05 / 05 / 2024

Türkiyenin beş yıldızlı otelleri

Türkiyenin beş yıldızlı otelleri

2000 yılında ABD'nin seyahat dergilerinden Conde Nast Traveller, Türkiye'nin üç otelini altın listeye almış. Çırağan Palace, Swissotel ve Four Seasons ''Dünyada kalınacak en güzel yerler'' arasında sayılmış.

Cağaloğlu’ndaki 50 yıllık iş hanı, 3 yıldızlı otel oluyor! 94 odalı otel için çalışmalar başlıyor!

Seyhun Turizm, Fatih Alemdar Mahallesi Himaye-i Etfal Sokak'ta bulunan iş hanını 3 yıldızlı otele çeviriyor. İstanbul'un göbeğindeki 94 odalı otel için çalışmalar başlıyor..

Türkiye'nin ilk beş yıldızlı oteli yıkılıyor...

Türkiye’nin ilk beş yıldızlı oteli Çınar Otel, yıkılma ile  karşı karşıya kalmış durumda. Yapıldığı sene 16 milyon liraya mal olan otelden yolu geçenler anılarını anlattılar. İşte haberin detayları...

Mersin Erdemli'ye 623 milyonluk dev yatırım! 5 yıldızlı otel, apart ve iş yeri için start verildi!

Mersin İli, Erdemli İlçesi, Tömük Mahallesi, Athena Yapı İnşaat tarafından 1 Adet 150 Odalı 5 Yıldızlı Otel, 60 Adet Apart ve 1 Adet İş yeri yapılması planlanıyor.

Antalya'da milli park alanına beş yıldızlı otel yapma talebi! Bakanlığa resmen başvuru yapıldı!

Erkan Güral’ın şirketi NG Kütahya Seramik Porselen Turizm Anonim Şirketi,  Antalya’da “milli park alanı”nda beş yıldızlı otel işletmek için Bakanlığa başvuruda bulundu.

Doğuş Grubu'ndan Hırvatistan'a 120 milyon euroluk beş yıldızlı otel! 202 yıllık Marashka binası 'Hyatt Regency' olacak!

Hırvatistan'daki Marashka fabrika binasını 2015 yılında satın alan Doğuş Grubu, binaya 120 milyon euro yatırımla 133 odalı beş yıldızlı ''Hyatt Regency'' markasıyla hizmet vermeye hazırlanıyor.

Muğla Datça'ya 150 oda, 300 yataklı yeni otel geliyor! 4 yıldızlı otel için start verildi!

Muğla İli, Datça İlçesi, Kızlan Mahallesi adresinde faaliyet gösteren ve KA-NE İnşaat Taahhüt adına kayıtlı 5044 parsel 20 bin 198 metrekare arsa üzerinde 150 odalı, 300 yataklı 4 yıldızlı otel yapılarak işletilmesi planlanıyor. 

İzmir'de 5 yıldızlı otel binasına ilk depremzedeler yerleşti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ata Holding’in büyük hissedarları olduğu eski 5 yıldızlı otel binası, depremzedeleri misafir etmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi binanın 380 odasını depremzedelere açmıştı.

Ordu’ya 5 yıldızlı otel yatırımı!

İş insanı Naci Şanlıtürk, Ordu’da 5 yıldızlı otel inşa edecek.İnşaatı başlanan otelin önümüzdeki yıl hizmete açılması planlanıyor.

Barnathan Apartmanı 5 yıldızlı otel olacak!

Nar Yatırım, Barnathan Apartmanı'nın özgün kimliği koruyarak rezidans ve butik otel olmak üzere projelendirdi. Beş yıldızlı otel olarak planlanan Barnathan'ı da Merroddi markasıyla işletecekler. 

Kayseri Yemliha'ya beş yıldızlı sosyal tesis!

Kentteki yatırımlarına son sürat devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezi ve ilçelerin yanı sıra mahallelere de beş yıldızlı sosyal tesisler inşa ediyor.

Türkiye'nin nitelikli 3 ve 4 yıldızlı otellere ihtiyacı var!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Akçakaya, "Ülkemiz makul oranda nitelikli 5 yıldızlı otel arzına doydu. Önümüzdeki dönemlerde nitelikli 3 ve 4 yıldızlı otellere ihtiyacın daha fazla olduğunu düşünüyorum." dedi...

Hilton 43 yılda 19 adet 5 yıldızlı otel açtı!

Hilton 43 yılda 19 adet 5 yıldızlı otel açtı. Hilton İstanbul Bosphorus Hotel Elmadağ'daki çalışma yaşamı 43'üncü yılına giren Hasan Sabuncu, kariyeri boyunca 13 ülkede açılan 19 beş yıldızlı otelin faaliyete geçmesinde bizzat görev aldı...

Yeni huzurevleri beş yıldızlı otel konforunda!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bir süredir yaşlı bakımı için alternatif modeller üzerine çalışılıyor. Yeni huzurevlerinde verilen hizmetler beş yıldızlı otelleri aratmıyor. 

Türkiyenin beş yıldızlı otelleri Haberi

Türkiyenin beş yıldızlı otelleri



Dünyanın gözü bu otellerde


    Türkiye'nin beş yıldızlı otelleri ödül üstüne ödül alıyor. ABD'nin en büyük seyahat dergilerinden Conde Nast Traveller, Türkiye'nin üç otelini altın listeye aldı. Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 800 bin tirajlı dergi, her yılın başında okuyucularının verdiği puanlara göre oluşturduğu Altın Liste'de (Gold List) bu yıl Türk otellerine de yer verdi.

    Derginin Ocak 2000 sayısında yayımlanan listede, otel, tatil köyü, sağlık köyü kategorilerinde, Çırağan Palas, Swissotel ve Four Seasons "Dünyada kalınacak en güzel yerler" arasında sayıldı.

    En iyi 500 turizm işletmesinin yer aldığı listede, bu otellerin, sürekli seyahat eden işadamlarına konforlu ve...