13 / 05 / 2024

türkiyedeki plajlar

türkiyedeki plajlar

TURÇEV, 2014 yılında uluslararası niteliğe sahip 'Mavi Bayrak' ödülüne hak kazanan plaj ve marinalar açıkladı. Türkiye’deki mavi bayraklı plaj sayısının 14 artarak 397’ye, 21 olan marina sayısının ise 22’ye yükseldiği bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Halk plajları lüks otellere mi tahsis edilecek?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, lüks otellere gidemeyen vatandaşların faydalandığı halk plajlarını lüks otellere tahsis etmek için ihale açtı

Çeşme’deki tüm plajlara belediye talip oldu!

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Çeşme, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, halk plajlarını ihaleye çıkartacakları açıklamasıyla bir kez daha gündeme geldi. 

Halk plajları ihale edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Özellikle Bodrum, Çeşme, Antalya gibi Türkler arasında da çok popüler olan yerlerde belli sayılarda, deneme amaçlı bu sene başlıyoruz, halk plajları ihalesi yapacağız" dedi.

Plajların su kalitesine internetten takip!

TÜBİTAK ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının geliştirdiği proje kapsamında Türkiye kıyılarındaki bin 112 plajın yüzme suyu kalitesi takibe alınacak. Uygulama ile dileyen herkes, internet üzerinden plajların durumu hakkında bilgi alabilecek.

Ant Yapı, Türkiyedeki ilk ofis projesini de satışa çıkardı!

Yurtiçi ve yurtdışında birçok projeye imza atan Ant Yapı, yeni projelerini hayata geçirmek için tüm hızıyla çalışıyor. Şirket, Türkiye'deki ilk ofis projesini de satışa çıkardı.

Menderes Türel: Konyaaltı Sahili Antalya için çok önemli!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Dünya’nın en uzun plajları arasında yer alan Konyaaltı Sahili’nde; bilim adamlarının ve mimarların seçeceği en güzel projeyi Antalya’ya kazandıracaklarını söyledi.

Çevre Bakanlığı'ndan Ölüdeniz ve Belcekız plajları açıklaması!

Bazı basın yayın organlarında “Yılda 8 milyon getiren Ölüdeniz 2 milyon 690 liraya gitti, Ölüdeniz ve Belcekız plajları ihalesi tepki çekti” şeklinde beyanlar yer almıştır. İddialar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Marmaris İçmeler'deki bütün plajlar mavi bayrak aldı!

Muğla' nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi' ndeki 8 plajın tamamı mavi bayrak almaya hak kazandı. Düzenlenen törenin ardından 2 otelin plajında mavi bayraklar dalgalanmaya başladı...

Çeşme'de plajlar ücretsiz olacak!

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, plajların tümünün halka açık olacağını, şezlong ve şemsiyelerin ise belediye tarafından hizmete sunulacağını ifade etti. Plajlarda kimsenin fiyat belirleme yetkisi olmayacak...

Türkiye'deki bin 186 sahil online izlenebilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 1 milyon 670 bin lira maliyeti olan ‘Türkiye Kıyılarında Yüzme Suyu Profillerinin Belirlenmesi Projesi’yle plajların profilini çıkarıyor. Bu kapsamda plajlar ve izleme noktaları haritada gösterilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı incelediği plajların temiz olduğunu açıkladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'da denize girilemeyecek yerler olarak nitelendirilen 25 noktanın hiçbirinin plajları kapsamadığını, daha çok derelerin denizlere karıştığı yerler olduğunu açıkladı...

Türkiye'nin en çok beğenilen plajları!

Türkiye'nin en çok beğenilen plajları arasında Patara, Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Dalyan, Çalış, Kuşadası, İçmeler, Kleopatra Plajı ve Side Plajları yer alıyor

türkiyedeki plajlar Haberi

türkiyedeki plajlar

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TURÇEV), 2014 yılında uluslararası niteliğe sahip 'Mavi Bayrak' ödülüne hak kazanan plaj ve marinalar açıklandı. Türkiye’de geçen yıl 383 olan mavi bayrak ödüllü plajın 397’ye, 21 olan marinanın 22’ye yükseldiği bildirildi. Mavi bayrak uygulaması yapan 44 ülke içerisinde, Türkiye 397 plaj ile üçüncü sırada yer aldı. Mavi bayrakta İspanya 573 plajla birinci, Yunanistan ise 407 plajla ikinci sırada yer aldı.


2014 yılı sıralamasında Türkiye genelinde Antalya 197 mavi bayrak ile birinciliği bırakmadı. Antalya’yı Muğla 89, İzmir 43, Aydın 25, Balıkesir 18, Mersin 9, Çanakkale 6, Tekirdağ 2, İstanbul 3, Kocaeli 2, Düzce, Ordu ve Edirne’de ise 1’er mavi bayrakla takip etti. İlçeler arasında ise Bodrum 49 mavi bayrak ile birinci sırayı...