30 / 04 / 2024

Türkiyenin afetlerle mücadelesi

Türkiyenin afetlerle mücadelesi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada "Risk yönetimi dediğiniz şey nedir? Hep söylüyoruz ya 'deprem öldürmez bina öldürür' diye. Yani ben birey olarak çocuklarıma bina yaparken mezar yapmamam lazım." diye konuştu.

Nihat Zeybekci: Türk Akımı devam edecek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Türk Akımı projesi için, "Türk Akımı projesinin devam etmesi için siyasi bir karar alındı" diye konuştu. Nükleer santral projesinin de ilerlemesi yönünde karşılıklı niyet belirtildi.

Türk Akımı ve Akkuyu için çalışmalar başlıyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Türk Akımı boru hattı projesi ve Akkuyu nükleer santralinde çalışmaların tekrar başlaması için siyasi karar alındığını söyledi.

Çanakkale Küçükkuyu tünellerinin yapımına başlandı!

Çanakkale Ayvacık’a bağlı Küçükkuyu tünellerinin yapım çalışmaları başladı. Çanakkale Milletvekili Avukat Bülent Turan, “Projenin zamanında tamamlanması ve hizmete açılması için yakın takibi sürdüreceğiz” dedi.

Kadem Bacaksız: Türkiye'de müteahhit fazlalığı var!

Ordu Müteahhitler Odası Başkanı ve Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kadem Bacaksız, Türkiye'deki müteahhit sayısının 27 Avrupa ülkesindeki müteahhit sayısından fazla olduğunu, bu durumun kalitesizliği yol açtığını belirterek sektörün disipline edilmesi gerektiğini söyledi.

Vladimir Putin: Türk Akımı'ndan vazgeçmedik!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinden vazgeçmediklerini ancak Türkiye ile bazı siyasi sorunlarının bulunduğunu söyledi.

Cerrahpaşa Tıp Tarihi Müzesi’nin restorasyonu yarım kaldı!

2012’de başlayan Cerrahpaşa’daki Tıp Tarihi Müzesi’nin restorasyonu İl Özel İdaresi’nin kapatılmasıyla yarıda kaldı.Tarihi Müze'de bulunan yaklaşık 80 bin eser şu an konteynerlerde saklanıyor.

Karayolu Boğaz Geçişi ve tünel yapım projelerine itiraz!

Mart 2015’te planlara işlenen Kuzey Marmara Otoyolu Bağlantı yolları ile entegrasyonu sağlayacak Karayolu Boğaz Geçişi’nin ve tünellerinin yapımını projesine, Kağıthane’deki bir bina sahiplerinden itiraz geldi.

Mkayapı İnşaat Taahhüt Petrol Tarım Turizm İthalat İhracat Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mkayapı İnşaat Taahhüt Petrol Tarım Turizm İthalat İhracat Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Murat Kaymaz Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 500 bin TL sermaye ile 18 Nisan'da Ümraniye'de kuruldu.

DS Proje Taahhüt Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

DS Proje Taahhüt Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Osman Bahadır Bozkurt, Serpil Bozkurt, Serkan Erdem, Deniz Çınar ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 14 Nisan'da Sultangazi, Cebeci Mahallesi'nde kuruldu.

Adana Adli Tıp Şube Müdürlüğü ana hizmet binasına taşındı!

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Adana Grup Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Adli Tıp Şube Müdürlüğü, daha hızlı ve etkili hizmet verilmesi amacıyla ana hizmet binasına taşındı.

Gazprom'dan Türk Akımı açıklaması!

Gazprom Yönetim Kurulu Üyesi Oleg Aksyutin, Gazprom’un Türk Akımı’nın yapım süresinin Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesinden sonra açıklığa kavuşturacağını söyledi.

Türkiye'de müteahhit tanımı değişmeli!

Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, Türkiye'de hiçbir iş yapamayanların müteahhitlik mesleğine soyunduğunu belirterek Türkiye'de müteahhit ya da yüklenici tanımının değişmesi gerektiğini belirtti.

Asel Proje Taahhüt İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Asel Proje Taahhüt İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Hüseyin Ataol Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL sermaye ile 15 Mart'ta Şişli, Meşrutiyet Mahallesi, Rumeli Caddesi'nde kuruldu.

Türkiyenin afetlerle mücadelesi Haberi

Türkiyenin afetlerle mücadelesi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin afetlerle mücadelesine ilişkin Anadolu Ajansı muhabirinin sorunlarını cevapladı bazı  değerlendirmelerde bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, açıklamalarının başında 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralı kurtulup hayatta olanlara da hayırlı ve sağlıklı bir ömür dileyen Oktay, tekrarının yaşanmamasını temennisinde bulundu.

Afetlerin unutulmaması açısından 17 Ağustos'un önemli olduğunu dile getiren Oktay, Marmara depremini Türkiye'nin afetle mücadelesinde bugüne kadar bir avantaj olarak değerlendirdiklerini söyledi.

- "17 Ağustos'tan bugüne muhteşem bir fark var"

Marmara Depremi'nden bugüne kadar Türkiye'de çok şeyin değiştiğini belirten Oktay, şu şekilde devam etti:

"17 Ağustos'ta kendi Bakanlar Kurulu üyeleriyle bile irtibat sağlayamayan bir hükümetten ve depreme müdahale anlamında sahaya inemeyen bir hazırlıksız süreçten bugün dünyanın en iyi sistemine sahip olan, sadece Türkiye'deki kendi vatandaşına...