28 / 07 / 2024

Türkiyenin ilk arıtma tesisi

Türkiyenin ilk arıtma tesisi

Yalova Atıksu ve Kanalizasyon Alt Yapı Tesislerini İşletme Birliği (YASKİ) tarafından tesisin işletme maliyetlerindeki en önemli kalem olan enerji ihtiyacının yüzde 60’lık bölümünün güneşten karşılanmasını öngören projede sona gelindi.

ŞOK’ta Aqua su arıtma cihazı 1499 TL’ye, sünger smart yatak 699 TL’ye, 3’lü bıçak seti 34,95 TL’ye düştü!

ŞOK, 15 Temmuz itibarıyla başlayacak indirim kampanyasına ilişkin bilgi verdi. Bu çerçevede, Aqua su arıtma cihazı 1499 TL’ye, sünger smart yatak 699 TL’ye, 3’lü bıçak seti 34,95 TL’ye düştü. İşte 15 Temmuz Cumartesi ŞOK Market fiyat listesi...

A101'de termosifon 2700 TL’ye, su arıtma cihazı 2 bin TL’ye, şarjlı gıda doğrayıcı 180 TL’ye düştü!

A101’e beklenen dev indirimler geliyor. A101’in yeni indirimli ürünler kataloğu fiyat listesi yayımlanırken, termosifon 2700 TL’ye, su arıtma cihazı 2 bin TL’ye, şarjlı gıda doğrayıcı 180 TL’ye düştü. İşte A101 fiyat listesi 27 Nisan 2023...

Abasu Arıtma Ve Yenilenebilir Enerji Mühendislik İmalat Taahhüt Anonim Şirketi Kuruldu!

Abasu Arıtma Ve Yenilenebilir Enerji Mühendislik İmalat Taahhüt Anonim Şirketi bugün Sarıyer’de Mehmet İzolluoğlu tarafından kuruldu.

Sortem Çevre Arıtma Sistemleri Montaj Ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sortem Çevre Arıtma Sistemleri Montaj Ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fevzi Coşkun tarafından kuruldu.

Delen Taahhüt İnşaat Yapı Dekorasyon Tekstil Su Arıtma Sis.Elek.Ev Alet.Sn.ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Delen Taahhüt İnşaat Yapı Dekorasyon Tekstil Su Arıtma Sis.Elek.Ev Alet.Sn.ve Tic.Ltd.Şti. Selam Delen tarafından 40 bin TL sermaye ile 2 Haziran'da Kağıthane, Çağlayan Mahallesi'nde kuruldu.

Giresun Atık Su Arıtma Tesisi Projesi halka tanıtıldı!

Giresun Belediyesi tarafından 2013 yılında hazırlanan ve 2015 yılında teknik onay alan AB Altyapı Entegre Su Projeleri kapsamında, Teyyaredüzü Mahallesi Batlama Mevkiinde yapılması planlanan Atık Su Arıtma Tesisi Projesi halka tanıtıldı.

İZSU'dan yeni arıtma tesisi!

İZSU, Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nde günde 2 bin metreküp atık suyu “içme suyuna” çevirecek yeni bir tesis için çalışmalara başladı. Bu tesis Türkiye’de “ilk” olacak.

Şanlıurfa'da dev atık su arıtma tesisinin proje tanıtımı yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Avrupa Birliği'nin işbirliği ile Şanlıurfa kent merkezinde 100 Milyon Liralık Dev Merkez Atık Su arıtma tesisinin proje tanıtım toplantısı yapıldı.

İzmir Büyükşehir'den arıtma tesislerine dev bütçe!

Kentsel yerleşimlerin en büyük çevre problemlerinden biri olan evsel atık su sorununu kurduğu ileri biyolojik atık su arıtma tesisleriyle çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerini işletmek için de ciddi bütçeler ayırıyor.

Bursa Yeşil Çevre Arıtma Tesisi yarın açılacak!

Türkiye'de ilk kez uygulanan yöntemlerle inovatif arıtma tesisi unvanını elde eden Yeşil Çevre Arıtma Tesisi işletme Kooperatifi,52 bin 500 metreküp olan kapasitesini 150 bin metreküpe çıkardı. Arıtma tesisi yeni yüzüyle salı günü törenle hizmete açılıyor

Batı Atıksu Arıtma Tesisinin temel atma töreni gerçekleştirildi!

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından Karadeniz Mahallesi’nde yapılacak Batı Atıksu Arıtma Tesisi temel atma törenine katıldı.

Yatağan Atıksu Arıtma Tesisi'nin tanıtımı yapıldı!

Muğla’da 2013 yılında yapımı başlayan Yatağan Atıksu Arıtma Tesisinin tanıtımı yapıldı. 2023 yılı nüfusuna göre projelendirilen tesis yaklaşık 6 milyon TL’ye mal oldu.

Yatağan Arıtma Tesisi tanıtıldı!

17 Ocak 2013 tarihinde yapımına başlanan ve 6360 Büyükşehir yasası ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğüne geçen Yatağan Atıksu Arıtma Tesisinin tanıtımı yapıldı.

Türkiyenin ilk arıtma tesisi Haberi

Türkiyenin ilk arıtma tesisi

Yalova Atıksu ve Kanalizasyon Alt Yapı Tesislerini İşletme Birliği (YASKİ) tarafından tesisin işletme maliyetlerindeki en önemli kalem olan enerji ihtiyacının yüzde 60’lık bölümünün güneşten karşılanmasını öngören projede sona gelindi. YASKİ tarafından arıtma tesislerinin üzerine yerleştirilecek olan binlerce güneş paneli sayesinde önemli miktarda enerji elde edilecek.


Proje için Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye (UEDAŞ) elektrik üretim lisansı başvurusu yapıldı. UEDAŞ YASKİ’ye bu lisansı verince, birlik İller Bankası’na başvurarak gerekli krediyi isteyecek.


10 YILDA KENDİSİNİ AMORTİ EDECEK

YASKİ Başkanı Ahmet Özsümer, "YASKİ olarak şu anda en büyük gider kalemimiz enerji. Bu maliyetleri nasıl düşüreceğimizi araştırdık. Enerji sarfiyatının azaltılması, enerjiyi daha düşük bedelle almamız mümkün değil. Bu durumda kendi enerjimizi üretmeyi düşündük. Bu yönde yaptığımız araştırmada kendi enerjisini üreten dünyada sadece bir arıtma tesisi olduğunu gördük....