18 / 05 / 2024

türkiyedeki su tesisleri

türkiyedeki su tesisleri

Türkiye'de 4 yılda enerji sektöründe yapılacak yaklaşık 50 milyar dolar yatırımın aslan payını, 15,7 milyar dolarla su kaynaklarına yönelik tesisler alacak.

Su yolu altın setlerde büyük fırsat! Düğünü olanlar koşun hemen bakın! Elizi 31 Aralık 2022 fiyat listesi

Düğünler için en çok satın alınan setlerden olan su yolu altın setlerin fiyatları merak ediliyor. Elizi'de su yolu fiyatları düştü. Peki su yolu set fiyatı ne kadar? İşte 31 Aralık 2022 Elizi su yolu set fiyatı...

Türkiye'nin dev projeleri peş peşe hizmete alınıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle su tutmaya başlayan Yusufeli Barajı'ndan sonra Ağrı-Hamur-Tutak-Patnos Devlet Yolu'nun 70 kilometrelik kısmının bu hafta içinde hizmete alınması hedefleniyor.

En ucuz su sebili ne kadar? Hepsiburada 5 Ekim 2022 fiyat listesi

Ev ve iş yerlerinde su tüketimini kolaylaştıran su sebilleri marka ve modeline göre fiyatlarında da değişiklik gösteriyor.

Yargıtay'dan kıdem tazminatı ile ilgili emsal karar! Binlerce işçiyi ilgilendiriyor

Yargıtay'dan kıdem tazminatı ile ilgili emsal bir karar geldi. Bir taşeron firmasında çalışan işçi, iş dışında karıştığı bir suçtan dolayı hapis cezası aldı ve bunun üzerine işveren çalışanın anlaşmasını feshetti. Yargıtay ise işçiye tazminat verilmesine hükmetti.

Depremin faturası 'faya' kesildi!

İzmir Bayraklı'da yıkılan Rıza Bey apartmanında 37 kişi hayatını kaybetmişti. Deprem uzmanları, bilime kulaklarını tıkadı. Her sarsıntı sonrası kanal kanal dolaştı ve suçu hatalı yapılara değil faya yıktı.

Pana Yapı CEO’su Kürşat Coşkun Ufuk'a asırlık hapis cezası talebi!

Yarım kalan inşaatlarıyla gündeme gelen Pana Yapı AŞ’nin eski yöneticileri hakkında dava açıldı. ‘Dolandırıcılık’ ve ‘örgüt kurmakla’ suçlanan 13 kişi arasında, firmanın eski CEO’su Kürşat Coşkun Ufuk da bulunuyor.

Yenilenecek yapılar 10 milyar TL’lik pazar yaratır!

Nitelikli elektrik taahhüt şirketlerinden ORGE Enerji Elektrik Taahhüt CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevhan Gündüz yaptığı açıklamada renovasyon tarihi gelen, yenilenmesi gereken binaların pazar için potansiyel olduğuna dikkat çekti.

Çatalca İzzettin Mahallesi Sosyal Tesisi açıldı!

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından hayata geçirilen çok amaçlı "İzzettin Mahallesi Kırım Türkleri Sosyal Tesisleri", hizmete açıldı.

İlhami Yılmaz'a hapis cezası!

İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla görevinden uzaklaştırılan Battal İlgezdi’den sonra Ataşehir Belediyesi’nin başkanı olan İlhami Yılmaz'a "ihaleye fesat karıştırma" suçundan 10 ay hapis cezası verildi...

Finlandiya ve Estonya'nın çılgın projesi!

Finlandiya ve Estonya çok iddialı bir projeye hazırlanıyor. İki ülkenin başkentleri dünyanın en uzun demiryolu tüneliyle su altından birleşecek.

Gayrimenkul alıcısı taahhüt şirketlerini sorgulamalı!  

Dev projeler taahhüt şirketlerinin radarına girdi. Orge Elektrik Taahhüt CEO’su Nevhan Gündüz,  gayrimenkul alıcısının alım yapmadan önce taahhüt şirketlerini de sorgulaması gerektiğini söyledi.  

Veysel Eroğlu: Askeri alanlar ağaçlandırılacak!

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 1. Su Konseyi Toplantısı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, askeri alanların ağaçlandırılması hakkında bilgi verdi. 

İller Bankası'nın tüm sosyal tesisleri satışa çıktı!

Bakan Özhaseki, İller Bankası'nın tüm sosyal tesislerini satılığa çıkardıklarını söyledi. Özhaseki, "Tesislerden elde edeceğimiz gelirleri biriktirip kentsel dönüşüm yapan belediyelerimize sıfır faizle dağıtmaya başladığımdıza tüm belediye başkanlarımıza sanki moral geliyor." dedi.

türkiyedeki su tesisleri Haberi

türkiyedeki su tesisleri

Türkiye'de 4 yılda enerji sektöründe yaklaşık 50 milyar dolar yatırım yapılacak. Enerji yatırımında aslan payını su kaynaklarına yönelik tesisler alacak. Söz konusu dönemde hidrolik tesisler için yaklaşık 16 milyar dolarlık yatırımda bulunulacak. 


Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda 10. Kalkınma Planı çalışmaları kapsamında oluşturulan  Enerji Güvenliği ve Verimliliği Özel İhtisas Komisyonu,enerji alanında önümüzdeki yıllarda oluşacak mali yük ve finansman konularında değerlendirmelerde bulundu.


Komisyonun raporunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan bir iç çalışmada dikkate alındı. Elektrik iletim ve dağıtım sektörlerinin yanı sıra kaynak bazında elektrik üretim sektörüne yönelik yapılması gereken yatırımların ortaya konulduğu iç çalışmada, yatırımların devreye girdiği tarihteki yatırım büyüklüğü yerine yatırımların inşaatlarına başlanılan yıldan itibaren harcanacak miktarlar değerlendirildi. İnşaat sürelerinin doğalgaz ve rüzgar santralleri için 2 yıl, kömür ve hidroelektrik santralleri...