06 / 05 / 2024

türkiyedeki kentleşme sorunu

türkiyedeki kentleşme sorunu

Kocaeli Gazetesi'nin yazarlarından Mustafa Küpçü bugünkü yazısında Türkiye'deki ulaşım altyapısı ve kentleşme sorunundan bahsetti. İşte Mustafa Küpçü'nün o yazısı...

Bodrum'da kaçak yapı sorunu büyüyor! İzinsiz ve mühürlenmiş 6 bin 765 bina var!

Bodrum'da artan nüfusla beraber kentleşme sorunu büyüyor. Kentte izinsiz ve mühürlenmiş 6 bin 765 bina var. 

İstanbul'da 300 bine yakın iş yerinin acil dönüştürülmesi gerekiyor!

İstanbul’daki çarpık kentleşme ve ticari işletmelerin bulunduğu bölgelerin depreme dayanıksız durumda olması, konutların yanı sıra ticari gayrimenkullerin de bir an önce dönüştürülmesi gerçeğini de ortaya koyuyor.

KPSS’den 70 almak yetiyor! Brüt sözleşme ücretinin iki katı kadar maaş! KOSGEB sözleşmeli personel alıyor!

KOSGEB özel şartlarla brüt sözleşme ücretinin iki katı kadar maaşlı personel alacağını açıkladı. KOSGEB sözleşmeli personel alım ilanını duyurdu. İşte detaylar…

Teknoloji ile kapsayıcı ve sürdürülebilir kentleşme mümkün mü?

Yarının dünyasında öne çıkan kavramların başında sürdürülebilir şehirler inşa edilmeye başlıyor. Peki, teknoloji ile kapsayıcı ve sürdürülebilir kentleşme mümkün mü? İşte detaylar...

İmar affı gelecek mi? İmar barışı gelirse çarpık kentleşme artar mı? Uzman isimden şok açıklama!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İmar Affı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki İmar affı gelecek mi? İmar affı gelirse çarpık kentleşme artar mı? İşte ayrıntılar...

Arsa sorunu çözülürse, barınma krizi biter! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Türkiye ‘de konut sorunu için yapılabileceklerin başında arsa sorununun çözüme kavuşturulması ve diğer yardımcı önlemlerin yer aldığına dikkat çekti. 

Türkiye'deki gayrimenkul sorunu fabrikalara sıçradı!

Türkiye'de yaşanan gayrimenkul sorunu fabrikalara da sıçradı. Fabrika bulamayan bazı yatırımcıların arsa alıp fabrika kurmayı hedefliyor.

İstanbul çarpık kentleşmeden nasıl kurtulur?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinan Genim bugünkü köşe yazısında İstanbul'un büyük problemlerinden biri olan çarpık kentleşme sorununun yanıtını kaleme aldı.

Türk müteahhitler sürdürülebilir şehirlere odaklandı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren "Dünyada kentleşme hızla sürerken küresel iklim kriziyle birlikte 'sürdürülebilir şehirler' için alınması gereken önlemler aciliyet kazanmaktadır" açıklamasında bulundu.

Çarpık kentleşmenin nedenleri: Ek inşaat, yeniden dönüşüm, kat atma!

Önce şehirler yapılır sonra yerleşilir. Türkiye'de ise önce göç edildi daha sonra ihtiyaca göre şehirler yapıldı. Eklemeyle, ek inşaatla, yeniden dönüşümle, kat atmayla da ortaya çarpık kentleşme çıktı...

Kahramanmaraş'taki çarpık kentleşme meclis gündeminde!

Kahramanmaraş'taki çarpık kentleşme meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Aydın Efeler'de yapı güvenliğine uygun kentleşme çalışmaları yapılacak! 

Efeler Belediyesi ile Jeoloji Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilciliği arasında yapı güvenliğine uygun kentleşme çalışmalarının yapılması amacıyla protokol imzalandı...

Aydın Efeler'de sağlıklı kentleşme için imzalar atıldı!

Efeler Belediyesi ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi sağlıklı kentleşme için protokol imzaladı.

türkiyedeki kentleşme sorunu Haberi

türkiyedeki kentleşme sorunu

Bilişim çağındayız; “nano teknoloji” hayatımızın her alanına derinlemesine girmiş durumda.


Bilim ve teknolojinin bu kadar geliştiği bir çağda Türkiye’de iki büyük ve temel sorunumuz var; “Kentleşme ve Ulaşım Altyapısı!


İstanbul’daki nüfus artışı hız kesmiyor. Daha iyi bir yaşam, insanca geçinebileceği bir iş umudunda insanlar.


Ama İstanbul’da “yeşil alan” kalmamış! Hatta, “toplu konut” ya da AVM için çocuk parkları ve  “Deprem toplanma alanları” bile yok edilmiş!


İstanbul “BETON KENT” olmuş.  İstanbul trafiği de kördüğüm!


“İstanbul trafiğini rahatlatmak” gerekçesiyle yeni köprü ve otoyollar yapılıyor, İstanbul’un kuzeyindeki son ormanlık alanlar da yok ediliyor! Ama birileri İstanbul’un taşı-toprağından büyük paralar kazanıyor!..


Bu “Mega Kentte” yaşayanlar özellikle yaz aylarında Ege ve Akdeniz bölgelerinde tatile çıkıyorlar. Hemen her bayram arifesinde ve bayram günlerinde yollar, köprüler kilitleniyor!


O halde, “Körfez Köprüsü ve İzmir...