09 / 05 / 2024

Türkiyenin kentleşmesi

Türkiyenin kentleşmesi

Türkiye'deki görev süresi sona ermekte olan Dünya Bankası Ülke Direktörü Martin Raiser "İnşaatı Dert Etmeyin, Türkiye'nin Büyüyen Kentleri Kalkınma İçin Olumlu" başlıklı bir makale yazdı.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Ilgaz Dağı Tüneli'nde ışık göründü!

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Ilgaz Dağı Tüneli'nde ışığın göründüğünü bildirdi. Çankırı Valisi Özcan: "Nisan ayı sonlarına doğru çalışmaların tamamlanıp, ilk aracın tünelden geçmesi bekleniyor"

Hacettepe Üniversitesi Beytepe'deki arazi için TOKİ'yle anlaştı.

Hacettepe Üniversitesi Beytepe'deki 350 dönüm arazi için TOKİ'yle anlaştı. İmar geçmesi durumunda arazinin değeri 2-3 milyar TL'yi bulacak. Üniversite borç yükünden kurtulacak

Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Doğalgaz santralleri yakıt değiştirecek!

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca, artan doğalgaz tüketimi nedeni ile doğalgaz santrallerinin bu gece yarısından itibaren fuel oil, motorin gibi ikincil yakıt türlerine geçmesi kararlaştırıldı.

Macaristan’daki Türk Çeşmesi’nin restitüsyonu tamamlandı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ( TİKA ) tarafından ünlü tarihçi Peçevi’ nin memleketi olan Pecs şehrinde 400 yıllık Türk Çeşmesi’nin restitüsyonu tamamlandı.

Kamulaştırmadan vazgeçme!

Kamulaştırma işleminden vazgeçmek; idarenin söz konusu kamulaştırmadan vazgeçmesi ile ya da tarafların karşılıklı anlaşması ile oluyor. Kanun kapsamında yer alan "Kamulaştırmadan vazgeçme" ile ilgili hükümler haberimizde bulunuyor...

İdarenin kamulaştırmadan vazgeçmesi!

Bir bölge için yapılması kararı alınan kamulaştırma işleminden bazı şartlar dahilinde vazgeçilebiliyor. İdarenin kamulaştırmadan vazgeçmesi ile ilgili husus haberimizde...

İnşaat taahhüt sözleşmesi nedir?

Sahibi olduğunuz arsanız üzerinde müteahhit firmaya bedelini ödemek koşuluyla bir inşaat yaptırmak amacındaysanız, müteahhit ile inşaat taahhüt sözleşmesi imzalamanız şart. İnşaat taahhüt sözleşmesi nedir? için haberimize bakın...

Türkiyenin kentleşmesi Haberi

Türkiyenin kentleşmesi

Dünya Bankası bloğunda yayınlanan makalesinde Raiser, "Türkiye'de büyüleyici ve doyurucu üç buçuk yılım sona ererken bir konu öne çıkıyor: Türkiye'nin son otuz yıldaki olağanüstü kentleşmesi ve bunun ekonomi için ancak daha da genel olarak sosyal kalkınma için anlamı" dedi. 




Kentsel gelişimin bugün Türkiye'de önemli tartışma konusu olduğunu belirten Raiser, "Yeni kentsel altyapılar için kurdele kesme törenleri ve geleneksel yerleşim alanlarının geliştirümesine karşı ya da tarım arazilerinin inşaata açılmasına yönelik protestolar gündemde eşit yer alıyor. Bu Türkiye'de kent nüfusunun geçen 30 yılda iki katından fazla artarak bugün 50 milyonu aştığı gözönünde bulundurulduğunda belki sürpriz değil. Güney Kore hariç hiçbir ülke 1960'lardan bu yana daha hızlı kentleşmedi" diye konuştu. 



Raiser, "Sıklıkla ısınan iç siyaset tartışmaları, uluslararası karşüaştırmada, Türkiye'nin kentleşmesinin olağanüstü bir başarı olduğu...