25 / 07 / 2024

türkiyenin açığındaki iyileşme yavaşlar mı

türkiyenin açığındaki iyileşme yavaşlar mı

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, "Eğer petrol fiyatları sert bir şekilde yükselirse ve bu seviye uzun süre devam ederse, Türkiye'de son aylarda cari açıkta gördüğümüz iyileşme yavaşlayabilir" dedi

Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı? Gayrimenkul İktisatçısı piyasayı değerlendirdi!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, 'Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı?' sorusunu yanıtladı ve konut fiyatları ile ilgili de konuştu. İşte Ahmet Büyükduman'ın sektör ile ilgili önemli açıklamaları...

Akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme! Yeniden açılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme müjdeyi duyurdu. Bakan Bayraktar Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın yeniden faaliyete geçeceğini açıkladı. İşte tüm detaylar...

İngiltere'de yüksek gıda fiyatları tüketici harcamalarındaki büyümeyi baskıladı! 

İngiltere'de tüketici harcamalarındaki büyüme, yüksek seyreden gıda fiyatları sebebiyle bu yılın Mayıs ayında son 6 ayın en düşük seviyeleri gerçekleşti.

Türk lirasındaki değer kaybı yüzünden sonunda bu da oldu! Apple'ın değeri 500 Türk şirketini geçti

Türkiye'de son 6 ayda dolar ve euronun 18 liraya dayanması nedeniyle Türk Lirasındaki aşırı değer kaybı, Fortune 500 listesine giren Türk şirketlerinin toplam cirosunun Apple'ın cirosunun gerisinde kalmasına neden oldu.

Yıllık cari açıkta 1,5 yılın ardından ilk kez iyileşme görüldü!

En son geçen yılın şubat ayında fazla veren ve o tarihten itibaren koronavirüs salgınının olumsuz etkileri ile eksiye geçen cari dengede, Ağustos 2019'dan bu yana ilk kez iyileşme görüldü.

TCMB: Mayıs ayında enflasyon beklentilerindeki iyileşme sürdü!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti'nde, "Mayıs ayında enflasyon beklentilerindeki iyileşme sürmüş, beklentiler tüm vadelerde düşüş kaydetmiştir." denildi.

Nail Olpak: Faizlerdeki iyileşme gayrimenkul sektörünü olumlu etkileyecek!

DEİK Başkanı Nail Olpak yaptığı açıklamada "Faizlerdeki yükselmenin bütün sektörlerle birlikte gayrimenkul sektöründe de yansımalarını geçtiğimiz yıl negatif olarak gördük. Faizlerdeki hızlı iyileşme ile sektör üzerinde çok daha olumlu kalıcı etkilerin olacağına inananlardan biriyim" dedi.

İpotekli konut satışlarında iyileşme var!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "İpotekli konut satışında ise yine haziran ayında 7 bin seviyesine kadar gerileyen aylık satışlar, eylülde 58 bin seviyesine ulaştı. Burada bir iyileşme var" dedi...

Nomura, Türkiye’nin büyüme tahminini yüzde 5,5’e yükselti!

Japon finans devi Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti. Nomura'dan yapılan açıklamada Türkiye'nin 2017 yılına ilişkin büyüme tahmininin yüzde 4,2'den yüzde 5,5’e yükseltildiği bildirildi

Erkenek Tüneli açıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, D-850 Karayolu üzerindeki Erkenek Tüneli'nin açılış törenine katıldı.

Enka İnşaat'tan kar payı dağıtım açıklaması!

Enka İnşaat, KAP'ta kar payı dağıtım işlemlerine ilişkin bildirimde bulundu. İşte Enka İnşaat'tan kar payı dağıtım açıklaması..

Büyükçekmece'den TÜYAP'a teleferik!

AK Parti İlçe Başkanlığı'nın davetlisi olarak Büyükçekmece'ye gelen Kadir Topbaş, Büyükçekmece sahilinden TÜYAP'a bir teleferik çalışması yaptıklarını açıkladı.

Sultanbeyli Şehit İlhan Varank Kütüphanesi açılıyor!

Sultanbeyli Belediyesinin girişimleriyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kütüphanesi açılıyor.

türkiyenin açığındaki iyileşme yavaşlar mı Haberi

türkiyenin açığındaki iyileşme yavaşlar mı


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Kıdemli Direktörü Paul Rawkins, Kuzey Irak'taki gelişmeler doğrultusunda petrol fiyatlarında sert bir yükseliş olması ve bu seviyelerde uzun süre kalması halinde Türkiye'de son aylarda görülen cari açıktaki iyileşmenin yavaşlayabileceğini kaydetti. Rawkins, AA muhabirinin Kuzey Irak'taki gerilimin Türkiye'nin Irak'la olan ticari ilişkilerine olası etkilerine dair sorularını yanıtladı.


Türk ihracatçılarının geçmişte dikkate değer bir esneklik ortaya koyduğunu belirten Rawkins, bunun en son euro krizinde de Ortadoğu'daki diğer gelişmelerde de görüldüğünü anlattı.


Kuzey Irak'taki en son gelişmelerin enerji piyasalarına olası etkilerinin olabileceğini belirten Rawkins, Türkiye'nin cari açığını azaltma konusunda ilerleme kaydettiğini vurguladı.


Irak'la ilişkili risklerin temel olarak petrol fiyatlarından kaynaklandığını belirten Rawkins, "Yaptığımız temel tahminler bu riski kapsamaktadır. Bu konuda, petrolün varil fiyatının 2014-2015 yıllarında 105 dolar seviyesinde seyretmesini...