07 / 05 / 2024

Türkiyedeki  tehlikeli fay hatları

Türkiyedeki  tehlikeli fay hatları

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye'de 20 yerde deprem üreten fay hattı olduğunu söyleyerek olası depremler hakkında uyarılarda bulundu.

MTA Türkiye Diri Fay Haritası'nı güncelledi! Türkiye beşik gibi sallanacak!

Deprem bilimcilerin sürekli gündeme getirdikleri "Türkiye Diri Fay Haritası" güncellenirken, diri fay sayısının 485 olduğu duyuruldu. Buna göre, yenilenen haritada en güvenli şehirlerden bile fay hattı geçerken, uzmanlar da 'sarsıntılardan' etkilenmeyecek şehir olmadığını belirtti.

Bursa'daki yeni fay hattının araştırılması önergesi Meclis'te reddedildi!

Geçtiğimiz günlerde Bursa'da yeni bir fay hattı olduğu gündeme gelmişti. Bursa'daki yeni fay hattının araştırılması önergesi Meclis gündemine geldi ancak kabul edilmedi. 

Marmara'nın karadaki fayları haritalandırılıyor: Apartmanlara ivme ölçerler yerleştirilecek!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Marmara Aktif Fay Tehlike ve Risk Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (MATAM) Marmara'daki aktif fayları yapay zekayla haritalandıracak ve deprem riski tespit edilecek. İşte ayrıntılar...

Bakan Özhaseki açıkladı: Türkiye'de hareketli 485 fay hattı var! Evler buna göre yapılmalı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir açılışta deprem ve kentsel dönüşümle ilgili konuştu. Türkiye'de hareketli 485 fay hattı olduğunu aktaran Özhaseki, konutların buna göre inşa edilmesi gerektiğini söyledi. 

Türkiye'nin 5.5 ve üzerindeki fay hatları güncellenecek: TÜBİTAK diri fayları tarıyor! 

TÜBİTAK, 22 üniversiten 190 bilim insanının katılacağı ve iki sene devam edecek çalışmayla Türkiye genelinde deprem üretebilecek diri fay hatlarını güncelleyecek. İşte o çalışma ile ilgili ayrıntılar...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: 6 Şubat depremi Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz etti! 24 saatte 4 büyük deprem!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, son 24 saatte 4'ten büyük 4 depremin meydana geldiğini belirterek, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz ettiğini söyledi.

İzmir'deki o fayın deprem potansiyeli araştırılıyor: 24 kilometre uzunluğundaki fay 7'ye varan deprem üretebilir! 

DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, eski deprem izi ve sarsıntı potansiyelini araştırmak için hendek kazdıkları İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki fayın 7 büyüklüğüne varan deprem üretebileceğinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

SON DAKİKA DEPREMLER! Az önce deprem mi oldu? En son nerede, ne zaman deprem oldu? 14 Temmuz 2023!

Türkiye, aktif fay hatları üzerinde bulunan bir ülke ve bu nedenle zaman zaman depremler meydana geliyor. Kandilli Rasathanesi ve AFAD, bu yaşanan depremlere ilişkin verileri düzenli olarak listeliyor.

DİKKAT: Deprem riski! Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli! Evinizin altından diri fay hattı geçiyor!

Dikkat...Dikkat... Deprem riski! Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli... Evinizin altından diri fay hattı geçiyor...

Türkiye'deki fay hatları doğudan batıya harekete geçti! Marmara riskte! 

Japon deprem uzmanı Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, beklenen Marmara depremi ile ilgili konuştu. Moriwaki, Marmara Bölgesi'nin riskte olduğunu belirtti. 

Marmara'da 110 kilometrelik fay kırılmaya hazır! Deprem uzmanı bir bir açıkladı ve uyardı! 7.2 büyüklüğünde deprem...

Marmara depreminin Türkiye’nin ekonomik ve siyasi bağımsızlığına darbe vuracağına dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, 110 kilometrelik fayın kırılmaya hazır olduğunu söyledi. İşte Görür'ün o açıklamaları...

Ahmet Ercan o faya dikkat çekti: Türkiye'nin güneyini etkiler!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, stres artışı uyarısı yapılan Ölü Deniz Fay kırığı ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıklamasında yaşanacak depremin Türkiye'nin güneyini de etkileyeceğini söyledi.

İstanbul jeoloji haritası paylaşıldı! Evinizin altında fay hattı var mı, yok mu? Tıklayıp öğrenin!

Tüm İstanbul'un zemin kalitesini ve fay hatlarının geçtiği noktaları öğrenebileceğiniz İstanbul Jeoloji haritası yayınlandı. Siz de evinizin altında fay hattı olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız tıklayıp öğrenebilirsiniz.

Türkiyedeki  tehlikeli fay hatları Haberi

Türkiyedeki  tehlikeli fay hatları

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, uzun süre hareketsiz kalan ve deprem yaratma olasılığının bulunduğu sismik boşluklar hakkında uyarıda bulundu.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Sözbilir, "Türkiye'de yaklaşık 20 yerde deprem üretme olasılığı olan fay var. Yeterli derecede gerilim birikmiş artık her an kırılabilecek fay parçaları. Mesela İstanbul Marmara Denizi'ndeki fay, o sınıfta değerlendiriliyor. Gerilim zamanını bitirmiş. 'Her an kırılabilir' deniliyor. Buna rağmen oradaki fay, deprem üretmeden uzun süre de kalabilir'' dedi.

Aktif bir fay zonunun uzun süre deprem üretmeyen kısmı olan sismik boşluk, deprem olasılığını artırıyor. Bunun nedeni uzun süreli hareketsizlik, gelecekte büyük bir depreme yol açabiliyor olması.

DEÜ DAUM Müdürü ve Jeoloji...