14 / 05 / 2024

türkiyedeki pasif evler

türkiyedeki pasif evler

Sıfır Enerji ve Pasif Ev Derneği (SEPEV) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğba Salman Gürcan, Türkiye'de enerjinin yüzde 40'ının binaları ısıtmak ve soğutmaya harcandığını belirterek, "Isıtma ve soğutmayı çözmenin tek yolu inşa şeklini değiştirmek" dedi....

Türkiye’de evler çok ucuz ama yabancıya! Dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olması neredeyse imkânsız!

Türkiye'de yabancıların tatil semtlerine olan konut ilgisi devam ediyor. Bu durumu değerlendiren Alaattin Durmaz, Türkiye’deki yabancıların dövizdeki uçurum sayesinde çok rahat gayrimenkul sahibi olabildiklerini söyledi. Ancak Türklerin ise bir o kadar zorlandığını belirtti. 

Çelik betonarme evler sağlam mı? Beton ev mi pahalı çelik ev mi?

Çelik evler tıpkı, betonarme evler gibi son dönemde sıkça kullanılmaya başladı. Bu yüzden de çelik evlerin özelliklerine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte detaylar!

49 metrekare çelik evlerin fiyatı ne kadar? 28 Mart 2023 fiyat listesi

Çelik evler, tıpkı prefabrik evler gibi merakla araştırılmaktadır. Bilhassa fiyatları merak edilmektedir. İşte çelik evlere dair araştırılan detaylar!

Prefabrik ev sağlığa zararlı mı? Prefabrik ev rüzgarda uçar mı?

Prefabrik evlerin özellikleri tıpkı çelik evler ve konteyner evlerin özellikleri kadar merak edilip araştırılmaktadır. İşte prefabrik evlere dair sıkça sorulan sorular!

KİPTAŞ Kırlangıç Evler 20 soruda tüm detaylarıyla!

KİPTAŞ tarafından inşa edilen Kırlangıç Evler projesinin temeli atıldı. Peki Kırlangıç Evler projesi nerede konumlanıyor? Projede hangi konut tipleri bulunuyor? İşte Kırlangıç Evler 20 soruda tüm detaylarıyla...

Bizim Evler 10 projesi 15 soruda tüm detaylarıyla!

Bizim Evler 10 projesinin detayları açıklandı. Bizim Evler 10 projesinin bütün detaylarını haberimizde derledik. İşte Bizim Evler 9 projesi 15 soruda tüm detaylarıyla...

Bizim Evler 9 projesi 15 soruda tüm detaylarıyla!

Bizim Evler 9 projesinin tüm detayları belli oldu. Bizim Evler 9 projesi 15 soruda bütün detaylarıyla haberimizde yer verdik. İşte Bizim Evler 9 projesi 15 soruda tüm detaylarıyla...

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler'de fiziki gerçekleşme yüzde 58'e ulaştı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ tarafından İzmit'te inşa edilen Çınar Evler Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde fiziki gerçekleşme yüzde 58'e geldi.

Türkiye için en uygun konsept pasif evler!

Almanya'da ortaya çıkan pasif enerji çalışmaları Türkiye'de de uygulanacak. Yapılacak olan bu uygulama ile kış aylarında doğalgaz ve elektrik faturalarının yüzde 90 kontrol altına alınması hedefleniyor.

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler'de fiziki gerçekleşme yüzde 26'ya ulaştı!

KİPTAŞ tarafından İstanbul'un Tuzla ilçesinde inşa edilen Tuzla Meydan Evler projesinde inşaat çalışmaları hızlandı. Dev projede fiziki gerçekleşme yüzde 26'ya ulaştı. 

Üçay Mühendislik pasif evleri yaygınlaştırmayı hedefliyor!

Yenilenebilir enerji alanında Ar-Ge çalışmalarına devam eden Üçay Grup,  pasif evleri yaygınlaştırmayı hedefliyor...

KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler projesi 15 soruda tüm detaylarıyla!

13 Aralık'ta temeli atılacak olan KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler projesiyle ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler projesinde kaç konut yer alacak? Aydınlık Evler  KİPTAŞ projesi ne kadar mal olacak? İşte KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler projesi 15 soruda tüm detaylarıyla...

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler'de fiziki gerçekleşme yüzde 52'ye ulaştı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ tarafından İzmit'te inşa edilen Çınar Evler Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde fiziki gerçekleşme yüzde 52'ye geldi.

türkiyedeki pasif evler Haberi

türkiyedeki pasif evler

Gürcan, Cer Modern Sanat Merkezi'ndeki "Pasif Ev Semineri ve Ürün Sergisi" açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de 18 milyondan fazla bina olduğunu ancak yalıtımlı binaların yüzde 10 seviyesinde kaldığını söyledi.


Pasif evlerin mevcut yapılar için de uygulanabildiğini kaydeden Gürcan, böylece mevcut yapıların daha verimli hale gelebildiğini ve enerji tasarrufu sağlandığını ifade etti. Gürcan, pasif evlerde 30 metrekarenin 10 adet mumla ısınabileceğini ve bu sistemin uygulanmasının çalıştıkları projelerde maliyetleri yaklaşık yüzde 20 oranında arttırdığını iddia etti.


Semineri düzenlemelerinde amaçlarının Türkiye'de pasif evleri tanıtmak olduğunun altını çizen Gürcan, şöyle devam etti:


"Sanki kaynağı hiç bitmeyecekmiş gibi bilinçsiz enerji tüketiyoruz. Türkiye'de tüketilen enerjinin yüzde 40'ını binalar ısıtma ve soğutmada kullanıyor. Isıtma ve soğutmayı çözebilmenin tek yolu inşa etme şeklini değiştirmek."


Dernekten yapılan açıklamada, pasif ev yapılarının temel tasarım...