02 / 05 / 2024

türkiyenin ihracat oranı artacakmı

türkiyenin ihracat oranı artacakmı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hükümetin 10 yılda Türkiye'nin milli gelirini 3 kat artırdığını belirterek, "Önümüzdeki 10 yılda, bir 3 kat daha artıracağız. Türkiyemiz her alanda, her yerde 3 misli daha büyüyecek" dedi...

Borsa İstanbul’da ihracat oranı yüzde 70’in üzerinde olan şirketler! İşte Şubat 2024 listesi

Borsa İstanbul’da işlem gören ve ihracat oranlarıyla öne çıkan şirketler karlılıklarıyla da dikkat çekiyor. Borsa İzinde X Sosyal medya hesabından ihracat oranı yüzde 70’in üzeride olan şirketlerin listesini paylaştı.

Türk ihracatçılar Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor!

Güneydoğu Anadolu'daki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri üreticileri, her geçen gün ihracatı artan Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Celal Kadooğlu, “Afrika'ya gidebilecek çok ürünümüz var” dedi.

Demir-çelik sektörleri 2023'ün ilk yarısında ihracatın yüzde 12,7'sini üstlendi! Demir fiyatları 27 Temmuz 2023!

Demir-çelik sektörleri Haziran'da Türkiye ihracatına 2,3 milyar dolarlık destek verirken 2023'ün ilk 6 ayında ise 13,6 milyar dolarlık ihracata imza atan sektörler, küresel talepteki durgunluğa rağmen Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladı.

Akaryakıt fiyatlarına ÖTV zammı! Pompaya yansıdı

Akaryakıt üzerinden alınan özel tüketim vergi oranı yeniden belirlendi. Benzin ve motorine litrede 6 lira zam gelecek. İşte tüm detaylar...

Türkiye ihracat tarihinde bir ilk! Dünya ihracatından aldığı pay yüzde 1,04 oldu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı paydaki artışın bu yılın ilk çeyreğinde de sürdüğünü belirterek yıllıklandırılmış ihracatın 255,7 milyar dolarla küresel ihracattan yüzde 1,04 pay aldığını duyurdu.

İstanbul Sanayi Odası paylaştı: Arka arkaya 5’nci ayda da...

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) kamuoyuyla paylaştığı Türkiye ihracat İklimi Endeksi, haziran ayında 51,1 oldu. Endeks üst üste 5’nci ayda da eşik değerin üstünde kaldı.

İhracatçıların vize isyanı: Ya sorun çözülsün ya da yeşil pasaport verilsin!

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Türk ihracatçıları, ihracatımızın yarıdan fazlasını yaptığımız Avrupa Birliği ülkelerine ve Amerika Birleşik Devletleri’ne yaptıkları vize başvurularında büyük sorun yaşıyor” dedi.

Smtt İnşaat Temizlik Emlak Gıda Akaryakıt İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Smtt İnşaat Temizlik Emlak Gıda Akaryakıt İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Pednik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Öztürk tarafından kuruldu.

Haziran ayı TÜFE-TEFE oranı ve kira artış oranı yüzde kaç oldu 2023?

Mayıs ayı enflasyon rakamları bugün belli oldu. Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira artış oranını sorguluyor. Peki, Haziran ayı TÜFE-TEFE oranı ve kira artış oranı yüzde kaç oldu 2023? İşte detaylar...

TEB tüketici faiz kredisi nasıl alınır? TEB 1,55 tüketici faiz oranı için sonuç öğrenebilirsiniz!

Tüketici kredileri gittikçe popülerleşen ekonomik unsurlardan biri. Bu noktada TEB tüketici kredilerinde avantajlı faiz oranları sunuyor. Banka müşterileri %1,55 oranında faizlerle ihtiyaç kredisi alabilir. TEB tüketici faiz kredisi almak ve tüketici faiz oranı sonucu için detaylar haberimizde...

Gama Eng Yazılım Mühendislik Taahhüt İthalat İhracat Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Gama Eng Yazılım Mühendislik Taahhüt İthalat İhracat Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Özeren, Jalhongir Mamadov ve Kaan akın ortaklığında kuruldu.

Nepa Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nepa Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mesut Bahtiyar Dağ tarafından kuruldu.

Hs Sağır İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Hs Sağır İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Sanayi Anonim Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile  Hülya Sağır ve Alper Muammer ortaklığında kuruldu.

türkiyenin ihracat oranı artacakmı Haberi

türkiyenin ihracat oranı artacakmı


Eşi Ayşen Zeybekci ile partisinin Tavas ilçe başkanlığını ziyaret eden Zeybekci, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünya medeniyetler topluluğuna doğru yürüyüşüne yeni başladığını, 10 yılda Türkiye'nin milli gelirini 3 kat artırdıklarını kaydetti.


Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri heline geleceğini ifade eden Zeybekci, şöyle konuştu:


"Milli gelirimiz 10 yılda 3 kat arttı. Önümüzdeki 10 yılda, bir 3 kat daha artıracağız. Türkiyemiz her alanda, her yerde 3 misli daha büyüyecek. Türkiyemiz dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacak. Avrupa'nın 3 büyük ekonomisinden birisi olacak ve bunu da 2023'e kadar yapacağız. İhracatımızı da 2023'te 500 milyar dolara çıkaracağız. Türkiye milli gelirini 2 trilyon dolara çıkaracak. Bunları nasıl yapacak? milletimizle yapacak. Devlet eli değil millet eli yatırımlarıyla yapacak, özel sektörle yapacak. Çok büyük bir...