14 / 05 / 2024

türkiyedeki mermer ocakları

türkiyedeki mermer ocakları

Doğaltaş sektörü temsilcileri yaptıkları açıklamada, ruhsat izinlerini Başbakanlığa bağlayan genelge nedeniyle yeni ocak açılamadığı için üretimlerinin düştüğünü, dünya mermer modasının gerisinde kalma riski belirdiğini ifade etti

Atay Yapı Dış Cephe Mermer Ve Granit İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Atay Yapı Dış Cephe Mermer Ve Granit İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Atay Yapı Dış Cephe Mermer Ve Granit İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Ümraniye'de yapıldı.

Palm Dizayn Mermer Dekorasyon İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Palm Dizayn Mermer Dekorasyon İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi  Maltepe’de  100 bin TL sermaye bedeli  ile  Davut Koçak ve  Ömer Görmez tarafından kuruldu.

Isparta Sütçüler'de evlerinden taşınmak zorunda kalanların mağduriyetleri mecliste!

Isparta'nın Sütçüler ilçesine bağlı Mandallar Mevkiinde bulunan mermer ocaklarının denetimi ve evlerinden taşınmak zorunda kalanların mağduriyetlerinin giderilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Özer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adok İnşaat Hayvancılık Geri Dönüşüm Mermer Doğal Taş Tıbbi Alt. Mak.Tar.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Adok İnşaat Hayvancılık Geri Dönüşüm Mermer Doğal Taş Tıbbi Alt. Mak.Tar.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti. Bahçelievler'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Adem Coşkun tarafından kuruldu.

Main Yapı İnşaat Mermer Taahhüt İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Main Yapı İnşaat Mermer Taahhüt İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Erol Kanza tarafından kuruldu. 

Marmomac 2019 Doğal Taş Fuarı kapılarını açtı!

İtalya’da 54. kez düzenlenen Marmomac 2019 Doğal Taş Fuarı kapılarını açtı. Demmer Mermer, Dolamit ürününü ilk kez fuarda görücüye çıkardı.

Türk mermer sektörü Dubai BIG 5 Fuarı'nda!

Bu yıl 5. kez düzenlenecek olan Middle East Stone Fuarı, Dubai BIG 5 çatısı altında gerçekleşecek. Türk mermer sektörü de son yılların en yüksek katılımıyla Dubai BIG 5 Fuarında yer alacak.

Türk mermercilere Çin'de gözaltı!

150 Türk mermer firmasının katılım gösterdiği Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda Türk mermerciler büyük şok yaşadı. Çinli polisler tarafından 3 şirketin 4 yetkilisini dün sabah 06.00’da kaldıkları otelde gözaltına alındı.

Mermerde üretim uyarısı!

İtalya Mermer Makineleri Üreticileri Konfederasyonu Başkanı Marabelli, Türk mermer ihracatçılarını uyardı. Düşük fiyat politikası nedeniyle birkaç yıl içinde maliyet kurtarılamayacağı için üretimin durma noktasına gelebileceği belirtti.

Türk mermercilere İtalya'dan uyarı!

İtalya Mermer Makineleri Üreticileri Konfederasyonu Başkanı Marabelli, ''Türk mermer ihracatçılarının uyguladığı düşük fiyat politikası nedeniyle üretim durma noktasına gelebilir'' açıklamasında bulundu.

Mermercinin yüzünü Donald Trump güldürdü!

ABD’de seçimleri kazanan Donald Trump’ın, ülkede yatırımlara ağırlık vereceğini açıklaması ve inşaat akımını tekrar başlatacak olması Türk mermer ve maden ihracatçısını sevindirdi. 2017 yılına çok hızlı giren sektör Amerika’ya yapılan ihracatını yüzde 51 artırdı.

Türkiye mermer sektörü İtalya ile rekabet edebilir konumda!

MADSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Efendioğlu,"Otomasyona yöneliyoruz çünkü hızlanan rekabet ortamında artık fiyat bakımından da rekabet var. Türkiye mermer sektörü İtalya ile rekabet edebilir konuma ulaştı" diye konuştu.

Adıyaman'da mermer ocakları protesto edildi!

Adıyaman'da vatandaşlar mermer ocaklarının doğal hayatı etkilediği ve yolları bozduğu için eylem yaptı. Daha önceden yol kapatma eylemi yapan köylüler bu kez beldenin hemen yanında açılan mermer ocağına tepki gösterdi.

türkiyedeki mermer ocakları Haberi

türkiyedeki mermer ocakları


Tüm maden ruhsat izinlerini doğrudan Başbakan’a bağlayan 2012 tarihli genelge doğaltaş sektöründe sıkıntıları artırdı. Genelgeden sonra genişletilecek ya da yeniden açılacak ocakların durduğunu, mevcut ocaklarıyla yetinmek zorunda kaldıklarını belirten sektör temsilcileri, genelgenin üretim ve ihracatlarını da düşürdüğünü ifade etti. Mermerde modanın gerisine düşmemek için sektörün 2-3 yılda bir dünya piyasasına yeni ürün sürdüğüne dikkat çeken doğaltaşçılar, genelgenin yeni ürün çabalalarına da zarar verdiğini dile getirdi. Sektörde bir başka sorunun da pek çok yatırımın izinler durdurulunca atıl duruma düşmesi olduğu ifade edildi.


ÜNAL: Genelge nedeniyle beklemek sezonun kaybolmasına yol açar


Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ünal, Başbakan’ın iyi niyetle hareket ettiğinden şüpheleri olmadığını belirterek, “Ancak kendilerine bilgi aktarımında eksiklikler olduğunu tahmin ediyoruz.Zira sektörümüz mevsimlerle sınırlı...