12 / 05 / 2024

türkiyenin ilk ürettiği tramvay

türkiyenin ilk ürettiği tramvay

Türkiye'nin, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Durmazlar Makine tarafından geliştirilen ilk yerli tramvayı 'İpekböceği', uluslararası arenaya çıktı...

İPA araştırması: TOKİ ürettiği konutun 9 katı mağdur yarattı!

İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan araştırmada paylaşılan detaylara göre Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ürettiği konutun 9 katı mağdurun oluşmasına neden oldu.

Türkiye’de üretilen hibrit motorlu Toyota C-HR ne kadar? İşte sıfır km Toyota C-HR'nin Nisan fiyatı...

Japon otomotiv devi Toyota’nın Türkiye'de ürettiği modellerden birisi olan C-HR Hybrid'in Nisan ayı fiyatı açıklandı. Peki sıfır km Toyota C-HR Hybrid'in kaç liradan satışa çıktı. İşte Toyota C-HR Hybrid'in 3 Nisan 2023 fiyat listesi...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde ilk geçiş gerçekleşti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün 1915 Çanakkale Köprüsü'nün kedi yolundan geçerek ilk geçişi gerçekleşti. 

Çanakkale Köprüsü'nde ilk geçiş gerçekleşecek!

Çalışmalarının aralıksız devam ettiği 1915 Çanakkale Köprüsü'nde ilk geçiş Salı günü gerçekleşecek. Geçiş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından gerçekleşecek.

Tokat'ta Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına Dair Karar!

Tokat İlinde Bulunan ve Ekli Listede İsimleri Belirtilen Yerlerde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına Dair Karar , 3458 sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

Sivas, Yozgat ve Kayseri'de Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına Dair Karar!

Sivas, Yozgat ve Kayseri İllerinde Bulunan ve Ekli Listede İsimleri Belirtilen Yerlerde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına Dair Karar, 3457 sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31379 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ'nin ürettiği konut sayısı 1 milyona yaklaştı!

Meclis Deprem Araştırma Komisyonu’na sunum yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, TOKİ'nin ürettiği konut sayısının 1 milyona yaklaştığını söyledi.

Türkiye'de önceliği işlev olan yapılar inşa edilmeli!

Türkiye deprem bölgesinde yer alan bir ülke, Bu sebeple yapı stoklarının depreme dayanıklı hale getirilmesi ve depreme dayanıklı konutların inşa edilmesi gerekiyor. Türkiye'de önceliği işlev olan yapılar inşa edilmeli...

İstanbul Tıp Fakültesi içindeki inşaatta yangın çıktı!

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi içerisinde inşaat halindeki binada yangın çıktı. Durumun bildirilmesiyle olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi.

Kadın girişimci ekosisteme uygun ürettiği ahşap evleri yurt dışına satıyor!

Sakarya'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren Gül Korkmaz, tasarımını da kendisi yaparak ürettiği "1 oda 1 salon", "2 oda 1 salon üçgen", "karavan" ve "garaj" modellerinde doğal ahşap evleri ihraç ederek, ülke ekonomisine de katkı sağlıyor

Türk ve Amerikan iş dünyası inşaat sektörünü değerlendirecek!

Türk ve Amerikan iş dünyası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl sanal ortamda düzenlenecek 38'inci Amerikan-Türk Konferansı'nda, iki ülkenin ekonomik, ticari ve stratejik ilişkilerini değerlendirecek, inşaat sektörü de konuşulacak.

Türkiye Sigorta Birliği'nden BES'le ilgili 'herkesin kazandığı sistem' değerlendirmesi!

Türkiye Sigorta Birliği, Bireysel Emeklilik Sistemi'nin herkesin kazandığı bir sistem olduğunu ve BES'teki büyümenin devamlılığının, vatandaşların daha müreffeh bir emeklilik dönemi yaşamaları açısından önem arz ettiğini belirtti.

türkiyenin ilk ürettiği tramvay Haberi

türkiyenin ilk ürettiği tramvay

Türkiye'nin, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Durmazlar Makine tarafından geliştirilen ilk yerli tramvayı 'İpekböceği', dünyanın en büyük raylı sistemler fuarı Innotrans 2012'de uluslararası arenaya çıktı. Fuar ziyaretçilerinin büyük ilgi gösterdiği tramvayın birçok testten başarıyla geçtiği bildirildi. 


Almanya'nın Berlin kentinde iki yılda bir düzenlenen ve bu sene 11'inci kez düzenlenen Innotrans 2012 Fuarı'na, Türkiye'nin ilk tramvay markası İpekböceği damgasını vurdu. Siemens, Bombardier ve Alstom gibi güçlü markalarla dünya çapında rekabet etmeye hazırlanan ve dünyanın 7. tramvay markası olan İpekböceği büyük ilgi görüyor. 


Tasarımı, mekanik aksamları ve dijital teknolojileri de dahil olmak üzere tamamı Durmazlar Makine tarafından geliştirilen İpekböceği, 56 kişilik bir Ar-Ge ve 60 kişilik bir üretim ekibinin 2,5 yıl süren yoğun çalışmaları sonucu tamamlandı. Kapasitesi 250 kişi olan ve tam doluyken yüzde...