01 / 05 / 2024

türkiyeye kaç turist geldi

türkiyeye kaç turist geldi

Rusya’da ruble ve petroldeki değer kaybı Türkiye'nin ihracatı ve turizminde olumsuz etkisini göstermeye başladı. Bir yılda ihracatta düşüş yüzde 15 oldu. Turizmciler bu yıl, "1 milyon turist, 1 milyar dolar kayıp" bekliyor

Turizm cari açığa ilaç oldu!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, 2014 yılı sonu itibariyle Türkiye'ye gelen toplam turist sayısının 42 milyon, turizm gelirinin de 35-36 milyar dolar seviyelerinde gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Türkiye'ye 35 milyonu aşkın turist geldi!

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün geçici verilerine göre, kasımda Türkiye'ye gelen 1 milyon 729 bin 803 yabancı ziyaretçinin yüzde 4,67'si (80 bin 787 kişi), günübirlikçilerden oluştu.

Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısı 1 milyon 730 bin oldu!

Kasım ayında yabancı misafirlerin yüzde 48,86'sı İstanbul'daki, yüzde 15,08'i Antalya'daki, yüzde 10,97'si Edirne'deki, yüzde 7,80'i Artvin'deki ve yüzde 2,52'si İzmir'deki sınır kapılarından giriş yaptı.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı yüzde 6 arttı!

Dünya turizminde en fazla turist çeken 6. ülke konumunda bulunan Türkiye'ye, 2014 yılının 9 aylık döneminde gelen yabancı turist sayısı, yüzde 6,10'luk artış göstererek, 30 milyon 88 bin 502 kişiye ulaştı.

Türkiye'ye gelen turistler için mobil uygulama yazılımı geliştirildi!

Türkiye'ye gelen turistlerin ihtiyaç duydukları anda, istedikleri uzmanlık dalında, kendi dilini ya da anlaşabileceği bir dili konuşabilen sağlık uzmanlarına ulaşmalarını sağlayan mobil uygulama yazılımı tamamlandı

Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı 30 milyon oldu!

Bakanlık verilerine göre türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı yılın ilk dokuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.11 artışla 30.09 milyon olarak gerçekleşti.

Türkiye'ye 8 ayda 26 milyon turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan verilere göre, yılın ilk sekiz ayında ise yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 6.89 artışla 25.75 milyon olarak gerçekleşti.

Ömer Çelik: 2023 vizyonumuz 50 milyon ziyaretçi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Turizm gelirlerinde dünya sıralamasında 10'uncu sıradayız. İnşallah 2023 vizyonumuz, 50 milyon ziyaretçi 50 milyar dolar geliri hedeflemekte " dedi.

İran'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 41 arttı!

AA muhabirinin, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye'nin turizmde hızlı yükselen pazarlarından olan İran, 2010 ve 2011'deki düşüşün ardından yeniden yükselişe geçti.

Türkiye 32 milyon turist sayısı ile 6. sırada!

TURİST sayısında 32 milyon ile dünyada 6'ncı sıraya yükselen Türk turizminin hedefinde katma değer ekonomisine geçişin yol haritasını hazırlamak var. Hedef, 100'den fazla sektörü besleyen turizmi yeni bir lige taşımak...

2014'te Türkiye'ye 43 milyon turist gelmesi bekleniyor!

"2014 Turizm Sezonu Raporu"na göre, geçen yıl toplam 39 milyon kişiyi ağırlayan turizm sektörü yurt dışında yaşayan vatandaşlarla birlikte bu yıl toplam 43 milyon kişiyi misafir edecek.

Ömer Çelik: Turizmde hedefimiz dünya beşinciliği!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm sezonunun hareketlenmeye başladığını, ilk 5 aylık verilere göre gelen ziyaretçi açısından Türkiye'nin çok iyi bir noktada bulunduğunu söyledi.

Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı 7 milyona ulaştı!

Nisan ayında turist sayısı yüzde 8.2 artışla 2.6 milyona ulaştı. Turizm Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan verilere göre yılın ilk dört ayında ise yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 5.07 artışla 7 milyon olarak gerçekleşti.

Türkiye'ye kruvaziyer gemilerle 2,2 milyon turist geldi!

Türkiye kıyıları, yaklaşık 5 bin yolcu kapasiteli dev gemilerin uğrak rotası oldu. İstanbul, Kuşadası ve İzmir başta olmak üzere ülkeye kruvaziyer gemilerle 2,2 milyon turist giriş yaptı.

Emekliler Ligi’nde Norveç birinci sıradayken Türkiye kaçıncı sırada?

Ülkemizdeki emekliler gelir bakımından dünyada sonuncu sırada yer alırken, yaşam kalitesi açısından da sadece Hindistan’ı geçebildi. Paylaşılan detaylara göre Türkiye ‘Emekliler Ligi’nde 2018 yılından bu yana sürekli olarak geriliyor.

Ev alacaklar bu tarihi aman kaçırmayın! Tam 103 adet 1+1 konut uygun fiyatla satılıyor!

Mersin Tarsus Belediye Başkanlığı, Mersin Tarsus'ta yer alan 103 adet 1+1 konutu satıyor. Peki Tarsus'ta yer alan 1+1'lerin fiyatları ne kadar? Brüt alanları kaç metrekare? 

Motorinde 1 lira 14 kuruşluk zam pompaya yansıdı! İstanbul, Ankara, İzmir'de fiyatlar kaç TL? 

