşoğlu: Güvenli bölgede konut ihtiyacı karşılanmalı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, güvenli bölgede konut yapımı, sağlık, eğitim hizmeti, su, elektrik gibi temel ihtiyaçların karşılanması gerektiğini söyledi.

Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman! 

Küresel güçler tarafından Türkiye’ye yapılan ekonomik saldırılara rağmen Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman oldu.

türkiyedeki asansörler güvenli mi Haberi

türkiyedeki asansörler güvenli mi

TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, Enstitü’nün 2012 yılından bu yana gerçekleştirdiği bu hizmetle ilgili bir açıklama yaptı. Korkmaz’ın açıklamasında “TSE, asansör periyodik kontrol faaliyetlerine başladığı 2012 Mayıs ayından bugüne kadar periyodik kontrol ve takip kontrolü olmak üzere toplam 227 bin 318 asansörün kontrolünü gerçekleştirdi. 2012’de 23 ilde 25 bin 432 asansörün periyodik kontrol ve takip kontrolünü gerçekleştiren TSE, bu çalışmalar sonucunda asansörlerin yüzde 65.85 oranında kullanılamaz durumda olduğunu tespit etti. 2013’te 30 ilde 57 bin 475 periyodik kontrol ve takip kontrolü gerçekleştiren Enstitü, bu asansörlerden 35 bin 747’sinin kullanılamaz durumda olduğu ortaya çıktı.


55 İLDE DENETİM


2014’te 46 ilde yapılan 65 bin 966 denetim sonucunda kırmızı etiket iliştirilen asansörlerin sayısı 39 bin 552 olarak tespit edildi. 2015 yılı Haziran ayında asansör periyodik...