03 / 05 / 2024

türkiyedeki suriyeliler

türkiyedeki suriyeliler

Türkiye'ye sığınan mültecilerin sayısı 400 bini aşarken, İstanbul'a gelip oturma izni alan Suriyeli sayısı ise 25 bine ulaştı. Emniyete göre, oturma iznine başvurmayan en az 100 bin Suriyeli daha var...

İstanbul'un bazı bölgelerinde Türklerin dükkanları kalmadı! Araplar otel de alıyor: Kiralar bu yüzden uçuyor!

İstanbul'un Aksaray, Esenyurt, Beyoğlu gibi ilçelerinde yaşayan Suriyeliler kendilerini kimsenin kabul etmediğini belirtiyor. Türk vatandaşlar ise bazı yerlerde Türk dükkan bile kalmadığını, otelleri bile Arapların aldığını belirtti. İşte ayrıntılar...

Türkiye’de çalışma ve ikamet iznine sahip yabancı sayısı belli oldu! İşte Suriyeliler hariç o rakam!

Türkiye’nin nüfusu, geçtiğimiz sene 85 milyon 279 bin 553 kişiye ulaştı. TÜİK tarafından açıklanan verilerde Türkiye'de geçerli ikamet veya çalışma iznine sahip yabancıların sayısı da açıklandı. Peki buna göre Türkiye’de ikamet ya da çalışma iznine sahip kaç yabancı var?

Türkiye'de bu da oldu! Suriyeliler Türklere BİM'den hediye kartı dağıttı

Suriye'de 2011 yılında başlayan iç savaştan Türkiye'nin Hatay iline kaçan göçmenler bir ilke imza atarak şehirde BİM'in hediye kartını dağıttı. 800 lira değerindeki hediye kartını dağıtan Suriyeli göçmenlerin derneğinin söz konusu parayı nasıl temin ettiği açıklanmadı

Suriyeliler briket evin hayaliyle yaşıyor!

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin saldırılarından kaçarak Türkiye sınırına sığınan Suriyeliler briket evlerinin inşa edileceği günü bekliyor.

Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler briket evlere yerleştiriliyor!

Suriye'den Esad rejimi ve destekçilerinin ağır bombardımanlarından kaçan ve Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ile inşasına hız verilen briket evlere yerleştiriliyor. 

Türk-İş’ten Türkiye’deki Suriyeliler araştırması!

Türk-İş’in ‘Türkiye’de yaşayan Suriyeli Sığınmacılar ve Kayıt Dışı Göçmenler’ araştırmasına göre, Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin yüzde 40’ı ekonomik olarak kendini normal koşullarda görüyor. Suriyelilerin ortalama gideri ise aylık 2 bin 61 lira oldu.

Suriyeliler Türkiye'de inşaat şirketi kuruyor!

Türkiye’de ticari faaliyet gösteren Suriyeliler, Türk iş adamlarıyla ortaklık arıyor. Gayrimenkul, ithalat-ihracat, tarım, inşaat, gıda, tekstil, turizm, eğitim gibi alanlarda faaliyet gösteren Suriyeli işadamları Türkiye'de şirket kuruyor.

BM'den Türkiye'deki Suriyelilere kira yardımı!

BMMYK tarafından, Gaziantep’in İslahiye ilçesinde kiraladıkları evlere yerleşen Suriyeliler için gönderilen kira yardımları dağıtılmaya başlandı...

Türkiye'deki Suriyeliler en çok Almanya'ya yerleşti!

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, geçen yıl hem "genel yerleştirme" hem de "birebir" prosedürü kapsamında Türkiye'den çıkış yapan geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler en fazla Almanya'ya yerleşti. 

Türk Kızılayı, İdlib'de konut yapacak!

Türk Kızılayı tarafından İdlib kırsalında Suriyeliler için yapılacak bin konutluk projenin temeli gelecek aylarda atılacak.

Suriyeliler Türkiye'de Şubat ayında 159 şirket kurdu!

Türkiye’de Şubat ayında kurulan 409 yabancı sermayeli şirketin 159’unu Suriyeliler kurdu. 2016 yılında ise kurulan şirketlerin yüzde 40'ı Suriyelilere aitti.

Suriyeliler, Türkiye'de 5,5 yılda 5 bin şirket kurdu!

TOBB verilerine göre, Suriyeliler 5,5 yılda toplam 4 bin 963 şirket kurdu, 700 milyon lirayı aşan yatırım yaptı.

Suriyeliler Türkiye’de 5 bin şirket kurdu!

Suriyeli işadamlarının Türkiye’de yatırım iştahı hız kesmiyor. 5 yıldan fazla süren savaşın biteceğinden umudunu kesen Suriyeliler, Türkiye’de 5 bin şirket kurarak Almanları bile solladı. Suriyelilerin kurdukları şirketlerin başında inşaat ve emlakçılık geliyor.

türkiyedeki suriyeliler Haberi

türkiyedeki suriyeliler
İstanbul'daki Suriyeliler 125 bine ulaştı Türkiye'ye sığınan mültecilerin sayısı 400 bini aşarken, İstanbul'a gelip oturma izni alan Suriyeli sayısı ise 25 bine ulaştı. Emniyete göre, oturma iznine başvurmayan en az 100 bin Suriyeli daha var

SURÎYE'deki iç savaş nedeniyle ülkeyi terk eden Suriyeli sayısının 2 milyonu aştığı belirtiliyor. Ülkeden kaçış son haftalarda daha da hızlanmış durumda.Suriye'den ülkemize gelen mülteci sayısı ise resmi rakamlarla 400 bini aştı.


KİRALIK EV KALMADI
Suriyelilerin yerleştiği ilçelerde emlak fiyatlarının arttığı ve kiralık ev bulmakta büyük zorluk yaşandığı dile getiriliyor.

1 YILLIK OTURMA İZNİ
Kaçak olarak ülkemize gelenlerle bu rakamın daha da arttığı öne sürülüyor.Suriyeli mülteciler genellikle Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis ve Hatay gibi sınır illerine yerleşirken, son dönemlerde ise İstanbul'a Suriyeli akını dikkat çekiyor. Emniyet yetkilileri, yasal...