27 / 04 / 2024

türkiyeye gelmeden tapu işlemi

türkiyeye gelmeden tapu işlemi

Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, "Avrupa'daki yaklaşık 4 milyon vatandaşımız, Türkiye'ye gelmeden oradaki tapu müşavirliğinde arsalarının ve gayrimenkullerinin satışı ve ipotek gibi işlemlerini yapacak" dedi.

Türkiye'de geçen ay 208 binden fazla gayrimenkul satışı yapıldı! Tapu harcı geliri şaşırttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen ay 208 binin üzerindeki gayrimenkul satış işleminden 3 milyar 669 milyon 976 bin Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Nisan ayında gayrimenkul satışları Mart'a göre yüzde 29 azaldı!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye'de geçen ay 214 bin 947 gayrimenkul satışı gerçekleştirilirken, söz konusu bu işlemlerden 4 milyar 338 milyon 172 bin 341 Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Tapu sahipleri aman dikkat! Bu tarihleri kaçıran yandı!

Emlak vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı pek çok tapu sahibi tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte 2023 Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi...

10 ayda 2,7 milyonu aşkın gayrimenkul satıldı: Tapu harcı geliri şaşırttı! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, ülkemizde bu senenin 10 ayında toplamda 2 milyon 705 bin 175 gayrimenkul satış işlemi yapıldı ve bu satışlardan 31 milyar 374 milyon 314 bin 564 Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Tapu harcı geliri 9 ayda 27,9 milyar TL'yi geçti!

Verilen detaylara göre, ülkemizde bu senenin ilk 9 ayında 2 milyon 430 bin 623 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi. Söz konusu bu satış işlemlerinden de 27 milyar 901 milyon 295 bin 813 Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi?

Tapu harcı yada başka bir ifade ile tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedelinin yüzde 4'ü olarak hesaplanan harçtır. Peki, Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi? İşte tüm merak edilenler..

Tofaş’tan bomba haber geldi! Tofaş Şahin ortalığın tozunu attırmak için geri dönüyor!

Son zamanlarda 2022 model Tofaş Şahin çıktı mı? Türkiyeye ne zaman geliyor sorusunun yanıtı ise merak edilenler arasında yer alıyor. 2022 model Tofaş Şahin ile ilgili güncel detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Yabancıların tapu masrafı 2022 ne kadar?

Türkiye'den tapu satın almak isteyen yabancılar işlemin mali boyutunu araştırıyor. Peki, yabancıların tapu masrafı 2022 ne kadar?

Arsa satışında tüm zamanların rekoru kırıldı!

TÜİK ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan resmi verilere göre arsa satışlarında tüm zamanların rekoru kırıldı...

Yabancılar, Türkiye'ye gelmeden gayrimenkul alım satımı yapabiliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yurt dışında açılan Tapu ve Kadastro temsilcilikleri aracılığıyla ile ilk defa Türkiye'deki bir gayrimenkul, yabancı alıcı ve satıcılar tarafından ülkeye gelmeden satıldı.

Tapu işlemlerinde yeni dönem 3 gün sonra başlıyor!

Tapu işlemlerinde 15 Eylül'de yürürlüğe girecek olan yeni düzenlemede, alıcı ve satıcıların bir araya gelmeden tapu işlemi yapmasına imkan sunulacak...

Artık kimse ev alırken dolandırılmayacak!

Yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre, farklı il veya ülkelerde bulunan alıcı ve satıcıların bir araya gelmeden tapu işlemi yapmasına imkan sağlayan uygulama tapu müdürlüklerinde hizmete girecek.

türkiyeye gelmeden tapu işlemi Haberi

türkiyeye gelmeden tapu işlemi


Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Bayındır, İnşaat, Yol, Yapı, Tapu ve Kadastro Çalışanları Birliği Sendikası (Bayındır Memur-Sen) Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, "Avrupa'daki yaklaşık 4 milyon vatandaşımız, artık Türkiye'ye gelmeden oradaki tapu müşavirliğinde arsalarının ve gayri menkullerinin satışı ve ipotek gibi işlemlerini rahatlıkla yapacak" dedi.


Karasapan, yurt dışında yaşayan Türklerin gayrimenkul alım ve satımı için Türkiye'ye gelmek zorunda kaldığını belirtti. Berlin Başkonsolosluğu bünyesinde açılacak tapu müşavirliğinin, gurbetçilerin bu alandaki sorunlarını ortadan kaldıracağını vurgulayan Karasapan, kanun değişikliğiyle tapu ve kadastro işlemlerinin yurt dışında yapılabilmesine olanak sağladığını söyledi.;


Müşavirlik kurulması çalışmalarında sona geldiğini vurgulayan Karasapan, şöyle konuştu: "Avrupa'daki yaklaşık 4 milyon vatandaşımız, artık Türkiye'ye gelmeden oradaki tapu müşavirliğinde arsalarının ve gayri menkullerinin satışı ve ipotek gibi işlemlerini rahatlıkla yapacak. Hizmeti ayaklarına götürdük. Bu, Türkiye'nin önünü açan...