10 / 05 / 2024

Türkmenbaşı Uluslararası Deniz Limanı

Türkmenbaşı Uluslararası Deniz Limanı

GAP İnşaat'ın Türkmenistan'da inşa edeceği Türkmenbaşı Uluslararası Deniz Limanı'nın temeli Devlet Başkanı Berdimuhamedov ve Başbakan Erdoğan tarafından atıldı. Liman, Avrupa ve Asya'nın lojistik üssü olacak...

Türkiye savunma sanayiinde küresel aktör oldu!

Türkiye; kara, deniz ve hava araçları, uzay sistemleri, ağır ve hafif silahlar, radar ve elektronik harp sistemleri gibi alanlarda ürettiği yüzlerce ürünü ile savunma sanayiinde artık dünyada adından söz ettiren bir ülke haline geldi.

Türkiye, dünyanın en iyi 100 limanından 4’üne sahip!

Dünyanın en eski ve prestijli yayım organı "Lloyd's List" tarafından Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarını ilk 100 liman arasında gösterdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, konuyla ilgili, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü bir kere daha gösterdi” şeklinde konuştu.

Aıh Mimarlık Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Uluslararası Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aıh Mimarlık Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Uluslararası Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 10 milyon TL sermaye bedeli ile Abuhuraıra Barkathullah tarafından kuruldu.

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı! Türkiye, uluslararası yatırımcıların radarında! 

Yabancılara konut satışında Haziran ayında tüm zamanların en yüksek rakamları kaydedilirken, 2022'nin ilk yarısında ise Ocak-Haziran rekoru kırıldı. İşte dikkatleri çeken yabancıya konut satışı verileri...

TÜGEM, Nar Global’in küresel ortağı oldu!

Emlak sektörünün önde gelen sivil toplum kuruluşu olarak bilinen TÜGEM uluslararası bir başarıya imza attı.

Deniz kenarı satılık evlerin değeri artıyor!

Türkiye’nin uzman emlak platformu Hürriyet Emlak’ın ülke genelini ele alarak hazırladığı Mart 2021 Emlak Endeksi verileri açıklandı. Açıklanan verilere göre; Türkiye genelinde deniz kenarında satılığa çıkan dairelerin değerinde artış yaşandı.

Türkiye uluslararası gayrimenkul yatırımcıları için güvenli liman!

Ekim ayında uluslararası yatırımcıya konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 23 artarak 5 bin 331 oldu. Gayrimenkul satışındaki ivmenin sektör adına umut verdiğini dile getiren Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği Başkanı (GİGDER) Ömer Faruk Akbal, Türkiye’nin gayrimenkul ihracatın

Tüketici güven endeksine revizyon!

TÜİK, uluslararası karşılaştırılabilirliğini sağlamak amacıyla tüketici güven endeksinin hesaplama yöntemini güncelleme kararı aldı.

İBB İstanbul Uluslararası Gençlik Merkezi 2019'da açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Uluslararası Gençlik Merkezi'nin inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaatın yüzde 50'sinin tamamlandığını açıklayan Uysal, projenin 2019'da açılacağını açıkladı.

Türkmenbaşı Limanı New York’ta “ENR Best Project Ödülü” kazandı!

Türkmenistan’ı dünya ticaretinde lojistik merkez haline getirecek Uluslararası Türkmenbaşı Limanı; mühendislik, müteahhitlik ve mimari alanda dünyanın en prestijli ödülü olarak gösterilen “Global Best Project” ödülünü almaya hak kazandı. 

Türkiye uluslararası inşaat sektöründe marka oldu!

Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği 2018 yılı Sonbahar Konferansı ve Genel Kurulu, Türkiye’de gerçekleşti. Müteahhitler Çeşme’de ‘finansmanı’ konuştu..

Uluslararası Türkmenbaşı Limanı'na dünyanın en prestijli ödülü!

Türkmenistan devleti tarafından Gap İnşaat'a yaptırılan Hazar Denizi kıyısındaki Uluslararası Türkmenbaşı Limanı'na, Amerika'dan dünyanın en prestijli ödülü geldi..

Türkiye uluslararası inşaat pazarında yerini koruyor!

Türkiye, “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde, müteahhitlik firması sayısını ve ülke sıralamasındaki yerini korumayı başardı. 

Türkmenbaşı Uluslararası Deniz Limanı Haberi

Türkmenbaşı Uluslararası Deniz Limanı


GAP İnşaat'ın Türkmenistan'da inşa edeceği Türkmenbaşı Uluslararası Deniz Limanı'nın temeli Devlet Başkanı Berdimuhamedov ve Başbakan Erdoğan tarafından atıldı. 1.5 milyar $'lık proje 4 yılda tamamlanacak. Liman, Avrupa ve Asya'nın lojistik üssü olacak


Avrupa'yı Asya'ya bağlayan ulaşım ağının lojistik üslerinden biri olan Türkmenbaşı Uluslararası Deniz Limanı'nın temeli dün atıldı. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile temel atma törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Türkmenistan'ı ata yurdumuz olarak görüyoruz. Her başarısından gurur duyuyoruz" dedi. Erdoğan, GAP İnşaat'ın üstlendiği Hazar kıyısındaki Avaza bölgesinde inşa edilecek liman projesinin her iki ülkeye de hayırlı olmasını diledi. 4 bin kişinin istihdam edilmesi planlanan proje 1.5 milyar dolara mal olacak ve 4 yılda teslim edilecek. GAP İnşaat'ın Türkmenistan'da bugüne kadar çok sayıda proje tamamlayarak iki ülke...