28 / 07 / 2024

türkleri balkondan uzaklaştıran 5 neden

türkleri balkondan uzaklaştıran 5 neden

Emlak ve marketing şirketlerinin yaptığı araştırmalarda Türkler’in yüzde 80’i balkondan vazgeçmem dese de balkon kültürünün sona erdiği gözlemlendi. Mimar Funda Varlık ve İç Mimar Oya Çavdar, Türkler’i balkondan uzaklaştıran beş ana nedeni açıkladı.

Dolar yorumları ile tanınan Selçuk Geçer'den kafa karıştıran açıklama: Dikkat sırat köprüsü ya düştün ya geçtin...

Dolar ve OVP hakkında kritik değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. Bu yorumlardan birisi de Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den geldi. Geçer, yaptığı açıklamayla görenlerin kafasını karıştırdı...

MIUI 14 alacak tüm Xiaomi, Redmi ve Poco modelleri! Güncel Liste!

Xiaomi, MIUI 14 güncellemesini hangi modellere göndereceğini açıkladı. Buna göre, Android 12 işletim sistemini çalıştıran tüm Xiaomi, Redmi ve POCO modelleri, MIUI 14 güncellemesini alacak.

Yatırımcıların kafasını karıştıran soru: Kur Korumalı Mevduat'tan TL mevduatına geçmek doğru bir karar mı?

Riski sevmeyen yatırımcılar son zamanlarda ''Kur Korumalı Mevduat'tan TL mevduatına geçmek doğru bir karar mı?'' sorusunu araştırıyor. 

Türk bilim insanları, her depremde konuşulan teoriyi resmen çürüttü! Meğer asıl gerçek buymuş!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde Geomatik Mühendisliği alanında çalışan Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, depremlerden önce atmosferde gerçekleşen elektron hareketlerini araştıran bir makale yayınladı ve ilginç sonuçlara ulaştı.

Gümüş altını sollayacak! İslam Memiş'ten kafa karıştıran açıklama! Kuyumcuya gitmeden önce herkes baksın!

Altın uzmanı İslam Memiş, 2023 yılının gümüşün yılı olacağını söyleyerek altını sollayacağının sinyallerini verdi. Yatırımcıların kafası karıştı. Gümüş fiyatları ne kadar olacak? Gümüş fiyatları ne zaman yükselecek? Kuyumcuya gitmeden önce herkes baksın...

Yabancılar Türkiye’de nakit harcamayı unuttu! Turizmde kart harcamaları ‘rekor’ getirdi!

Akdeniz havzasındaki yabancı turistlerin kartla yaptıkları harcamaları araştıran Visa Akdeniz Turizm Analizi'nin 2022 sonuçları açıklandı. Turistlerin kart harcamalar yüzde 43 büyürken, bu oran Türkiye'de yüzde 90'ı buldu.

Küçük ve orta işletmelere nefes aldıran destek! 20 bin TL tasarruf edeceksiniz

Türkiye'de meydana gelen ekonomik zorluklardan en çok etkilenen kesimlerden biri de şüphesiz küçük ve orta sınıf esnaf. Devlet, işletmelere türlü destek, katkı ve teşvikler sunarken, personel çalıştıran işletmelere de çalışan başına 20 bin TL ekonomi sağlama olanağı sunuluyor

Dev bankadan ortalığı karıştıran tahmin! Seçimden sonra dolar işte bu kadar olacak

Yeni bir ilerleme yaşandı, JP Morgan, seçim bitiminde doların geleceği seviye ile ilgili öngörülerini paylaştı. Şirketin dolar TL öngörüsü merakla bekleniyor.

Kafaları karıştıran tabela! Fiyatları gören isyan etti

İstanbul Sultangazi'de bulunan 'Et ve Balık K.' isimli kasabın tabela ve dükkan tasarımı müşteriler tarafından 'Et ve Süt Kurumu' mağazalarına benzetilyor. Dükkana gelenler, yüksek fiyatla karşılaşınca büyük tartışma oldu.

Arnica Violet Ütü en uygun nereden alınır, fiyatı ne kadar? 9 Mart 2023 fiyat listesi...

Ergonomik tasarımıyla ütüleme işini kolaylaştıran Arnica Violet 2600 Plus Şok Buharlı Mavi Ütü, sahip olduğu fonksiyonlarla güçlü buhar ve uzun süre kullanım sağlıyor. Peki, Arnica Violet, seramik tabanlı mı? Arnica Violet özellikleri ne? İşte detaylar...

Risk tespitinde kafa karıştıran olay! Testler yönetmelik dışı, fiyatlar cep yakıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından vatandaşlar, kendi binalarını sorgulamaya başladı. Binalara yapılan risk tespiti işlemlerinde kafa karıştıran olaylar yaşanıyor. Testler yönetmelik dışı, fiyatlar cep yakıyor!

Bakanlık kesenin azını açtı! Şartları taşıyan herkes 3.038 TL alacak

Destek ödemeleri ile 2023 yılına girdik. Halen dar gelirli hanelere yardımını desteğini ulaştıran ve her gün yenisini ekleyen devlet yetkilileri şimdi ise yeni bir destek planını ortaya koydu. Şartları merak edilen desteğin nasıl alınacağı haberimizde.

Ziraat bankası hesabınız yoksa hemen açtırın! Devlet destekleri yapmaya başlıyor

Kahramanmaraş depreminin akabinde verilen destekler afet bölgesine can suyu oluyor. Afetzedelerin taşınma ve barınma ihtiyaçları için devlet aracılığı ile yapılacak desteklerden ise Hesap açtıran ve kontrat imzalayan kişiler desteklerden faydalanacak.

türkleri balkondan uzaklaştıran 5 neden Haberi

türkleri balkondan uzaklaştıran 5 neden

Emlak ve marketing şirketlerinin yaptığı araştırmalarda Türkler’in yüzde 80’i ‘balkondan vazgeçmem’ dese de balkon kültürü sona eriyor. Yeni yapılarda balkon niyetine yapılmış çıkıntılar var artık. Balkonlu evlerin balkonunda ise kimsecikler görünmüyor.




Peki neden böyle oldu? Mimar Funda Varlık ve İç Mimar Oya Çavdar’a göre, Türkler’i balkondan uzaklaştıran beş ana neden var. Komşuluğun bitmesi, tv, internet ve artan sıcaklar yüzünden eve kapanmamız, mahremiyet, imar yönetmeliklerindeki değişiklikler. Varlık ve Çavdar, kadim balkon kültürümüzü sona erdirmek üzere olan bu beş nedenin detaylarını şöyle açıklıyor:


KOMŞULUK BİTTİ


‘Ev alma komşu al’, ‘Komşu komşunun külüne muhtaç’ gibi çok derin anlamları olan deyimlerimiz bile artık anlamını yitiriyor. Şehir hayatının sonucu olarak insani ilişkilerin de azalmasıyla komşuluk ilişkileri yavaş yavaş ölüyor. İnsanlar birbirlerine karşı yabancılaşmakta. Artık aynı apartmanda oturan...