29 / 04 / 2024

türkiyedeki otel rezarvasyonları

türkiyedeki otel rezarvasyonları

Türkiye Otelciler Birliği, güvenlik endişeleri nedeniyle bu yıl Almanya başta olmak üzere AB ülkelerinden gelecek turist sayısında önemli düşüş beklendiğini belirtirken; rezervasyon ve organizasyonlarda da yüzde 40’a varan iptaller yaşandığını açıkladı.

Pandemi yeni ofis tasarımlarını nasıl etkiledi?

Pandeminin çalışanlara ve çalışma hayatına etkileri sürerken, ofis tanımları ve sınırları genişlemeye devam ediyor. Farklı ofis konseptleri geliştiren Assembly Buildings de, Workplace Hospitality Club kapsamında anlaştığı restoran, otel ve müzelerle esnek ve bağımsız çalışma atanları sunuyor. 

İzmir Karaburun'daki 'karavan otel'e yoğun talep!

İzmir Karaburun'da yaşayan Asna çiftinin geçen yıl açtığı 'karavan otel', koronavirüs salgını sebebiyle izole tatil yapmak isteyenlerden yoğun ilgi gördü.

Türkiye otel yatırımcılarının gözde adresi!

Yabancı şirketler Türkiye'de otel yatırımı yapma konusunda hızlı adımlarla ilerliyorlar. Marriott Otel Grubu'nun Başkan Yardımcısı Phill Andreopoulos Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılara rağmen şirketleri açısından büyük potansiyel taşıdığını aktarıyor. 

Kosifler otel projesini erteledi mi?

Türkiye'nin en eski aile şirketlerinden olan Kosifler Group, Küçükyalı'da ilk servis noktası olan arazide otel inşaatına başlamıştı. Kosiflerin otel projesinde son durum ne?

Türkiye son 10 yılda otellere 21 milyar dolar yatırdı!

Turizm Data Banak tarafından hazırlanan ''Türkiye Otel Yatırım Analizi''ne göre, Türkiye'de son 10 yılda yapılan otellerin toplam yatırım hacmi 21 milyar dolara ulaştı.

Otel rezarvasyonları ramazandan sonra artacak!

TYD Başkanı Ersoy, Müslüman ülkelerin son dakikacı olduğunu belirterek, “Ramazandan sonra rezervasyonlar artar, sektör toparlar” dedi.

PIT İstanbul Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

PIT İstanbul Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi, Hüsnü Akhan Yönetim Kurulu Başkanlığı ve C.Kıng Man Kwok Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 45 bin 900 milyon TL sermaye 10 Şubat'ta ile Beyoğlu'nda kuruldu.

Antalya Queen Park Türkiz Otel 45 milyon TL'ye satılıyor!

Şekerbank T.A.Ş. Genel Müdürlüğü, Antalya Kemer'de yer alan Queen Park Türkiz Otel'i açık artırma usulüyle satacak. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 45 milyon TL olarak belirlendi.

Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu!

En iyi sezon olan temmuz, ağustos ve eylül aylarında turizm gelirleri yüzde 4.4 düşerken, Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu.

Otel dolulukları Haziran'da yüzde 7.6 düştü!

Türkiye'nin Haziran 2015 otel doluluklarında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7.6 bir düşüş kaydedildi. Türkiye otel doluluklarında Avrupa'da en sert düşüş yaşayan ülke oldu.

Küba'ya ilk Türk otel yatırımını Rixos yapacak!

Rixos Otelleri’nin CEO’su Buğra Berberoğlu, Küba'da 3-4 farklı otel için pazarlıklarının sürdüğünü, yıl sonuna kadar bu görüşmelerden birini sonuçlandırmayı planladıklarını söyledi.

Rixos ve Dedeman dünyaya yayılıyor!

Türkiye’den doğan iki Türk otel zinciri markası Dedeman ve Rixos yönünü yurtdışına çevirdi. Yılda 1 milyon misafir ağırlayan Rixos, 30 yeni otel daha açmaya hazırlanıyor.

Büyükçekmece Manesol Tüyap Otel Nisan sonunda açılıyor!

Area İnşaat'ın Büyükçekmece Çakmaklı Mahallesi'nde hayata geçirdiği Manesol Tüyap Otel projesi, önümüzdeki Nisan ayının sonunda açılacak. Proje 170 oda ve 340 yatak kapasiteli olarak planlandı...

türkiyedeki otel rezarvasyonları Haberi

türkiyedeki otel rezarvasyonları

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), son dönemde artan güvenlik endişeleri nedeniyle bu yıl Almanya başta olmak üzere Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden gelecek turist sayısında önemli düşüş beklendiğini belirtirken; rezervasyon ve organizasyonlarda da çok sayıda iptal yaşandığını açıkladı.


TÜROB’un Türkiye’nin en büyük turizm pazarı konumundaki Almanya’ya ilişkin öngörülerini paylaştığı rapora göre, Türkiye’de son dönemde gerçekleşen saldırılar Avrupalı turistler için önemli güvenlik endişesi oluşturdu.


Yüzde 40 düşüş


TÜROB Başkanı Timur Bayındır tarafından açıklanan raporda yer alan bilgiye göre; Alman Seyahat Acenteleri Birliği’nin (DRV) 2016 Türkiye satışlarında yüzde 40 gerileme kaydedildi.


Alman Seyahat Acentaları Kooperasyon Zinciri ise nisan ayında yaklaşık 600 seyahat acentasının katılımı ile Kuşadası’nda yapacağı yıllık toplantısını güvenlik nedeniyle iptal etti.


Raporda “İstanbul İstiklal Caddesi’nde yaşanan saldırı sonrasında İstanbul’a ve ülkemize yönelik çok sayıda rezervasyon ve...