16 / 05 / 2024

Türkiyedeki Termik santraller devre dışı bırakılmalı

Türkiyedeki Termik santraller devre dışı bırakılmalı

Oil Change International" ve "350.org" isimli iki küresel çevre örgütü tarafından ortak yayınlanan, Elbistan-Afşin bölgesini de yakından ilgilendiren fosil yakıtlarla ilgili raporda Türkiye’deki termik santrallerin tamamının devre dışı bırakılması gerekti

Özelleştirmede hedef 10 milyar dolar!

HES, termik santraller ve liman özelleştirmeleri yeniden gündemde. Enerji sektöründeki iddialı özelleştirme planları ise dikkat çekiyor…

8 ilde kamulaştırma kararı!

Bazı illere ilişkin kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de yer aldı. İstanbul'un Silivri ile Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçelerinde inşa edilecek termik santraller ile Adıyaman, Çanakkale, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Tokat ve Yozgat'ta HES ve RES yapımı için bazı taşınmazlar kamulaştırılacak.

3 ilde acele kamulaştırma kararı!

Batman ve Trabzon İllerinde Tesis Edilecek Santraller ile Kayseri İlinde Tesis Edilecek Enerji Nakil Hattının Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Maliye Bakanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Amasra Hema Termik Santrali'ne itiraz var!

Amasra’da Hema Termik Santrali’nin yapımına olanak sağlayan imar planlanın değiştirilmesine karşı harekete geçen Bartın Plartformu #İtirazımVar sloganı ile Bartın ve Amasra’da imza stantları açtı.

Kömürlü termik santraller tarım arazilerini nasıl etkiliyor?

TEMA Vakfı, "16 Ekim Dünya Gıda Günü"nde kömürlü termik santrallerin Türkiye’nin tarım arazilerine olan etkilerine dikkat çekti.

5 ilde santral ve enerji nakil hatları için acele kamulaştırma!

Sakarya, Siirt, Trabzon ve İzmir illerinde tesis edilecek Santraller ile Antalya ilinde tesis edilecek Trafo Merkezi ve Enerji Nakil Hattının yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tufanbeyli Termik Santrali'nin açılış töreni bugün gerçekleşecek!

İstanbul, İzmit ve Antalya’dan sonra gövde gösterisi sırası Adana'da... Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Tufanbeyli Termik Santralı'nın açılış törenine katılacak.

Enerji iletim hatları için acil kamulaştırma kararları verildi!

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü'ne (TEİAŞ) ait bazı santraller ile enerji nakil hatlarının yapımı kapsamında belirlenen taşınmazlar acilen kamulaştırılacak.

4 ilde enerji nakil hattı ve santral yapımı için acele kamulaştırma!

Kayseri, Bilecik ve Gümüşhane illerinde tesis edilecek santraller ile Sinop ilinde tesis edilecek enerji nakil hattının yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

HES ve güneş santralleri yerlileştirilecek!

Türkiye'nin ilk Milli Rüzgar Enerji Santralı'nın (MİLRES) kurulumunu tamamlayan hükümetin hedefinde HES'leri, güneş ve termik santrallerı da 'yerli'leştirmek var.

Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi’nde sayılı günler kaldı!

Türkiye’deki nükleer santral yatırımları,yabancı yatırımcıların iştahını kabartmaya devam ediyor.Nükleer santral projelerinde yer almak isteyen yabancı yatırımcılar İstanbul’da üçüncü kez düzenlenecek Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi’nde buluşuyor.

Türkiye'deki Termik santraller devre dışı bırakılmalı!

Oil Change International" ve "350.org" isimli iki küresel çevre örgütü tarafından ortak yayınlanan, Elbistan-Afşin bölgesini de yakından ilgilendiren fosil yakıtlarla ilgili raporda Türkiye’deki termik santrallerin tamamının devre dışı bırakılması gerekti

Özbekistan'dan yeni termik santral için 1 milyar dolarlık ihale!

Ülkedeki elektrik üretimi ve dağıtımını yapan Özbek Energo Devlet İşletmesi, gelecek ay ülkenin doğusunda inşaatı planlanan yeni termik santralinin iki enerji bloğunun inşaatı için ihale açacağını bildirdi.

Türkiyedeki Termik santraller devre dışı bırakılmalı Haberi

Türkiyedeki Termik santraller devre dışı bırakılmalı

Başta kömür olmak üzere bu tür kaynakların Türkiye ekonomisi ile insan sağlığına ilişkin olarak açacağı zararlara ilişkin olarak da bilgilerin aktarıldığı raporda, fosil yakıtların yol açtığı sağlık faturasının Türkiye ekonomisine 3 milyar 900 milyon Dolar olduğu savunuldu. Oil Change International" ve "350.org" isimli iki küresel çevre örgütü tarafından Eylül 2015 tarihli "Türkiye’de fosil yakıt üretimini teşvik etmenin maliyeti: Türkiye, fosil yakıt teşviklerini kaldırmaya yönelik G20 taahhütlerini neden yerine getirmeli?" isimli raporda, Türkiye’nin fosil yakıt kaynaklı enerji üretimi çalışmaları masaya yatırıldı. Elizabeth Bast’ın katkılarıyla Alex Doukas tarafından araştırılıp yazılan rapor, halen mevcut 2, planlanan 3 adet devlet 1 adet de özel yatırımla devreye alınması düşünülen termik santralleri yakından ilgilendiriyor. Termik santrallerin çevreye yaydığı kirlilikten en çok etkilenen bölgelerin başında gelen...