19 / 07 / 2024

türkmenistan metrosu ne zaman yapılacak

türkmenistan metrosu ne zaman yapılacak

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Aşkabat'ın hızlı bir şekilde geliştiğini ve nüfusun da arttığını söyleyerek, bunun için metro kurulması için Ukraynalı işadamından çalışma yapmasını teklif etti...

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan 1.080 proje hayata geçirdi!

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok Türk firmalarının bugüne kadar Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan yaklaşık 1080 projeyi başarıyla tamamladığını söyledi.

Bakırköy Kirazlı metrosu ne zaman açılacak? Bakırköy Kirazlı metro hattı nereden geçecek, durak isimleri neler? 

Bakırköy Kirazlı metrosunda son durum merak ediliyor. Vatandaşlar ''Bakırköy Kirazlı metrosu ne zaman açılacak? Bakırköy Kirazlı metro hattı nereden geçecek, durak isimleri neler?'' sorularını araştırıyor. İşte Bakırköy Kirazlı metrosunda son durum...

Türkmenistan Aşkabat Uluslararası Havalimanı açıldı!

Türkmenistan Aşkabat Uluslararası Havalimanı, başkentte Berdimuhamedov'un ev sahipliğinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Türkmenistan'da ulaştırma sektörü geliştirilecek!

Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde, Türkmenistan'da düzenlenecek, "1. Küresel Sürdürülebilir Ulaştırma Konferansı"nın tanıtımı amacıyla organize edilen, "Türkmenistan Küresel Medya Forumu" başladı.

TOKİ Denizli Karahayıt başvuruları ne zaman başlıyor?

258 adet daireden meydana gelen Denizli Karahayıt projesindeki 80 adet daire açık satışa çıkıyor. Peki, TOKİ Denizli Karahayıt başvuruları ne zaman başlıyor?

Almalar, İskurt ve Nergo İş Ortaklığı Arap Türk Zirvesi’ne katılıyor!

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul firmalarından biri olan ve gerçekleştirdiği projelerle de isminden sıkça söz ettiren Almalar, İskurt ve Nergo İş Ortaklığı, 10. Gayrimenkul Fuarı ve Arap Türk Zirvesi’ne katılıyor.

Batıkent metrosu ne zaman açılacak?

Ulaştırma Bakanlığı'nca yapılacak Keçiören Metrosu’nun Batıkent Metrosu ile bağlantı çalışmaları 16 Nisan Cumartesi tarihinden itibaren başlıyor. Peki Batıkent Metrosu ne zaman açılacak?

Mustafa Elitaş Türkmenistan'daki projeleri inceleyecek!

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, yarın Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ı ziyaret edecek. Elitaş, Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkmenistan'da faaliyet gösteren Türk müteahhit ve yatırımcılarının tesis ve projelerini inceleyecek.

TOKİ Denizli Karahayıt kura çekimi ne zaman 2016?

TOKİ Denizli Karahayıt Konutları için 96, 108 veya 120 ay vade uygulanıyor. Projede toplamda 258 adet konut satışa çıkarılıyor. Peki TOKİ Denizli Karahayıt kura çekimi ne zaman 2016?

Türkmenistan'daki sahabe türbeleri restorasyonunda sona doğru!

Türkmenistan hükumeti ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) arasında imzalanan Hakem el-Gıfari ile Büreyde el-Eslemi sahabe türbelerinin restorasyonu projesinde sona yaklaşıldığı belirtildi.

TOKİ Denizli Karahayıt başvuruları ne zaman bitecek?

TOKİ Denizli Karahayıt'ta yer alan 258 daire satışa çıkarılıyor. Projede 534 TL taksitle ödeme yapılabiliyor. Peki TOKİ Denizli Karahayıt başvuruları ne zaman bitecek?

Türkmenistan'daki inşaat işi Türkler'de!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temaslarını izlemek için hafta sonu Türkmenistan’daydım. Sovyetler Birliği’nin 1991’de dağılmasından sonra bağımsızlığını kazanan Türkmenistan geçen onca yıla rağmen hâlâ kapalı bir ülke.

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 963 proje üstlendi!

Rusya'dan sonra ikinci sırada bulunan Türkmenistan'da Türk müteahhitler bugüne kadar toplam tutarı 47,5 milyar dolar olan 963 proje üstlendi.

türkmenistan metrosu ne zaman yapılacak Haberi

türkmenistan metrosu ne zaman yapılacak


Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, başkent Aşkabat'ta metro kurulması için Ukrayna'nın İnterbudmontaj şirketi başkanı Vladimir Petruk'dan proje hazırlamasını istedi. Türkmen lider, Aşkabat'ın hızlı bir şekilde geliştiğini ve nüfusun da arttığını söyleyerek, bunun için metro kurulması için Ukraynalı işadamından çalışma yapmasını teklif etti. Ukraynalı işadamı Petruk, bu konuda uzman ekip ile proje üzerinde titizlikle çalışacaklarını belirtti. 


Türkmenistan Meclisi tarafından 2013 yılında kabul edilen karar sonucunda Aşkabat'ın sınırları genişletildi. Aşkabat'ın ilçeleri Abadan ve Ruhabat şehir merkezine dahil edildi. Nüfusu bir milyona yaklaşan Aşkabat ülkenin en büyük şehri ve aynı zamanda ticari, ekonomi ve kültür merkezidir. 


Malatya Son...