02 / 10 / 2024

türkiyenin yeni deprem haritası 2018

türkiyenin yeni deprem haritası 2018

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Bugün Yüksek Kurulumuzda yeni hazırlanan Türkiye Deprem Haritamızı, ikincisi de bu deprem haritasını da esas alan Türkiye Deprem Yönetmeliğinin yenilenmiş halini görüşeceğiz" diye konuştu.

Deprem sigortası yaptıranların sayısı 11,3 milyonu aştı! Marmara Bölgesi ilk sırada!

Türkiye genelinde deprem sigortası yaptıranların sayısı yüzde 57'e ulaşarak, 11,3 milyonu aştı. Marmara Bölgesi yüzde 64 sigortalılık oranıyla ilk sırada geliyor.

TSKB Ekonomik Araştırmalar, kritik bilgilerin yer aldığı yeni deprem raporu yayımlandı!

TSKB Ekonomik Araştırmalar, Kahramanmaraş depremlerinin uzun vadeli etkilerini ve afet bilincinin önemini ele alan yeni bir rapor yayımladı. Buna göre, raporda, afetlerin etkilerinin sadece bir takvim yılı ile sınırlı kalmadığına dikkat çekildiği ifade edildi.

Japon uzman Moriwaki, onlarca şehri işaret etti, Türkiye'de deprem beklediği yerleri açıkladı: Domino taşı gibi...

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki,  Türkiye'de en büyük depremlerin KAF'ın geçtiği yerlerde olacağına dikkat çekti ce 32 ili uyardı. İşte o açıklama...

Prof. Dr. Naci Görür uyardı! 'Büyük deprem olabilir' dedi ve 5 yeri işaret etti...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den yeni uyarılar geliyor. Türkiye'nin deprem riski ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Naci Görür, Tunceli, Bingöl, Antalya, Kıbrıs ve Marmara Bölgesi için özel uyarılar yaptı. 

Türkiye'nin deprem haritası resmen güncelleniyor: Yeni bir fay hattı tespit edildi!

Türkiye'nin deprem tehlike haritasının güncellenmesi için yürütülen çalışmaların 2025 yılının sonuna kadar tamamlanacağı belirtilirken, Prof. Dr. Hasan Sözbilir de söz konusu proje kapsamında süren çalışmalarda yeni bir fay hattı tespit edildiğini söyledi.

Aile Bakanlığı destek ödemesinde resmen deprem yaşanmıştı. Yeni paket geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlarımıza verilen destek ödemelerinden milyonlarca vatandaşımız faydalanıyordu. Geçtiğimiz aylarda biten bir destek ödemesi resmen deprem yaratmıştı. Şimdi yeni bir paket geldi.

Dolar 120 TL olacak diye açıklanmıştı. Dolarda yeni rakam ve tarih verildi acil öğrenin

Dolara yatırım yapacak vatandaşlar geçtiğimiz günlerde açıklanan 120 TL tahmin rakamıyla birlikte şaşkına dönmüştü. Dolarda yeni rakam ve tarih geldi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Yeni Zigana Tüneli'nden 1 yılda 1 milyon 770 bin araç geçti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, geçen sene bugün hizmete açılan Trabzon'u Gümüşhane üzerinden Bayburt, Aşkale ve Erzurum'a bağlayan Avrupa'nın en uzun çift tüplü kara yolu tüneli Yeni Zigana Tüneli'nden 1 yılda 1 milyon 770 bin aracın geçtiğini duyurdu.

Prof. Dr. Ahmet Ercan açıkladı! Rakamlar Türkiye'nin deprem gerçeğini ortaya koyuyor...

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan , Türkiye'deki deprem sıklılığı ve büyüklüğü ile ilgili bir açıklama yayınladı. Buna göre, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğuna bir kez daha belirterek dikkatleri çeken Prof. Dr. Ercan, "Çare sağlam yerde sağlam yapı" diye konuştu.

Türkiye'nin deprem gerçeği yine değişiyor! Prof. Dr. Tüysüz: Yeni deprem haritası 2025'te açıklanacak!

Prof. Dr. Okan Tüysüz, yeni bir deprem haritası için çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti ve büyük olasılıkla yeni haritanın 2025'te ortaya çıkacağını söyledi. Tüysüz, Türkiye'nin deprem riski ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'de deprem ezberleri bozuluyor: İç Anadolu da dahil pek çok risksiz yer aslında deprem tehlikesinde!

Deprem uzmanlarının eksik ve hatalı olduğunu belirttikleri "Deprem Risk Haritası'; Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK tarafından güncelleniyor. Uzmanlar, İç Anadolu da dahil pek çok risksiz ve sarı olarak gösterilen yerin, yeni haritada kırmızıya döneceğini belirtti.

Petrolde düşüş başladı! Akaryakıt fiyatları yeni haftayı nasıl açtı? Yeni zam veya indirim yapıldı mı?

Milyonlarca sürücü 'Akaryakıt fiyatlarına yeni zam veya indirim yapıldı mı?' sorusunun yanıtını merakla araştırıyor. Peki akaryakıt fiyatları bu haftaya nasıl başladı? İşte Opet, Total, Shell, PO, BP 19 Şubat 2024 fiyat listesi...

Tıp doktorundan deprem profesörlerine ağır suçlama!

Deprem açıklamaları yurt genelinde süren sarsıntılar nedeniyle gündemde yer almaya devam ediyor. Peş peşe gelen yorumlar kimi zaman tepkilere neden olurken kimi zaman bu tepkiler suçlamalara dönüşüyor. İşte bu suçlamalardan biri de tıp doktorundan geldi....

türkiyenin yeni deprem haritası 2018 Haberi

türkiyenin yeni deprem haritası 2018

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Afet ve Acil Durum Yüksek Kurulu, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın başkanlığında toplandı. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, yaptığı konuşmada AFAD'ın afet ve acil durumlar ile sivil savunmaya ilişkin hizmetlerin ülke düzeyinde etkin bir biçimde yerine getirilmesi için kurulduğunu belirtti.

"Elimizde iyi hazırlanmış bir eylem planı var"


Bugüne kadar AFAD'ın başkanlığında çok hayırlı işler yapıldığını da söyleyen Akdağ, depremler başta olmak üzere, afetlere müdahale konusunda Türkiye'nin artık ciddi bir tecrübe kazanmış durumda olduğunu da dile getirdi.

Bakan Akdağ, bu tecrübenin sadece Türkiye'de değil, insani yardım anlamında ihtiyaç olduğunda diğer bütün ülkelere de taşındığını ve dünyanın takdirinin kazanıldığını da sözlerine ekledi.

Başbakan Yardımcısı Akdağ konuyla ilgili olarak, "Elimizde özellikle müdahaleyle ilgili iyi hazırlanmış bir eylem planı var. Ancak tespit...