16 / 05 / 2024

türkiyenin doğa turizm alanı ne kadar

türkiyenin doğa turizm alanı ne kadar

Doğa türevi turizm hareketleri 400 milyar dolarlık pazar yaratıyor. Türkiye bu alanda payını artırmak istiyor. 81 ilde 527 turizm alanı belirlenen Türkiye zengin doğa alt yapısıyla öne çıkmayı hedefliyor.

Türkiye’nin ilk Doğa Evleri Fuarı 30 Mayıs'ta kapılarını açıyor!

Türkiye’nin ilk Doğa Evleri Fuarı, ‘şehirden kaçış’ için yol göstererek, kentlerin yüksek ekonomik ve sosyal maliyetine karşı, doğada yerleşik bahçeli alternatif yaşam çözümleri sunacak.

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışını karşılaştırmak doğru mu? İstanbul'da emlak gerçekten pahalı mı?

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışında çeşitli yerlerdeki ev fiyatları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki bu karşılaştırma doğru mu? İşte konuyla ilgili gelen açıklama ve vatandaşların yorumları...

Japonya'da depremler doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izleniyor! Türkiye'de de böyle olabilir mi? 

Japonya'da 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sosyal medyada yer alan videoda depremlerin doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izlendiği görüldü. Peki Türkiye'de bu mümkün mü? İşte vatandaşların yorumları...

Doğa Tur Deniz Taşımacılığı Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğa Tur Deniz Taşımacılığı Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Erdi Seyfettin Üstüner ve Merve Çetintaş ortaklığında kuruldu.

Ciner Doğa İnşaat Taahhüt Ve Reklam Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ciner Doğa İnşaat Taahhüt Ve Reklam Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy'de Hüseyin Akkurt tarafından kuruldu.

Doğa Global İnşaat Turizm Temizlik Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğa Global İnşaat Turizm Temizlik Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de HAtice Doğan tarafından kuruldu.

Trabzon Beşikdüzü'nde Turizm ve Doğa Sporları Merkezi tesisi yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Trabzon Beşikdüzü Belediyesi tarafından, Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi ticari tesisleri yapım karşılığı ve teleferik tesisi 29 sene süreyle işletilmesi ihale edilecek. Tesisin yıllık kira bedeli 1 milyon 800 bin TL olarak açıklandı. 

Doğa Life Gayrimenkul Emlak Danışmanlık Pazarlama Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğa Life Gayrimenkul Emlak Danışmanlık Pazarlama Turizm Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile İlkay Sarı tarafından kuruldu.

Mars Doğa Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Mars Doğa Turizm Anonim Şirketi Esenyurt’ta  200  bin TL sermaye bedeli ile Hasan Hüseyin Sarıbacak tarafından kuruldu.

Bulutlar İnşaat Taahhüt Ticaret Sanayi Ve Turizm Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Bulutlar İnşaat Taahhüt Ticaret Sanayi Ve Turizm Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Üsküdar'da 600 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Bulut tarafından açıldı.

Casa Swıss Internatıonal İnşaat Taahhüt Danışmanlık Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret A.Ş. kuruldu!

Casa Swıss Internatıonal İnşaat Taahhüt Danışmanlık Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret A.Ş. bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli le Rene Hofer ve Gerhard Haunschıld ortaklığında kuruldu.

Asp İnşaat Metal Hafriyat Akaryakıt Oto Yedek Parça Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Şti. kuruldu!

Asp İnşaat Metal Hafriyat Akaryakıt Oto Yedek Parça Turizm Taşımacılık Ticaret Limited Şti. Beşiktaş'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Sarıkaya tarafından kuruldu.

Doğa Koleji'nde mutlu son!

Doğa Koleji öğrencileri ve öğretmenleriyle bir araya gelen İTÜ Rektörü Prof. Dr. Karaca, ‘Yeni başarıların altına imza atacağız. İTÜ’nün desteği öğrencilerin arkasında’ şeklinde konuştu.

türkiyenin doğa turizm alanı ne kadar Haberi

türkiyenin doğa turizm alanı ne kadar

TÜRKİYE Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) Doğa ve Macera Turizmi Raporu’na göre, dünyada turizm sektörü ortalama yüzde 4-7 büyürken, doğa ve macera turizmi yüzde 20-30 büyüme ile ilerliyor. 

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ve Macera Turizmi ve Ticaret Birliği verilerine göre, doğa türevi turizm hareketleri 400 milyar dolar büyüklük yaratıyor. Bunun içinde macera segmentinin aldığı pay ise 263 milyar dolar düzeyinde bulunuyor. Böyle olunca turizmde boy gösteren birçok ülke macera düşkünü turisti kendi ülkesine çekmek istiyor. Raftingten yamaç paraşütüne, balondan dalış sporlarına birçok alanda potansiyel olan Türkiye de bu maceradan pay istiyor. 

527 turizm alanı 

Raporda, tüketicilerin 3’te 1’i çevreye duyarlı tatiller için yüzde 2 ile yüzde 40 arasında daha fazla ödeme yapmaya gönüllü oldukları vurgulanıyor. Seyahat eden insanların yüzde 98’i kendini...