04 / 05 / 2024

Türkiyenin yerli harita uygulaması başladı

Türkiyenin yerli harita uygulaması başladı

Milli yer gözlem uydusu olarak uzaydaki görevinin 3. yılını dolduran RASAT ’ ın çektiği görüntülerle yerli harita uygulaması yapıldı. Gezgin isimli portal törenle kullanıma açıldı...

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Merakla beklenen TOGG'dan heyecanlandıran paylaşım! konsepti mi değişti?

Türkiyenin Otomobili Girişlim Grubu (TOGG)'nun 27 Aralık 2019'da Gebze'de Bilişim Vadisi'nde tanıttı Yerli otomobil TOGG'un CES 2023 paylaşımı yapıldı. Otomobilin tasarımda yenilikler fark edildi ve arabanın çıkış tarihin bekleyen herkesi heyecanlandırdı.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

DAP Yapı 200 şirket aracını yerli otomobille değiştirecek!

DAP Yapı, sektörde örnek bir atılımı hayata geçiriyor. Türk ekonomisine sunduğu desteği, görkemli bir törenle tanıtılan yerli otomobil ile devam edecek DAP Yapı, 200 adet şirket aracını değiştirecek.

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Hilti Türkiye, Türkiyenin en iyi 4. işvereni seçildi!

Hilti Türkiye, Great Place to Work tarafından açıklanan “Türkiye’nin En İyi İşverenleri 2016” listesinde 50-500 çalışanı bulunan şirketler kategorisinde 4. oldu. Hilti Türkiye, Türkiye’nin en iyi işverenlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Türkiye yerli güneş paneli üretecek!

Eko Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi (EKORE) tarafından, Türkiye'nin temiz enerji potansiyeline katkı sağlayacak 100 MWp kapasiteli Güneş Hücresi Üretim Tesisinin temeli atıldı.

Harita tabanlı gayrimenkul arama portalı www.coldwellbanker.com.tr yayında!

Türkiye’nin harita tabanlı ilk gayrimenkul arama portalı www.coldwellbanker.com.tr, hizmet sunmaya başladı. Taş, Türkiye’de bir ‘ilk’ niteliğindeki arama portalını özenli bir çalışmanın sonucu 1 yıl sonra yayına aldıklarını anlattı.

Üçüncü havalimanına yerli kredi!

Yapımına engel olmak için adeta seferberlik ilan edilen 3. Havalimanı’nda ‘Para bulamazlar’ diyenlere inat dün tarihi bir gün yaşandı. Erdoğan ve Davutoğlu’nun da katıldığı törenle yerli bankalar 4.6 milyar Euro’luk krediye imza attı.

Yabancıların Türkiye'de gayrimenkul edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Estate Station bölge bayilikleri verecek!

Estate Station bölge bayilikleri verecek. Türkiyenin yüzde 100 yerli sermayeli Franchise Markası ESTATE STATION “Bölge Bayiliği” modeli ile Türkiye'nin her bölgesinde ana bayilikler verecek.

Türkiye yerli uçak üretimi için atağa kalkıyor!

Türkiye, yerli uçak, helikopter, IHA ve balon rotasını belirledi. Bu araçlar, tasarımından tüm parça ve elektronik aksamına kadar her şeyi yerli yapılacak. Parça üretimine katkı sağlamak isteyen Türk firmaları da teşvik ile desteklenecek.

Türkiyenin yerli harita uygulaması başladı Haberi

Türkiyenin yerli harita uygulaması başladı

Milli yer gözlem uydusu olarak uzaydaki görevinin 3. yılını dolduran RASAT’ın çektiği görüntülerle yerli harita uygulaması yapıldı. Gezgin isimli portal törenle kullanıma açıldı.



ODTÜ Yerleşkesindeki TÜBİTAK UZAY’da RASAT'ın uzayda üçüncü yılını doldurması ve Gezgin Portalı'nın açılışı nedeniyle tören düzenlendi.


Törende konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gezgin'in, 3 yıldır başarıyla yörüngesinde görev yapan RASAT'ın elde ettiği görüntüleri yayınlamaya başladığını belirtti. Bakan Işık, kamu kurumları ve üniversitelerle paylaşılacak görüntülerin şehir planlaması, ormancılık, tarım ve afet yönetimi gibi alanlarda kullanabileceğini, böylece kurumların uzay teknolojisinden yararlanacağını bildirdi.


Bugün aynı zamanda, ilk milli yer gözlem uydusu RASAT'ın uzaydaki üçüncü yılı olduğunu anımsatan Işık, uydunun 3 yıldır yörüngesinde görevini başarıyla sürdürdüğünü anlattı.


6 milyon kilometrekare alan görüntülendi


RASAT'ın yörüngesinde 16 bin 480 tur atarak, toplam 6 milyon...