02 / 05 / 2024

Türkiyenin 4. büyük asma köprüsü nereye yapılıyor

Türkiyenin 4. büyük asma köprüsü nereye yapılıyor

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yapımı süren Türkiye'nin 4. büyük asma köprüsünde sona gelindi. Köprünün yıl sonunda hizmete girmesi planlanıyor. Köprü, 14 ayak üzerine inşa ediliyor.

Memurlara büyükşehir tazminatı geliyor mu? AK Parti'nin seçim beyannamesinde dikkat çeken 4 madde!

Yerel seçimlerde (31 Mart) yarışacak tüm belediye başkan adaylarını kamuoyu ile paylaşan AK Parti'nin seçim beyannamesi de 30 Ocak'ta açıklanacak. Bu kapsamda büyükşehirlerde çalışan memurlara büyükşehir tazminatı verilmesi planlanıyor. İşte AK Parti'nin seçim beyannamesinde dikkat çeken 4 madde...

Büyükşehir Belediyesi akaryakıt, ticaret ve sosyal tesis alanı imarlı 4 arsa satacak!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Erzurum Palandöken ve Yakutiye'de yer alan dört adet arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsalar akaryakıt, ticaret ve sosyal tesis alanı imarlı olarak belirtildi.

4 Litre ayçiçek yağına büyük indirim: Bu fiyata yetişen alır

Bir markette Komili marka 4 litrelik ayçiçek yağında büyük bir indirim gerçekleşti. Satış fiyatı şimdiye kadar görülmemiş bir şekilde 129 TL'ye kadar düştü. İşte bu indirimle ilgili tüm ayrıntılar..

4,5 litre ayçiçek yağında büyük indirim: Elini çabuk tutan karlı çıkacak

Bir market, ayçiçek yağı için büyük bir indirim sunuyor. 4,5 litrelik ayçiçek yağı, oldukça düşük bir fiyata satılıyor. İşte ayçiçek yağındaki bu indirimle ilgili merak edilen tüm bilgiler...

Çin’in pandemi yasağını kaldırması Türk turizmine büyük katkı sağlayacak!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan, dünya turizm pazarında yaklaşık 250 milyar dolarlık bir hacme sahip Çin’in, pandemiden sonra seyahat yasağını kaldırmasının Türk turizmine büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Akaryakıt fiyatlarında büyük deprem! Son dakika benzin, motorin ve LPG fiyatlarını görenlerin aklı başından gitti!

Akaryakıt fiyatlarında büyük deprem... Son dakika benzin, motorin ve LPG fiyatlarını görenlerin aklı başından gitti...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: 6 Şubat depremi Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz etti! 24 saatte 4 büyük deprem!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, son 24 saatte 4'ten büyük 4 depremin meydana geldiğini belirterek, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz ettiğini söyledi.

O bankadan tüm Türkiye'ye büyük müjde. 40.000 TL para verecekler. Tek ama tek bir şartları var. Bakın ne

Vatandaşların paraya bu kadar ihtiyacı olduğu dönemde bir bankadan büyük bir müjde geldi. O banka vatandaşlara 40.000 TL tutarında bir maddi imkan sağlayacak. Üstelik tek bir şartları var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu: İstanbul'a 3. tünel geliyor! Büyük İstanbul Tüp Tüneli boğazın altından geçecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin büyük İstanbul mitinginde peş peşe yeni müjdeleri duyurdu. Müjdelerden biri de Büyük İstanbul Tüp Tüneli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a 3. tünel yapılacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Ev hanımlarına müjde! A101'de büyük boy hurç 40 TL’ye, üçlü sepet 40 TL’ye, 4+1 merdiven 350 TL’ye çakıldı!

A101’in 31 Mart 2023 tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. A101’de Büyük boy hurç 40 TL’ye, 4+1 merdiven 350 TL’ye, üçlü sepet 40 TL’ye düştü. 30 Mart 2023 fiyat listesi

4 büyük banka peş peşe son dakika vererek duyurdu! Akbank, QNB Finansbank, Yapı Kredi, İş Bankası açıkladı!

Ramazan öncesinde ihtiyaç sahibi olanlara yardımcı olmak amacıyla, faizsiz kredi imkanı sunan bankalar açıklandı. Bu kapsamda, ihtiyaç sahipleri bayram kredisi alabilecekler. Son dakika açıklamalarıyla, Akbank, QNB Finansbank, Yapı Kredi ve İş Bankası gibi büyük bankalar faizsiz kredi fırsatı sunaca

Hilal Hill Büyükçekmece’de  3. ve 4. etap için düğmeye basıldı!

Hilal Hill Büyükçekmece’de 3. ve 4. etap için düğmeye basıldı. İşte proje ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Albaraka Türk'ten büyük kolaylık! İGDAŞ faturalarınıza taksit imkanı! Bu haber içinizi ısıtacak

Albaraka Türk bir hanenin en büyük giderlerinden biri olan Doğalgaz ödemelerinizde 1 Aralık 2022-31 Mayıs 2023 tarihleri arasında Albaraka Türk İnternet Şubesi  veya Albaraka Mobil üzerinden banka kredi kartları ile yapılan İGDAŞ ödemelerinde 3 taksit imkânı sunuyor.

Türkiyenin 4. büyük asma köprüsü nereye yapılıyor Haberi

Türkiyenin 4. büyük asma köprüsü nereye yapılıyor

Hasankeyf'te yapımı süren Türkiye'nin 4. büyük asma köprüsünün bu yıl hizmete girmesi planlanıyor.


Temeli, 2013'te Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu ve dönemin Maliye Bakanı olan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından atılan köprü, 14 ayak üzerine inşa ediliyor.


Duble yoldan oluşan ve üzerinde yaya geçişi de olan köprünün ayakları 42 metre derinliğe kazılan fore kazıklar üzerinde yükseliyor. Üç yıldır aralıksız süren çalışmaların ardından 8 ayağı tamamlanan köprüde sona gelindi.


Hasankeyf-2 ismi verilen ve bin 80 metre uzunluğunda, 26 metre genişliğindeki köprü, 105 metre yüksekliğinde. Köprünün her bir kolonu, bin 800 ton demir ve 10 bin metreküp beton kullanılarak yapılıyor. Şu an 70 işçinin çalıştığı köprünün 2016 sonuna kadar bitirilerek hizmete...