02 / 05 / 2024

türkiyenin 3 boyutlu haritası mı çıkarılacak

türkiyenin 3 boyutlu haritası mı çıkarılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Türkiye'deki bütün yerleşim alanlarının fotoğrafları çekilecek. Bu çekilen fotoğraflarla elde edilen görüntüler daha sonra sayısallaştırılarak ülkenin 3 boyutlu haritası çıkarılmış olacak" dedi.

Akaryakıt fiyatları 3 haneli mi olacak? Benzin ve motorine büyük zam gelecek mi? DDM'den son dakika açıklaması!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) akaryakıt fiyatları 3 haneli olacak iddialarına yanıt verdi. Peki Akaryakıt fiyatları 3 haneli mi olacak? Benzin ve motorine büyük zam gelecek mi?

Pırlanta zümrüt kolyeler 3 bin 636 TL'den başlıyor! Net yüzde 60 indirim! Emel pırlanta 9 Mart 2023 fiyat listesi

Emel pırlantada pırlanta zümrüt kolyeler 3 bin 636 TL'den başlıyor! Tüm pırlanta takılarda net yüzde 60 indirim kampanyası devam ediyor. Emel pırlanta 9 Mart 2023 fiyat listesi.

Migros'ta çılgın indirim! Ayçiçek yağı 119 TL'ye, Çaykur çay 66 TL'ye düştü! İşte 3 Ocak 2023 fiyat listesi...

Migros Market haftanın indirimli aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. Bu kapsamda Ayçiçek yağı 119 TL'ye, Çaykur çay 66 TL'ye düştü. İşte 3 Şubat 2023 fiyat listesi...

Film keyfini büyütün! A101’de 55 inc tv fiyatları coşturuyor! A101 3 Kasım 2022 Perşembe fiyat listesi

A101’de 3 Kasım 2022 Perşembe gününün indirimli ürünleri belli oldu. 3 Kasım 2022 Perşembe günü A101’de hangi ürünler indirime girdi sorusunun cevabı da belli oldu. Toshiba 55 inç Ultra HD televizyonlar 7.199 TL’ye kadar düştü. İşte 3 Kasım 2022 Perşembe A101 fiyat listesi…

Philips 3’ü 1 arada  hava temizleyici, fan ve ısıtıcı en uygun nerede? İşte 21 Eylül 2022 fiyat listesi

Temiz hava herkesin hakkı. Bu nedenle Philips Hava Temizleyicilerin temelindeki yenilik, evleri zararlı virüslerden, alerjenlerden ve kirletici maddelerden %99,97 oranında arındırır. Siz ve aileniz için daha sağlıklı bir ortam sunar. Şimdi Philips hava temizleyici, fan ve ısıtıcı 3'ü bir arada satış

Bugün çeyrek altın, yarım altın ne kadar? 22 ayar bilezik fiyatları düştü mü? 3 Eylül Cumartesi altın fiyatları…

Altın fiyatları 3 Eylül Cumartesi günü ne kadar oldu? Çeyrek altın ne kadar? Gram altın düştü mü?

Enerji tüketiminin 3'te 1'i kamu, ticari ve konut yapılarında kullanılıyor!

Dünya Bankası yaptığı açıklamada enerji tüketiminin yaklaşık olarak 3'te 1'lik kısmının kamu, ticari ve konut yapılarında kullanıldığını belirtti.

Mahkeme arsaları karıştırdı: 3.7 milyon TL yerine 212 bin TL’lik ödeme çıktı!

İstanbul’da görülen bir kamulaştırma davasında idare mahkemesi, Kartal’daki bir arsa ile Ümraniye’deki başka bir arsa için açılan iki ayrı davayı karıştırdı. Başlangıçta hak sahiplerine 3,7 milyon lira ödenmesi gerektiğini belirten mahkeme, sonrasında başka bir davayı ekledi.

RE/MAX Türkiye 3 bin 318 gayrimenkul danışmanı sayısına ulaştı!

RE/MAX Türkiye, Nisan ayında 160 kişiyi bünyesine katarak toplamda 3 bin 318 gayrimenkul danışmanı sayısına ulaştı.

Türkiye 3.6 milyon Suriyeli'ye 8 yıldır ev sahipliği yapıyor!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Türkiye'de bulunan ve sayıları 3 milyon 650 bini bulan Suriyeli sığınmacıya 8 yıldır ev sahipliği yaptıklarını söyledi...

İzmir konut satışında Türkiye 3.’sü!

Ege'nin incisi İzmir konut satışında Türkiye 3.'sü oldu. Peki en çok konut satılan ilçeler hangisi?

Antalya 3. Etap Raylı Sistem'de tünel çalışmaları başlıyor!

Antalya’yı demir ağlarla örmeye devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Etap Raylı Sistem projesinde ray montajı ve imalatlarında sona gelindiğini söyledi.

Türkiye 3. havalimanı ile lojistik üs olacak!

DHL Express’in CEO’su Lassen, 3. Havalimanı’yla birlikte Türkiye’nin bölgesel bir lojistik üssü olacağını öngördüklerini dile getirdi. 

türkiyenin 3 boyutlu haritası mı çıkarılacak Haberi

türkiyenin 3 boyutlu haritası mı çıkarılacak


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yerleşim alanlarının 3 boyutlu haritasının çıkarılmasına yönelik projenin başlatıldığını açıkladı. 

Güllüce, Meclis'te sohbet ettiği bir grup gazeteciye, "çok önemli" dediği projenin hazırlık aşamalarının tamamlanıp ihale sürecine geçildiğini söyledi. 1.5 yıl sürecek proje kapsamında kiralanacak uçakların haziran ayında havalanmasını öngördüklerini belirten Güllüce, "Bu uçaklarda 3 boyutlu fotoğraf çeken kameralar olacak. Uçuşlar 3 ay sürecek ve Türkiye'deki bütün yerleşim alanlarının fotoğrafları çekilecek. Bu çekilen fotoğraflarla elde edilen görüntüler daha sonra sayısallaştırılarak ülkenin 3 boyutlu haritası çıkarılmış olacak" dedi. 


Güllüce, yaklaşık 25 milyon liraya mal olacak proje tamamlandığında her alanda çalışmalara zaman ve maliyet olarak yarar sağlayacağını söyledi. Güllüce söyle devam etti: "Türkiye'deki tüm yapı envanterine ait veriler bu yolla çıkarılmış olacak. Yeni imar alanlarıyla ilgili planlamalar yapılırken...