23 / 05 / 2024

türkiyenin yatak kapasitesi arttı mı

türkiyenin yatak kapasitesi arttı mı

Derlenen bilgilere göre, Türkiye Avrupa'nın en fazla turist çeken ülkeleri Fransa, İspanya ve İtalya'nın yer aldığı Akdeniz çanağındaki turistik ülkeler arasında yatak sayısındaki artışla ilk sıraya yükseldi.

2 bin 60 yatak kapasiteli İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi açıldı!

2 bin 60 yatak kapasitesi ile dikkat çeken İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi resmen açıldı. Merakla beklenen şehir hastanesinin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan gerçekleştirdi.

Bakan Koca açıkladı: Samsun Şehir Hastanesi'nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor!

Samsun Şehir Hastanesi inşaatı hızla ilerliyor! Tamamlandığında uluslararası standartlarda tedavi imkanları sunacak olan hastane, yüksek yatak kapasitesi, yoğun bakım birimleri ve tam teşekküllü ameliyathaneleriyle bölgenin en önemli sağlık merkezlerinden biri olacak.

Hoover Ultra Vortex MBC500UV yatak temizleyici kaç TL? 14 Şubat 2023 fiyat listesi...

Üstün performans sunan Hoover Ultra Vortex ile temizlenen tüm yatak, koltuk, yastık, minder ve ev tekstili ürünleri toz ve alerjenlerden arınır. Hoover Ultra Vortex UV-C ışınlı süpürge fiyatı ne kadar, özellikleri ne?

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Türkiye Maarif Vakfı, Tanzanya'da 260 öğrenci kapasiteli okul açtı! 

Türkiye Maarif Vakfı, Tanzanya'nın kuzeyinde bulunan Arusha eyaletinde yeni okul açtı. 260 öğrenci kapasitesi olan okulda, anaokulu, ilkokul ve ortaokul bulunuyor...

Bambi Yatak 300'üncü mağazasını Masko’da açtı!

Bambi Yatak Türkiye genelinde bulunan 300. mağazasını Masko’da açtı. Bambi Yatak, 2023 sonuna kadar mağaza sayısını 600’e yükseltecek.

Tunceli'de çadır kamp konseptli otel açıldı!

Türkiye'nin ilk çadır kamp konseptli oteli Tunceli'de açıldı. 5 dönümlük alan üzerinde kurulan otelin 31 oda ve 61 yatak kapasitesi var.

2021 sonuna yurt yatak kapasitesi 881 bin 409'a ulaşacak!

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, 2021 sonuna yurt yatak kapasitesinin 881 bin 409’a ulaşmasını hedeflediklerini vurguladı...

Yaktaş, Türkiye’nin ve dünyanın en büyük sağlık projelerinin zemin çözüm ortağı!

1.300 yatak kapasitesi ile Türkiye’nin en büyüğü ünvanını alan Mersin Şehir Hastanesi’nden sonra 3.804 yatak kapasitesi ile dünyanın en büyüğü ünvanını alacak olan Ankara Bilkent Şehir Hastanesi projesinde de sona gelindi. 

Şehir hastanelerinde hedef 40 bin yatak kapasitesi!

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Isparta'da, şehir hastaneleri konulu çalıştay gerçekleşti. Çalıştayda konuşan Çalıştaya Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper, şehir hastanelerinde 40 bin yatak kapasitesi amaçladıklarını söyledi.

Taksim İlkyardım'da hasta kabulü başladı!

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yeniden hizmete açıldı. 250 yatak kapasitesi ile hizmet verecek olan hastanede, poliklinikler ayakta hasta kabul etmeye başladı. 

Medicana Sağlık'tan Bursa'ya 100 milyon dolarlık yatırım!

Medicana Sağlık Grubu, bugüne kadarki en büyük yatırımını Bursa’da yaptı.  Nilüfer'de 100 milyon dolarlık harcamayla yapımı tamamlanan Medicana Bursa Hastanesi yeni yılda 300 yatak kapasitesi ve tüm sağlık birimlerinde toplam bin personelle hizmete girecek.

türkiyenin yatak kapasitesi arttı mı Haberi

türkiyenin yatak kapasitesi arttı mı


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği  (AKTOB) verilerinden derlenilen bilgilere göre, Türkiye Avrupa'nın en fazla turist çeken ülkeleri Fransa, İspanya ve İtalya'nın yer aldığı Akdeniz çanağındaki turistik ülkeler arasında yatak sayısındaki artışla ilk sıraya yükseldi.  


Akdeniz Bölgesi'ndeki ülkelerde toplam yatak arzında ilk sırayı 2,2 milyon yatakla İtalya aldı.  


Türkiye'de 2009'dan bu yana konaklama tesislerindeki yatak sayısında artış yüzde 31, İspanya'da yüzde 13, Yunanistan'da yüzde 10 ve İtalya'da yüzde 5 olarak gerçekleşti. İtalya'yı 1,8 milyon yatakla İspanya takip etti.


Öte yandan Fransa yatak arzında yaşanan yaklaşık binde 4 gerilemeye rağmen sahip olduğu 1,3 milyon yatakla 4. sırada; 760 bine yakın yatağı bulunan Yunanistan da 5. sırada yer alıyor.


Türkiye'de 14,4 milyon yatak misafir ağırlıyor


Sunduğu tatil imkanlarıyla bu 5 ülkeden daha farklı bir...