Motorinin litre fiyatına bugünden itibaren geçerli olacak şekilde 1 lira 14 kuruş zam uygulandı. Peki hangi ilde akaryakıt fiyatları kaç TL oldu? İşte BP, Total, PO, Opet, Shell 16 Kasım 2023 fiyat listesi...

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Benzin, mazot ve LPG'de yeni zam ya da indirim var mı? Akaryakıt alacaklar hemen bu fiyatlara bakın!

Milyonlarca sürücü son dakika benzin, motorin ve LPG litre fiyatları ile yeni zam haberi olup olmadığını araştırıyor. Peki son dakika akaryakıt fiyatları kaç TL oldu? İşte BP, Opet, Shell, Total, PO 22 Eylül 2023 fiyat listesi...

Akaryakıt alacaklara son dakika şoku! Benzin, motorin, LPG'de Eylül depremi! Şimdi rakamlara bakın!

Petrol fiyatlarındaki ve dolardaki dalgalanmalar benzin ve motorin fiyatlarını da yakından etkiliyor. Peki son dakika akaryakıt fiyatları kaç TL oldu? İşte BP, PO, Opet, Total, Shell 19 Eylül 2023 fiyat listesi...

Benzin, motorin, LPG litre fiyatlarında flaş gelişme! Bugün hangi ilde akaryakıt fiyatları kaç TL? Sürücüler dikkat!

Peş peşe gelen zamların ardından, sürücüler her gün sık sık akaryakıt fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki bugün hangi ilde akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte BP, PO, Opet, Total, Shell 18 Eylül 2023 fiyat listesi...

Akaryakıt fiyatlarında son dakika depremi! Benzin, motorin, LPG resmen uçtu! Sürücüler dikkat! 

Milyonlarca araç sahibi, akaryakıt fiyatlarında indirim müjdesi bekliyor. Peki bugün il il akaryakıt fiyatları kaç TL oldu?  İşte BP, Opet, Shell, Po, Total 15 Eylül 2023 fiyat listesi...

Mutfak tüpüne çılgın zam! Büyük tüp fiyatları 500 TL'yi geçti! Aygaz, Mogaz, Milangaz 20 Ağustos 2023 fiyat listesi...

Geçtiğimiz senenin zam rekortmenleri arasında yer alan mutfak tüpünün fiyatı 500 TL'yi aştı. Yeni zamlı mutfak tüpü fiyatlarını gören vatandaş kan ağlamaya başladı. Peki, mutfak tüpü ne kadar? Büyük tüp kaç TL? 20 Ağustos 2023 Aygaz, Mogaz, Milangaz fiyat listesi...

Akaryakıt fiyatlarında son dakika şoku! Her gün kuruş kuruş artıyor! Benzin, motorin, LPG fiyatları 14 Ağustos 2023

Benzin, motorin, LPG fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki bugün akaryakıt fiyatları kaç TL oldı 14 Ağustos 2023? 

Migros'ta yüzde 50'ye varan indirim fırsatı! Domestos çamaşır suyu 43, 1 litre süt 17 TL'ye düştü! Aman kaçırmayın! 

Migros Market, bugün başlayan "Cumadan Cumaya İndirimleri"ni duyurdu. Domestos çamaşır suyu 43, 1 litre süt 17 TL'ye düştü. Peki Migros'ta hangi ürünlerde indirim var, fiyatlar kaç TL? İşte 21 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Afra Saraçoğlu'nun serumu: AHA + BHA Kömür Cilt Kusurları Karşıtı Serum kaç lira?

Yalı Çapkını dizisinde canlandırdığı Seyran karakteriyle bir anda Türkiye'nin en çok konuşulan isimlerinden biri olmayı başaran Afra Saraçoğlu rol aldığı reklam filmleriyle de adından söz ettiriyor.

Tuvalet kağıtlarında büyük indirim; Carrefour'da kağıt ürünlerinde süper fiyatlar

Carrefour'da kağıt ürünlerinde fiyatlar düştü. Tuvalet kağıdında yüzde 20'ye varan indirim oldu. İşte Carrefour tuvalet kağıdı fiyatları...

türkiyeye kaç turist geldi Haberi

türkiyeye kaç turist geldi


Petrolde geçtiğimiz yıl 110 dolar seviyesindeki fiyatın 45 dolara gelmesi cari açık ve enflasyon açısından olumlu olsa da bazı sektörlerde endişeleri artırdı. Ekonomisi petrole dayalı ülkelerde artan sorunlar Türkiye’nin ihracat pazarları ve turizm performansını şimdiden olumsuz etkilemeye başladı.


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, şu anda rezervasyonlarda hiçbir hareket olmamasından yakınarak sözlerine başlıyor. Al Jazeera’ye konuşan Hacısüleyman, Rusların yedi sekiz yıldır erken rezervasyonu tercik ettiklerini belirterek, “Şu anda hiçbir kıpırdanma yok. Erken rezervasyona talep yok. Görünen o ki gelecek olanlar son dakika rezervasyon ile gelecek” diyor.


"Turizmde 1 milyar, ekonomide 3-4 milyar dolar kayıp"


AKTOB Başkanı Hacısüleyman, ziyaretçi sayısında en az yüzde 25-30 azalma beklediklerini, Rusya pazarında düşüşün 1 milyon turist olacağını düşünüyor. Hacısüleyman’a göre, bu, turizmde 1...