28 / 04 / 2024

türkmenistan inşaat işleri

türkmenistan inşaat işleri

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türk müteahhitlik sektörünün Türkmenistan'da bu yıl 4,6 milyar dolar değerinde 72 proje üstlendiğini, bu rakamla 2012 yılında Türkmenistan'ın alınan proje bedeli sıralamasında ilk sırada yer aldığını bildirdi

Türk müteahhitler Türkmenistan'ı inşa ediyor!

Türkistan’ın bir ucundan diğer ucuna Türk müteahhitler , başta Türkmenistan olmak üzere, Kırgızistan Kazakistan, Azerbaycan hemen her ülkeye imzasını atıyor

İnşaat işçisi karaborsaya düştü, konut sektörü küçüldü!

İnşaat sektöründe maliyet artışlarının yanı sıra işçi alımlarında da düşlerin olduğunu belirten Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, 'inşaat işçisi karaborsaya düştü' dedi. 

Türk Kızılay'dan Şanlıurfa'da kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa Haliliye ilçesinde kat karşılığı bina inşaat işi ihale edecek. İhale 18 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Evora İzmir'in B2-B3 bloklarının inşaat işi için sözleşme imzalandı!

Halk GYO'nun Evora İzmir Projesi'nde yer alan B2-B3 blokların inşaat işleri için yapılan ihale neticesinde, en uygun teklifi veren Teknik Yapı grup firması Aslanoğlu Altyapı ve Üst Yapı A.Ş. ile sözleşme imzalandı.   

Bursa'da bir inşaat işçisi 6 metre yükseklikten düştü!

Bursa'da inşaat işçiliği yapan Muzaffer Aksoy, çalıştığı esnada dengesini kaybederek 6 metre yükseklikten inşaatın temel çukuruna düştü. Aksoy AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

Türk Hava Kurumu'ndan Aksaray'da kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Aksaray Merkez İlçesi'nde kat karşılığı inşaat işi ihale ediyor.

İnşaat işleri vergi kesintisi oranı yükseltildi!

Yıllara yaygın inşaat işleri vergi kesintisi oranı 2021'de artırıldı. İnşaat ve taahhüt işi yapanlardan kesilen vergi stopaj oranı yüzde 3’den yüzde 5’e yükseltildi. 

Türk inşaat işçileri Arnavutluk’ta mahsur kaldı!

Türk işçileri Arnavutluk’a götürüp orada bırakan inşaat firmasının sahibi hakkındaki iddiaları yanıtladı. Firma sahibi “Çalışanlarım tehdit etti, kaçmak zorunda kaldım. Hakedişleri alınca ödemeleri yapacağım” açıklamasında bulundu.

Mevlüt Çavuşoğlu: Türk inşaat firmaları dünyanın en iyilerinden!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada Türk inşaat firmalarının dünyanın en iyilerinden olduğunu söyledi.

Kırklareli Valiliği: İnşaat işçileri, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak!

Kırklareli Valiliği, İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri sebebiyle Türkiye genelinde hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından inşaat işçilerinin muaf tutulacağını açıkladı.

Fransa'da kaçak işçi çalıştıran Türk inşaat patronuna hapis!

Fransa'da faaliyet gösteren Türk inşaat patronu; vergi kaçırma, kaçak işçi çalıştırma ve usulsüz olarak parasını Türkiye'ye göndermesi sebebiyle 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

İzmir depreminde panikleyen inşaat işçisi gökdelenin 24. katından düştü!

İzmir depremi sırasında çalıştığı gökdelenin 24. katında panik yaşayan 21 yaşındaki inşaat işçisi Melih Dağbaşı, gökdelenden düşerek hayatını kaybetti.

Trabzon'da tünel inşaatında akıma kapılan işçi yaşamını yitirdi!

Trabzon Maçka'da tünel inşaatında çalışırken elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti...

Akiş GYO Kadıköy'deki mağazasının inşaat işleri için Conart İnşaat ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'ndeki çok katlı mağaza niteliğindeki binanın ince yapı inşaatı işleri için Conart İnşaat ile anlaşıldı.

türkmenistan inşaat işleri Haberi

türkmenistan inşaat işleri

Çağlayan, Türk müteahhitlik firmalarının Türkmenistan dahil 2012 yılında dünyada üstlendiği projelerin toplam bedelinin ise 17,6 milyar dolara ulaştığını kaydetti.


 Firmalarımızın Türkmenistan projeleri galerisi için tıklayınız...


Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın en büyük 225 müteahhitlik firma sıralamasında 33 firma ile Çin'den sonra ikinci sırada yer alan Türk müteahhitlik sektörünün, her geçen gün başarılarını yeni projeler üstlenerek dünyaya tescil ettirmeye devam ettiğini kaydetti. 


Firmaların, kendi projelerinin yanı sıra yarım kalan projeleri de tamamlayarak Türkmenistan'ın imarına katkıda bulunduklarını ifade eden Çağlayan, ''Bunun en güzel kanıtı, bir firmamızın Alman menşeli bir firma tarafından yarım bırakılan, 5 adet un, ekmek, makarna üretim tesisi ve satış merkezi inşaatı işi projesini üstlenmesidir'' dedi. 


Türkmenistan'ın imarında önemli paya sahip olan müteahhitlik firmalarının 2012 yılında Kasım ayı ortalarına kadar...