12 / 05 / 2024

türkiyenin araplarla ticari ilişkileri

türkiyenin araplarla ticari ilişkileri

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ticaretin 2002-2011 yılları arasında 5 milyar dolara çıkardıklarını belirterek, Önümüzdeki yıl bu rakamın 6 milyar dolara çıkacağına inanıyoruz dedi 

Türk müteahhitlerinin iş hacmi son 5 senede 2 katı yükseldi...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye-Özbekistan ticari ilişkilerini geliştirdiklerini kaydederek ;"Ticaretimiz son beş yılda yaklaşık iki katına kadar çıktı. Tercihli Ticaret Anlaşması'nın 1 Temmuz itibarıyla uygulanmaya başlamasından mutluyuz." diye konuşt

Peugeot açıkladı, tüm hafif ticari araçlarını yeniliyor! Peugeot ürünlerine elektrikli modellerini katıyor

Peugeot, E-Partner, E-Expert ve E-Boxer ile tüm ürünlerine eş zamanlı olarak tam anlamı ile elektrikli modellerini katıyor. İşte Peugeot'un yenilediği ticari araçları...

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Ticari kredilerde faizler rekor seviyeye ulaştı. Kredi alırken bir kez daha düşünün

Türk Lirası ticari kredilerinde ortalama faiz % 31’leri aştı. Sıkılaştırma adımlarına gidilirken bunların ardından TL ticari kredilerde 1 Temmuz tarihinden itibaren ortalama faiz % 31.26’ya çıktı.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Pandemi sonrası Türkiye-Malezya ticari ilişkilerinin gelişeceği düşünülüyor!

Malaya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mohd Nazari İsmail, "İki ülke arasındaki karşılıklı ticaret her zaman devam edecek ve güçlenecektir. Bunu sağlamak içinse güçlü bir Türkiye-Malezya Ticaret Odası kurulmalıdır" dedi.

Rifat Hisarcıklıoğlu Türkiye-ABD ticari ilişkilerini değerlendirdi!

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye ile ABD'nin ticaret ilişkilerinde Serbest Ticaret Anlaşması'nın önemli olduğunu belirterek, "Süreci hızlandırmak için iki ülke arasında Tercihli Ticaret Anlaşması çok yardımcı olacaktır." ifadesini kullandı.

Suriyeliler Türkiye'de inşaat şirketi kuruyor!

Türkiye’de ticari faaliyet gösteren Suriyeliler, Türk iş adamlarıyla ortaklık arıyor. Gayrimenkul, ithalat-ihracat, tarım, inşaat, gıda, tekstil, turizm, eğitim gibi alanlarda faaliyet gösteren Suriyeli işadamları Türkiye'de şirket kuruyor.

ABD’de Türk OSB'si kurulacak!

TABA-AmCham Başkanı Ali Osman Akat, Türkiye-ABD ticari ilişkileri hakkında açıklamalar yaptı. Akat, ABD'ye Türk Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalara başlanıldığını söyledi.

ABD'li şirketler Türkiye'ye yatırım yapmaya geliyor!

Türkiye ile ticari ilişkilerini ve yatırımlarını artırmak isteyen ABD'li şirketleri ne darbe girişimi, ne de kredi oyunları engelledi. 20'yi aşkın ABD'li şirket, Türkiye'ye ziyaret talebinde bulundu.

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Watsons 200. mağazasını açtı!

Türkiye'de ticari hayatına 10 yıl önce başlayan kişisel bakım markası Watsons, 50'den fazla şehirdeki mağaza sayısını 200'e yaklaştırdı.

türkiyenin araplarla ticari ilişkileri Haberi

türkiyenin araplarla ticari ilişkileri

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ticaretin 2002-2011 yılları arasında 5 milyar dolara çıkardıklarını belirterek, Önümüzdeki yıl bu rakamın 6 milyar dolara çıkacağına inanıyoruz dedi.

İki ülkenin toplam ihracatının 700 milyar dolara doğru ilerlediğini kaydeden Çağlayan, yüzde 6ya karşılık gelen bu rakamın en az yüzde 16ya çıkartılması gerektiğine dikkati çekti.
Milliyet

...