13 / 05 / 2024

türkiyenin mega projesinde son durum

türkiyenin mega projesinde son durum

Türkiye’nin 100 milyar doları aşan mega projeleri tam gaz ilerliyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde çalışmaların yüzde 70’i tamamlandı. Avrasya Tüneli’nin 3 bin 340 metrelik tünelin yüzde 90’ı bitirildi.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Mega kent İstanbul'daki 600 bin konut için güçlendirme çağrısı!

Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan mega kent İstanbul'daki 600 bin konut için güçlendirme çağrısı yaptı. İşte Sinan Türkkan'ın konuyla ilgili açıklamaları...

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Demokrasi ve Özgürlük Adası projesinde sona doğru!

Türk Demokrasi tarihinde kara bir leke olarak görülen Başbakan Adnan Menderes’in ve iki bakanın idam kararının verildiği Yassıada’nın kongre merkezi ve müzeye dönüştürülmesi projesinde inşaat çalışmalarında sona gelimdi. Projede son durum havadan görüntülendi...

3. köprü satılıyor mu?

Türkiye'nin iki mega projesinde özel işletmeler paylarını satmaya hazırlanıyor. Üçüncü Köprü için İtalyanlar Çinliler ile pazarlık yapıyor. 3. havalimanı için ise yoğun bir Fransız ilgisi olduğu iddia ediliyor.

TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu'nda teslim dönemi sona eriyor!

TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu projesinde yer alan 190 adet konut için teslim dönemi sona eriyor.

Denizli tır garajına kavuşuyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kamyon ve tırların şehir merkezinde düzensiz parklanmasının önüne geçmek ve kent trafiğini rahatlamak amacıyla inşa ettiği kamyon ve tır parkı projesinde sona yaklaştı.

TürkAkım projesinde ilk hattın inşaatı tamamlandı!

Rus enerji şirketi Gazprom'un Başkanı Aleksey Miller, TürkAkım doğalgaz boru hattı projesinin deniz kısmındaki ilk hattının inşaatının tamamlandığını söyledi.

Antalya mega projelerle marka kent oluyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, mega projelerle Antalyalıların istek ve ihtiyaçlarına cevap vermeyi sürdürürken marka kent Antalya’nın dünya vitrinindeki yerini güçlendirmeye çalıştıklarını belirtti.

TürkAkım projesinde yarı yol geçildi!

TürkAkım'ın yılda 15,75 milyar metreküp Rus gazını Türkiye'ye taşıyacak olan 930 kilometrelik birinci hattının deniz kısmındaki 530 kilometresi inşa edildi.

Dünyadaki mega projelerin 4’ü Türkiye’de!

Türkiye mega projeleri ile, Dünya Bankası’nın Global Kamu-Özel Sektör işbirliği raporunda açık farkla lider oldu..

TOKİ Türkoğlu başvuruları bugün başlıyor!

TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu projesinde yer alan 36 adet konut için başvuru dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu sözleşmeleri 2017!

TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

türkiyenin mega projesinde son durum Haberi

türkiyenin mega projesinde son durum

7 Haziran’da yapılan seçimlerin ardından hükümet kurulamamasına rağmen mega projeler hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracak toplamda 100 milyar doları aşan İstanbul Finans Merkezi (İFM) Projesi, Avrasya Tüneli, Akkuyu Nükleer Santrali, TANAP Projesi, Türk Akımı, Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hatları, Kanal İstanbul, 3. Köprü, 3. Havalimanı, Yerli Otomobil, Milli Bölgesel Yolcu Uçağı gibi Türkiye’yi dünyanın zirvesine taşıyacak dev projelere ilişkin çalışmalar sürüyor. 


Avrupa ve Anadolu yakasını üçüncü kez birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde çalışmaların yüzde 70’i tamamlandı. Avrasya Tüneli”nin (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi)’ndeki 3 bin 340 metrelik tünelin yüzde 90’ı bitirildi. Üçüncü havalimanı projesi için 7 bankadan 4.5 milyar Euro kredi almak üzere anlaşma sağlanırken ilk dilim olan 500 milyon Euro seçimlerden sonra Rus...