02 / 05 / 2024

türkiyenin yapı durumu

türkiyenin yapı durumu

Areon Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Süha Yılmaz kentsel dönüşümün Türkiye için adeta bir devrim niteliğinde olduğunu söyledi. Yılmaz, kentsel dönüşüm sürecinin hızlanması için uzlaşmacı olmaları gerektiğini bildirdi.

Mersin Silifke-Mut arasına duble yol ve 10 tünel yapılacak!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Erdemli-Ayrancı yolunun ilk etapta Erdemli çıkışından itibaren 10 kilometrelik bölünmüş yol olacağını, Silifke-Mut arasına da duble yol ve 10 tünel yapılacağını belirtti.

Yalıtımsa Yapı Malzemeleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yalıtımsa Yapı Malzemeleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Alpaslan Masır tarafından 50 bin TL sermaye bedeli ile Ümraniye'de kuruldu.

Türk yapı sektörü Ekim’de Ankara’da buluşuyor!

Türk yapı sektördeki son gelişmelerin ve en yeni teknolojilerin sergilendiği, bölgesinin en büyük fuarı olan Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara, 20 - 23 Ekim 2016 tarihleri arasında Congresium, ATO Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapı sektörü temsilcilerini bir araya getirecek.

Amasya Suluova'da Z-Kütüphanelerin yapımına başlandı!

Amasya Suluova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk ve orta dereceli okullara yapılacak üç "Z-Kütüphane"nin (zenginleştirilmiş kütüphane) yapımına başlandı.

Nallıhan Kuş Cenneti için iki yeni tünel yapılıyor!

Nallıhan ilçesini Ankara’ya bağlayacak bölünmüş yolun geçeceği güzergahta bulunan Nallıhan Kuş Cenneti'nin etkilenmemesi için iki tünel yapılıyor.

Tümer Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tümer Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yıldırım Tümeroğlu tarafından 10 bin TL sermaye ile 4 Ağustos'ta Bahçelievler, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde kuruldu.

Tütüncü Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Tütüncü Yapı Anonim Şirketi, Hüseyin Tütüncü Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL sermaye ile 2 Ağustos'ta Güngören, Mehmet Nesih Özmen Mahallesi'nde kuruldu.

Çanakkale Küçükkuyu tünellerinin yapımına başlandı!

Çanakkale Ayvacık’a bağlı Küçükkuyu tünellerinin yapım çalışmaları başladı. Çanakkale Milletvekili Avukat Bülent Turan, “Projenin zamanında tamamlanması ve hizmete açılması için yakın takibi sürdüreceğiz” dedi.

Özel mülklerde yenilebilir enerji için acele kamulaştırma yapılabilecek!

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun onaylandı. buna göre; özel mülkiyet taşınmazların yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak belirlenmesi halinde, bu alanlar üzerinde acele kamulaştırma yapılabilecek.

Karayolu Boğaz Geçişi ve tünel yapım projelerine itiraz!

Mart 2015’te planlara işlenen Kuzey Marmara Otoyolu Bağlantı yolları ile entegrasyonu sağlayacak Karayolu Boğaz Geçişi’nin ve tünellerinin yapımını projesine, Kağıthane’deki bir bina sahiplerinden itiraz geldi.

Samsun'da arazi toplulaştırması yapılacak!

Samsun ilinde bulunan bazı alanlarda arazi toplulaştırması yapılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Türksa Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Başakşehir Şubesi açıldı!

Türksa Yapı Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Başakşehir Şubesi, Şule Gayretli ve Abdulkadir Gayretli Şube Müdürlüğü'nde 500 bin TL sermaye ile 29 Nisan'da Başakşehir, Organize Sanayi Mahallesi'nde kuruldu.

İşte dev kütüphanenin yapılacağı Rami Kışlası'nın hikayesi!

Dün Kültürel Eylem ve Kalkınma Planı'nı açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Eyüp'te bulunan Rami Kışlası'na dev bir kütüphane yapılacağını açıkladı. İşte Rami Kışlası ve hikayesi...

türkiyenin yapı durumu Haberi

türkiyenin yapı durumu

Deprem ülkesi Türkiye’de nüfusun yüzde 95’i yani yaklaşık 76 milyon kişi deprem tehdidi altında yaşıyor. Dünyanın en önemli ve hareketli coğrafi kuşaklarından birinde yer alan Türkiye’de, bugüne kadar ağır kayıpların yaşandığı birçok deprem meydana geldi. 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara depreminde resmi raporlara göre; 18 bin 373 kişi hayatını kaybetti, 23 bin 781 kişi yaralandı, 505 kişi sakat kaldı. Bu depremde 285 bin 211 konut ve 42 bin 902 işyeri de hasar gördü. Marmara ve ardından 2011 yılında yaşanan Van depremleri de gösteriyor ki, ülkemizde depreme karşı ciddi önlemler alınması şart. Üstelik kapımızda büyük Marmara depremi varken beklemek için bir an bile zamanımız yok!


"76 milyon kişi deprem tehdidi altında"


17 Ağustos depreminin yıldönümünde, önümüzdeki dönemde daha fazla acı yaşamamak...