29 / 04 / 2024

türkiyenin senegalde yaptığı havalimanı

türkiyenin senegalde yaptığı havalimanı

Senegal Cumhurbaşkanı Sall, Türk firmalar tarafından tamamlanarak yıl sonunda açılışı yapılacak olan Dakar'daki yeni havalimanına ana muhalefet lideri ve eski Cumhurbaşkanı Wade'nin isminin verilmesini önerdi.

Mutfak tüpünde bayram müjesi! Herkes indirim yaptı bir firma zam yaptı! Aygaz, İpragaz...14 Nisan 2023 fiyat listesi!

Mutfak tüpü fiyatları son dönemde yükselme eğilimindeydi ve bu durum tüketicileri oldukça zorluyordu. Ancak sonunda beklenen müjde geldi! Aygaz, İpragaz ve Milangaz gibi büyük tüp şirketleri, mutfak tüplerine indirim yaptı. Mogaz ise şaşırtan bir hamle ile mutfak tüpüne zam uyguladı.

EBRD 2020'de en büyük yatırımı Türkiye'ye yaptı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), geçen yıl 1,7 milyar avro ile en fazla yatırımı Türkiye'ye yaptı.

ABD'den Türkiye'ye gayrimenkul yaptırımı!

ABD'de 2021 yılı için 740 milyar dolarlık savunma bütçesine onay verilmesiyle  bu ay geçmesi beklenen tasarı ile birlikte Trump'ın 30 gün içerisinde Türkiye'ye yaptırım uygulaması bekleniyor. Yaptırımlar arasında gayrimenkul satış yasağı da yer alıyor.  

ABD'den Türkiye'ye yaptırım!

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye Suriye'nin kuzeydoğusunda yürüttüğü askeri operasyon nedeniyle uygulamaya geçireceği yaptırımların bazılarını açıkladı.

Tavuk Dünyası Denizli Teras Park’ta restoran açtı!

Tavuk Dünyası, Denizli’deki yeni şube yatırımını Denizli’nin en büyük alışveriş merkezi olan Teras Park’ta hizmete açtığı restoranıyla yaptı.

Bülent Ersoy evine Türk hamamı yaptıracak!

Bülent Ersoy, önceki akşam Yalova'daki Terma City Otel'de sahneye çıktı. telin 650 metrekarelik ultra lüks kral dairesinde ağırlanan Ersoy, "Bugün burada Türk hamamına girdim. Ben de evime Türk hamamı yaptıracağım" dedi...

Yabancı gayrimenkul yatırımcıları Türk vatandaşı oldu!

Türkiye'de faaliyette bulunan bankalara yatıran, devlet borçlanma araçlarını üç yıl tutmak şartıyla satın alan ve gayrimenkul yatırım fonu katılma payını en az üç yıl elinde tutma şartıyla satın alan kişilere vatandaşlık verilmesi, 981 yabancı vatandaşı Türk vatandaşı yaptı.

BESA Grup BO Viera projesinin tanıtımını yaptı!

BESA Grup The BO Viera projesinin tanıtımı için yeni açılan Zorlu Center'daki ofisinde yaza merhaba partisi ile yaptı. Bodrum Küçükbük Koyu'nda hayata geçirilen projenin ilk etabının 2019 yılı sonunda teslimi planlanıyor. 

ABD'nin çelik kararına Türkiye'den ilk açıklama: Tüm engeller kalksın!

ABD'nin Türkiye'den yaptığı çelik ithalatına uyguladığı yüzde 50 oranındaki gümrük vergisini yüzde 25'e indirmesinin ardından Türkiye'den konuyla ilgili ilk açıklama geldi

3 ayda 40 engelsiz gündüzlü yaşam merkezi açtık!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada son 3 ayda engelliler için 40 gündüzlü yaşam merkezi açtıklarını söyledi.

Temel Karadeniz: 5 yılda söz verdiğimiz tüm projeleri yaptık!

5 sene boyunca söz verdikleri tüm projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ilçede hayata geçireceği vizyon projeleri anlattı.

Nicolas Maduro'dan Türk inşaat şirketlerine övgü!

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro yaptığı açıklamada "Türk inşaat şirketleri Venezuela'da çok güzel inşaatlar yaptı. Havalimanına inerken Türk şirketinin yaptığı inşaatları görebilirsiniz. Ankara'dakilere benziyor." dedi.

Hidayet Türkoğlu'dan Abdi İpekçi açıklaması!

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Türkoğlu yaptığı açıklamada "Abdi İpekçi Spor Salonu'nun olduğu 75-80 bin metrekarelik araziye bir basketbol tesisi inşa etmek için çalışmalar sürüyor" dedi.

türkiyenin senegalde yaptığı havalimanı Haberi

türkiyenin senegalde yaptığı havalimanı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Senegal'de, Türki firmaları tarafından inşaatı tamamlanan havalimanına ana muhalefet lideri ve eski Cumhurbaşkanı Abdulaye Wade'nin isminin verilmesi teklif edildi.

Ulusal basına göre, Cumhurbaşkanı Macky Sall, Wade'ye, başkent Dakar'da Türk firmalarının 8 ayda inşasını tamamladığı ve yıl sonunda açılması beklenen yeni havalimanına isminin verilmesini önerdi. Sall, 91 yaşındaki Wade'yi ikna etmek için eski Dışişleri Bakanı Madicke Niang'ı görevlendirdi.

Wade, Niang ile yaptığı görüşmede, teklife şu an için sıcak bakmadığını belirterek havalimanına daha önceden kararlaştırıldığı gibi Fransız Temsilciler Meclisinin ilk siyahi üyesi ve Dakar'ın eski Belediye Başkanı Blaise Diagne'nin isminin verilmesinin uygun olacağını dile getirdi.


Cumhurbaşkanı Sall'ın, muhalefet ile arasında barış köprüsünün kurulmasına vesile olacağını düşünerek Wade'nin isminin havalimanına verilmesi konusunda ısrarcı olduğu belirtildi.

Senegal’i üçüncü cumhurbaşkanı olarak...