06 / 05 / 2024

türkiyedeki plastik şirketleri

türkiyedeki plastik şirketleri

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) geçen yılın verilerini baz alarak yayınladığı İSO 500 sıralamasında 18 şirket yer alırken, ikinci 500 İSO sıralamasına ise 26 plastik şirketi girdi

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

Türk müteahhitler Katar'da 19,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk gayrimenkul şirketleri, İstanbul Ticaret Odası (İTO) önderliğinde Cityscape Katar Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'na (Cityscape Qatar 2022) çıkarma yaptı.

Libya, Türkiye'den şirketleri ülkeyi yeniden inşa etmeye davet etti!

Libya Ulaştırma Bakanı Muhammed Salim eş-Şehubi, Türkiye'den şirketleri Libyayı yeniden inşa etmeye davet etti...

Sigorta şirketleri İzmir depremi için seferber oldu!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında tüm sigorta şirketleri çalışmalara başladı. Türkiye Sigorta Birliği yaptığı açıklamada çalışmalar tamamlandığında sigortalıların tüm hasarlarının karşılanacağını belirtti. 

Ömer Karadeniz: İnşaat sektöründeki daralma Türk plastik sektörünü ihracata yöneltti!

Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karadeniz, Ekonomik İstikrar Kalkanı önlem paketinin sektörler üzerindeki etkisini değerlendirdi…

Çinlililer otoyol ve köprü peşinde!

Türk enerji şirketleri, Çinli yatırımcılarla malzeme tedarikini de içeren finansman destekli yeni proje ya da işletmede olan yatırımlar için ortaklık ve işbirliği görüşmeleri gerçekleştiriyorlar. 

Tümray Plastik'in Gebze fabrikası icradan satılıyor!

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Tümray Plastik’e ait olan bir fabrika 24.7 milyon TL muhammen bedelle icradan satılığa çıkarıldı.

Yurt dışında ev yapmak da almak da moda!

Türk gayrimenkul şirketleri bir süredir rotayı yurt dışına çevirmiş durumda. ABD, İngiltere, Dubai, Bulgaristan, Hırvatistan ve Rusya'da artık Türk şirketlerin projeleri yükseliyor. Yatırım ya da oturum için yurt dışında emlak almak isteyenlere duyurulur...

Mhk Mühendislik Taahhüt Makina Plastik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mhk Mühendislik Taahhüt Makina Plastik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile  Yusuf Kerim Usta tarafından kuruldu. 

Emlak Konut 2023'e 250 bin bağımsız bölümle hazırlanıyor!

Türk gayrimenkul şirketleri Expo Turkey by Qatar'da Katarlı yatırımcıların ilgi odağı oldu. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Türkiye ve Katar arasında oluşan enerjinin alışverişe dönüşeceği belirtti.

Türk çimento şirketleri ABD'de pazarında!

Türk çimento şirketleri ABD pazarında yatırım için harekete geçiyor. ABD altyapı yatırımlarına gelecek 10 yılda 1 trilyon dolarlık kaynak ayıracak.

Atabey Plastik Geri Dönüşüm Akaryakıt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atabey Plastik Geri Dönüşüm Akaryakıt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Umut Demircan tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Türk şirketleri yurt dışında 5,2 milyar dolarlık yatırım yaptı!

Türk şirketleri yurt dışında son 2 yılda 5,2 milyar dolarlık sıfırdan yatırım yaptı. 10 milyar dolar da birleşme ve satın alma işlemlerine harcandı. Bugün Türk şirketleri, dünyayı ülke ülke tarıyor, fırsat arıyor.

türkiyedeki plastik şirketleri Haberi

türkiyedeki plastik şirketleri


     Yapılan açıklamaya göre, Türk plastik sektörü, şirket ölçeklerindeki büyüme itibarıyla da ekonominin önemli aktörü olmayı sürdürüyor. Sektör, İSO tarafından hazırlanan ''Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu'' sıralamasında 26 şirketle yer aldı. 

     Söz konusu 26 firma, 964 milyon Türk liralık üretim yaparken, bunun 261 milyon dolarını ihraç etti. Sektör üretiminin yüzde 3,4'ünü gerçekleştiren bu firmalar, toplam sektör mamul ihracatından da yüzde 8 oranında pay aldı. 

     Aynı yıl, plastik sektöründeki tüm firmaların toplam mamul üretimleri ise 28,5 milyar dolar olarak gerçekleşirken, sektör, toplam mamul üretiminin yüzde 12'sini oluşturan 3,5 milyar dolarlık kısmını ise doğrudan yurtdışına sattı. 

     Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Aksoy da, şunları kaydetti: 

     ''Plastik firmaları...