22 / 07 / 2024

Türkiyedeki işçiler

Türkiyedeki işçiler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, 2002-2013 yılları arasında 1 milyon bin 921 sigortalının iş kazası geçirdiğini, bu kazalarda 13 bin 510 sigortalının hayatını kaybettiğini bildirdi..

O kişiler daha ucuz akaryakıt almak için başka ülkeye gidiyorlar! Böyle bir şey görülmedi

Belçika ile Fransa arasında akaryakıt ücretlerinde litrede 30 sent ve 50 sentlik farklar sebebi ile Belçikalılar araçlarına yakıtı. Belçikalılar daha ucuza akaryakıt almak için artık Fransa'ya gidiyorlar. İşte detaylar…

Çiftçiye akaryakıt desteği müjdesi! Resmen açıklandı! 

Maliyet artışları nedeniyle üretimde güçlüklerle karşılaşan çiftçiler için yeni bir müjde verildi. Marmarabirlik tarafından üretici ortakları için 173 milyon TL'lik akaryakıt desteği yapılacağı duyuruldu...

Arnavutluk'taki mağdur Türk işçiler sorunlarının çözülmesini bekliyor!

Arnavutluk'ta 2019 yılında yaşanan depremden sonra Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla inşasına başlanan deprem konutlarıyla ilgili taşeronluk hizmeti veren Türk firmasının sahibi Y.F. dolandırıcılık iddiasıyla suçlanırken, bu firmanın Türkiye'den getirdiği 86 işçinin ise mağdur oldu.

Yusufeli Barajı inşaatında işçiler Kovid-19 sebebiyle iş bıraktı!

Artvin'deki Yusufeli Barajı ve HES inşaatında çalışan işçiler arasında Kovid-19 vakalarının artması üzerine Valilik kısıtlamalar getirmişti fakat çalışma ortamlarının iyileştirilmesini isteyen yaklaşık 4 bin 500 kişinin vardiyalı olarak çalıştığı inşaatta işçiler iş başı yapmadı...

Türk inşaat işçileri özel uçakla Malta'ya çalışmaya gitti!

Malta'da Sis Enerji Üretim AŞ ve System İnşaat adına yol ve alt yapı, otel, konut, çarşı inşaatı ile yüzme havuzu projesinde çalışacak Türk işçiler, İstanbul Havalimanı'ndan uğurlandı

Emaar AVM inşaatında çalışan işçiler evlerine gönderildi!

Üsküdar Emaar AVM inşaatında çalışan işçiler, koronavirüs salgını nedeniyle riskli ortamlarda çalıştıkları belirterek işçiler firmasına başvurdu. Patron, işçilerin özel araçlarla memleketlerine gönderilmesi ve ücretlerinin ödenmesini kabul etti…

Özel inşaatlarda çalışan işçiler 'götürü ücret' vergisi ödeyecek!

Özel inşaatlarda çalışan işçiler “götürü ücret” vergisi tabi tutuluyor. 2020 yılında ödemeleri gereken yıllık vergi 1.324 TL’ye ulaştı. Şubat ayında vergi karnesinin alınması, ilk taksitin de ödenmesi gerekiyor.

Taksim Camii'nin inşaatında çalışan işçiler saygı duruşuna geçti!

Taksim’de yapımı devam eden caminin üzerinde çalışan işçiler 10 Kasım saat 09.05'te saygı duruşuna geçti. aksim Cumhuriyet Anıtı’nda ise anma töreni düzenlendi.

3. havalimanı inşaatında işçiler eylem başlattı!

3. Havalimanı inşaatında çalışan işçiler kötü çalışma koşulları nedeniyle eylem başlattı.

Irak'ta kaçırılan Türk işçiler serbest bırakıldı!

Irak'ta kaçırılan 16 Türk işçi 28 gün sonra serbest bırakıldı. Bağdat'a getirilen işçilerle telefonda görüşen Başbakan Davutoğlu yaptığı açıklamada, "İşçilerimizin ağlık durumu yerinde. Türk işçiler en kısa zamanda Türkiye'ye getirilecek" diye konuştu.

Irak'ta kaçırılan 18 Türk işçi için Mukteda es-Sadr devreye girdi!

Iraklı Şii din adamı Mukteda es-Sadr, 18 Türk işçisinin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.adr'ın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Türk işçilerin kaçırılması suçtur. Böyle bir eylem insanlık ve İslami açıdan utanç verici bir davranıştır. "

İran pazarının açılması Türkiye için pozitif!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s Türkiye Baş Analisti Gill, İran pazarının açılması olasılığının, Türkiye için pozitif bir pazar fırsatı oluşturacağını kaydetti.

Kamulaştırma için yapılması gerekenler!

Kamulaştırma, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlıyor. Peki, kamulaştırma nasıl yapılır? Kamulaştırma için yapılması gerekenler nelerdir?

Türkiyedeki işçiler Haberi

Türkiyedeki işçiler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre, 2002-2013 yılları arasında 1 milyon bin 921 sigortalının iş kazası geçirdiğini, 13 bin 510 sigortalının iş kazası sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.


CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini cevaplandıran Çelik, 2002-2013 yılları arasında iş kazası geçiren ve iş kazası sonucu yaşamını yitiren sigortalı çalışan sayısı hakkında bilgi verdi.


Çelik, Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarına göre, 2002-2013 yılları arasında 1 milyon bin 921 sigortalı iş kazası geçirdiğini, 13 bin 510 sigortalının iş kazası sonucu hayatını kaybettiğini kaydetti.


Çelik'in cevabına göre, iş kazalarının yıllara göre dağılımı şöyle: 



Bakanlığın cevabında, 2012 ve öncesi yıllarda Kurum kayıtlarına giren ve işlemi tamamlanan vakaların, iş kazası geçiren sigortalı sayısı olarak alındığı, 2013 yılı verilerinin tüm iş kazası...