15 / 05 / 2024

Türkiye'deki bin 186 sahil online izlenebilecek!

Türkiye'deki bin 186 sahil online izlenebilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 1 milyon 670 bin lira maliyeti olan ‘Türkiye Kıyılarında Yüzme Suyu Profillerinin Belirlenmesi Projesi’yle plajların profilini çıkarıyor. Bu kapsamda plajlar ve izleme noktaları haritada gösterilecek.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın projesiyle Türkiye’de bulunan 1.186 yüzme suyu alanıyla yakınında bulunan su havzasına etki edebilecek potansiyel kirlilik kaynakları ve riskleri belirleniyor. Buna göre tedbir programı oluşturulacak. 


HARİTADAN GÖRÜLEBİLECEK 


Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecel “Proje ile yüzme suyu alanının içinde bulunduğu su kütlesinin tipolojik özellikleri tespit edilecek. Kirliliğin önlenmesi için veri toplanacak. Gerekiyorsa yüzme suyu izleme noktaları revize edilecek. Plajlar ve izleme noktaları haritada gösterilecek. Halkın bilgilendirilmesi sağlanacak. Vatandaş internetten plajların temiz mi kirli mi olduğunu görebilecek” dedi. 


MAVİ BAYRAKTA ÜÇÜNCÜYÜZ


Yüzme suyu kalitesinin iyi olduğunun bir göstergesinin de Mavi Bayrak olduğunu belirten Ecel “Bayrak Sayısı açısından İspanya ve Yunanistan’ın hemen ardından ülkemiz plajlarda 3. sıradadır” diye konuştu.


Akşam Gazetesi


Geri Dön