16 / 05 / 2024

türkiyenin ekonomik gidişatı

türkiyenin ekonomik gidişatı

BRIC kavramının mucidi Jim O’Neill Türkiye’nin kısa vadeli gidişatı için 2014 yılının çok önemli olduğunu, uzun vadede ise ülkenin büyük potansiyel taşıdığını belirtti. O’Neill Merkez Bankası’nın faiz artırmama kararını ise doğru buldu...

2023'te 111 bin esnaf kepenk indirdi!

Dünya gazetesi köşe yazarı Naki Bakır kaleme aldığı yazısında ekonomik gidişat ve AVM'lerin etkisiyle 1 yılda 111 bin esnafın kepenk indirdiğini duyurdu.

Tüketici güven endeksine göre konut satın alabilme ihtimali resmen dibi gördü!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik etkenlerin başında yer alan tüketici güvenindeki artış, ekim ayında da sürdü. Güvenin ölçümünde esas alınan alt endekslerin neredeyse hepsinde artış meydana gelirken, gelecek bir yılda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi.

Döviz kurundaki artış durunca tüketici güven endeksi yükseldi!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik faktörlerin başında gelen tüketici güveni, kurlarda artışın durduğu eylül ayında yükselişe geçti. Tüketici Güven Endeksi, önceki aya göre yüzde 5,1 artarak 71,5’e çıktı.

Dolarlarımızı bozduralım mı? sorusuna net yanıt şimdi geldi! Tunç Şatıroğlu doların yönünü açıkladı! Rahat olun...

Dolar rekordan rekora koşmaya devam ediyor. Dün yüzde 7 yükselişle rekor kıran dolar kuru bugün de yükselmeye devam ediyor. Dolar yükselmeye devam edecek mi? Dolarlarımızı bozduralım mı? sorusuna net yanıt şimdi geldi! Tunç Şatıroğlu doların yönünü açıkladı! Rahat olun...

Hem doları hem de piyasaları çok etkileyecek açıklamalar!

Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen açıklamalar hem doların dünya ve Türkiye’deki gidişatını heme de piyasaları oldukça etkileyecek türden!

TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verilerini açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün Ekonomik Güven Endeksi Kasım 2022 verileri açıklandı. 

Türkiye’de dövizin ve altının deposu hangi şehirler

Türk Lirası’nın gidişatına güvenmeyen vatandaş yine çözümü döviz ve altına yatırımda buluyor. Yatırım konusunda ise en çok dövizi ve altını seçen iller ise belli oldu. Yapılan araştırmaya göre, dövize yatırımda Yozgat, altında ise Karabük diğer illerin önüne geçiyor.

Dolar 18,50 TL’yi aşacak mı? Uzmanlar doların gidişatını açıkladı…

Dolar kurundaki artış devam ederken uzmanlardan da Doların gidişatına yönelik çeşit çeşit yorumlar geliyor. Uzmanlar bundan sonra olabilecekleri değerlendirdi.

Altın fiyatlarını küresel ekonomik gidişat belirleyecek!

Ağustosta ABD 10 yıllık tahvillerinin reel getirisinin yüzde eksi 1 seviyesine indiğine dikkati çeken analistler, getiri arayışına giren yatırımcıların, hem likit hem de güvenli liman olması sebebiyle altına olan taleplerini artırdığını belirtti.

İran'daki konut ve emlak sektöründeki kötü gidişin sebebi dış politika! 

İran Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu Bölümü eski Genel Müdürü Kasım Muhibali, "Döviz, altın, konut, araç piyasası, emlak kiraları ve temel tüketim ürünlerindeki kötü gidişatın arkasında dış politikamızdaki yanlışların etkilerini görebilirsiniz" dedi...

Ekonomik İstikrar Paketi tüm kesimlere 'kalkan' oldu!

Kovid-19 önlemleri kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi", esnaftan işverene, çalışandan emekliye kadar tüm kesimleri kucakladı.

Faizlerin geri gelmesine tüm ekonomik aktörler katkı vermeli!

EmlakBank Genel Müdürü Aksu, "Ekonominin çarklarının daha rahat dönmesi için faiz oranlarının geri gelmesine, finansman maliyetlerinin düşürülmesine tüm ekonomik aktörlerin katkı vermesi, destek olması gerekir" dedi...

10 büyük projenin 6'sı Türkiye'de yapılıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, "Son dönemlerde dünyanın gidişatına yön veren 10 büyük projenin 6'sı Türkiye'de yapılıyor. Bundan memnun olmamak, mutlu olmamak mümkün değil" dedi.

türkiyenin ekonomik gidişatı Haberi

türkiyenin ekonomik gidişatı


Küresel yatırım ve kredi derecelendirme kuruluşlarından yurtdışının önde gelen medya kurumlarına kadar ekonominin geniş yelpazedeki uzmanları Türkiye ekonomisinin kısa vadede büyük bir risk taşıdığını kabul ediyor. Birçok yatırım kuruluşu dolar / TL kuru için yılsonu 2.20-2.30 TL tahminleri yaparken yolsuzluk operasyonu sonrası kötüleşen ekonomik dengelerin cari açık gibi riskleri de tehlikeli kıldığını belirtiyor. Türkiye’nin kısa vadeli ekonomik görünümü uzmanları kötümser tahminlere ittiği dönemde ise dünyaca ünlü ekonomist Jim O’Neill Türkiye için uzun vadede oldukça iyimser bir tablo çizdi. Yükselen ekonomiler Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin için oluşturduğu ve tüm dünyada yaygın şekilde kullanılan BRIC kavramının mucidi, eski Goldman Sachs Varlık Yönetimi Başkanı ve BRUEGEL misafir öğretim üyesi Jim O’Neill yeni ekonomi devleri için önerdiği yeni kavram “MINT ülkelerine” Meksika,...