15 / 05 / 2024

türkiyedeki havzaların mevcut hali

türkiyedeki havzaların mevcut hali

2014 - 2023 dönemine ait Ulusal havza yönetim stratejisi, 4 Temmuz 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Türkiye ’de havzaların mevcut durumu 2014..

İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunması Yönetmeliği!

İçme-Kullanma Suyu Havzalarının Korunmasına dair yönetmelik yaymlandı ve yürürlüğe girdi. Yönetmelik, içme-kullanma suyu temin edilen veya edilmesi planlanan bütün yerüstü ve yeraltı suyu kaynaklarını kapsıyor...

Sinpaş GYO kar dağıtım politikasını yayınladı!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. bugün kamu aydınlatma Platformu'nda şirketin kar dağıtım politikasını yayınladı. İşte şirketin kar dağıtım politikası..

Jatomi Fitness iflas etti! Tüm salonlarını kapattı!

İstanbul'da oldukça popüler olan spor salonlarından Jatomi Fitness, çalışanlarına iflas ettiğini duyurarak, dün akşam bir saat içinde tüm salonlarını kapattı.

Gotthard Base Tüneli yarın açılıyor!

Gotthard Base Tüneli yarın açılıyor. İsviçre’deki tünel Alp Dağları’nın altından kazıldı ve Avrupa’nın farklı ülkelerine İsviçre’den geçişi kolaylaştıracak proje kabul ediliyor.

Bursa'da konut satışları Türkiye ortalamasının üstünde!

İMSİAD Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Bursa emlak piyasasını değerlendirdi. Mescioğlu yılın ilk üç ayında Bursa'nın konut satışında Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu belirtti.

Tescon-Sodex 2017 fuarı imza töreni yarın!

Makina Mühendisleri Odası ve Hannover Messe Sodeks Fuarcılık arasında Tescon-Sodex 2017 Fuarı'na ilişkin imza töreni yarın gerçekleşecek.

Kentsel dönüşüm tüm yönüyle ele alındı!

Sabah’ın ev sahipliğinde düzenlenen 1. Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı bugün gerçekleşti. 1. Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda kentsel dönüşüm tüm yönüyle ele alındı.

New York’taki Türkevi binasının yıkımına yaz aylarında başlanacak!

New York’ta yapılacak ‘Türkevi’nin projesinin mimarlarından Jonathan Stark, projenin son durumunu anlattı. Stark, eski ‘Türkevi’ binasının yıkımına yaz aylarında başlanacağını ve yeni binanın inşaatının bir buçuk yıl süreceğini söyledi.

İstanbulSMD MIPIM 2016'da Türk mimarlarını tanıttı!

İstanbulSMD bu yıl ilk kez resmi olarak bulunduğu MIPIM’de, Türk mimarlarının yurtdışı pazarlara açılması için önemli bir adım attı. Fransa’nın Cannes kentinde her yıl yapılan MIPIM, sektörün en önemli etkinliği olarak kabul ediliyor.

New York'taki Türkevi binasının yerine 32 katlı gökdelen inşa edilecek!

Dışişleri Bakanlığı, New York'ta, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu'nun ihtiyaçlarını karşılamak için mevcut Türkevi binasının yerine 32 katlı gökdelen inşa edileceğini duyurdu.

Atakule GYO kar dağıtım politikasını genel kurula sunacak!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Kararı doğrultusunda; revize edilen Kar Dağıtım Politikası'nın ilk yapılacak Genel Kurul Toplantısı'nda pay sahiplerinin bilgisine sunacak.

Anadolu'daki konut satış artışı İstanbul ve Türkiye ortalamasını solladı!

Konut satışında rekor kırılırken, Anadolu'daki artış İstanbul'u ve Türkiye ortalamasını solladı. Bu tablo göçün hız kestiğinin ve gayrimenkulün tabana yayıldığının göstergesi oldu.

TOKİ'nin 50 projesinin tanıtım dosyalarının hazırlanması işi ihalesi bugün!

TOKİ tarafından yapılacak 50 adet projenin çevresel etki değerlendirmelerinin yapılarak proje tanıtım dosyalarının hazırlanması hizmet alım işi ihalesi bugün saat 11:30'da gerçekleşecek.

türkiyedeki havzaların mevcut hali Haberi

türkiyedeki havzaların mevcut hali

Türkiye’de havzaların mevcut durumu 2014!

2014- 2023 dönemine ait Ulusal havza yönetim stratejisi, 4 Temmuz 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 


Strateji kapsamında, Türkiye’de havzaların mevcut durumu ile hedeflenen durum için gerçekleştirilmesi gereken projelere yer veriliyor.


Türkiye’de Havzaların Mevcut Durumu 

Türkiye 25 hidrolojik havzaya bölünmüş olup (Tablo 1, Şekil 1) bu havzalardan toplam ortalama yıllık akış 186 milyar m3’tür. DSİ verilerine göre bunun yaklaşık üçte biri, ülkenin doğusunda yer alan Fırat-Dicle havzasına aittir.  


Alansal büyüklük olarak bunu Kızılırmak ve Sakarya havzaları izlerken, ortalama yıllık akış miktarı olarak Fırat-Dicle havzasından sonra Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz ve Antalya Havzaları gelmektedir.  


Havzaların ekolojik, sosyal, demografik koşulları ve havza kaynaklarının kullanımı bulunduğu bölgeye göre ve havza alanlarının yatay ve dikey dağılımına bağlı olarak farklı havza yörelerinde...