07 / 05 / 2024

türkiyenin Gastronomi turizmi

türkiyenin Gastronomi turizmi

Okan Üniversitesi ile TUYED’in ortaklaşa düzenlediği “Turizmin Yükselen Yıldızı Gastronomi’den Nasıl Yararlanmalı?” başlıklı panelde konuşan gazeteci-yazar Ahmet Örs, Türk mutfağının Michelin yıldızına ihtiyaç olmadığını söyledi...

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Türkiye Gastronomi Köyü Projesi hayata geçiriliyor!

Sarıyer Bahçeköy Lifepark'da yaklaşık yüz dönüm arazide hayata geçirilecek Türkiye Gastronomi Köyü, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ile entegre çalışacak

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Ziya Yılmaz: Seneye Cityscape'de Türkiye'yi uçururuz!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, "Arap yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor. Seneye Dubai'de, geniş bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz" dedi.

Körfez yatırımcısının Türkiye'ye ilgisi artıyor!

DAP Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, " Körfez yatırımcısının ilgisi artarak devam ediyor. Önümüzdeki yıl Dubai'de, geniş çaplı bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz” dedi.

Muammer Türker: Antalya turizmi çeşitlenmeli!

Aska Lara Otel'de yapılan toplantının açılışında konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya'da deniz, kum, güneş destinasyonunun dışına çıkılıp pazarın ve turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Aziz Kocaoğlu: Türk-Yunan turizmi için işbirliği geliştirilmeli!

Türkiye-Yunanistan arasındaki turizmi geliştirmek için düzenlenen Turizm Etkinliği'nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk Yunan işbirliğinin dünya barışına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

TÜRSAB kış turizmi raporunu açıkladı!

Türkiye'de 10 yıl önce 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. TÜRSAB Kış Turizmi Raporu'na göre Türkiye, kış turizmine de ağırlık vermeye başladı.

İnanç turizminde büyüme hızı düştü!

Dünyada üç büyük semavi dinin kutsal mekanlarını bir arada barındıran ender ülkelerden biri olan Türkiye, inanç turizmi potansiyelini kullanamıyor. Çeşitli nedenlerle son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi.

türkiyenin Gastronomi turizmi Haberi

türkiyenin Gastronomi turizmi


Okan Üniversitesi ile TUYED’in ortaklaşa düzenlediği “Turizmin Yükselen Yıldızı Gastronomi’den Nasıl Yararlanmalı?” başlıklı panelde konuşan gazeteci-yazar Ahmet Örs, Türk mutfağının Michelin yıldızına ihtiyaç olmadığını söyledi.


Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Yardımcı Doç. Dr. İlkay Gök ile Turizm Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TUYED) Başkanı Kerem Köfteoğlu’nun oturum başkanlığını yaptığı panele gazeteci-yazar Ahmet Örs’ün yanı sıra, TUROB Başkan Yardımcısı Vedat Başaran, TURYİD Başkanı Kaya Demirer, Prontotour İç Turlar Operasyon Müdürü Müge Erçetin, Gastronomika Temsilcisi Semi Hakim ve gazeteci Müge Akgün konuşmacı olarak katıldı.


Okan Üniversitesi’nin 15’nci kuruluş yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen panelde konuşan gazeteci-yazar Ahmet Örs, yemeklerimizi San Sebastian’ın yüksek mutfağı, İtalyan mutfağı ya da suşi ile değerlendirerek Türk mutfağına katkıda bulunamayacağımıza dikkat çekti. “Mutfağımızı yabancılara açıp tanıtmamız gerekiyor” diyen Örs şunları söyledi:...