28 / 04 / 2024

Prefabrik ev sağlığa zararlı mı? Prefabrik ev rüzgarda uçar mı?

Prefabrik ev sağlığa zararlı mı? Prefabrik ev rüzgarda uçar mı?

Prefabrik evlerin özellikleri tıpkı çelik evler ve konteyner evlerin özellikleri kadar merak edilip araştırılmaktadır. İşte prefabrik evlere dair sıkça sorulan sorular!



PREFABRİK EVE YILDIRIM DÜŞER Mİ?

Prefabrik evler, tesisler genel olarak birçok yapının birbirine temas etmesi sonucunda oluşur. IEC 62305 standardı çerçevesinde öncelikli olarak yıldırım darbesinin direk deşarjına karşı dış yıldırımlık sistem tasarımı yapılmalıdır. Bununla birlikte paratoner kullanımını önerilmiyor. IEC normlarına göre yuvarlanan küre esasına göre yakalama uçları dizayn edilmeli ve en önemli nokta İzoleli Yıldırım İniş İletkenleri kullanılmalı ve prefabrik yapı yüzeyinden yıldırım darbesi taşınmalıdır. Aksi halde çıplak iletken kullanımı olası bir temas durumlarında çarpılma riskini diğer taraftan da yangın riskini peşinden getirebilir.

Prefabrik ev sağlığa zararlı mı? Prefabrik ev rüzgarda uçar mı?

Peki “Prefabrik ev sağlığa zararlı mı? Prefabrik ev rüzgarda uçar mı, Prefabrik evler neden ucuz, prefabrik ev alırken ya da yaptırırken nelere dikkat edilmelidir?” İşte prefabrik evlere dair bu ve benzeri sorularda merak edilip sorulan sorular…


Geri Dön