02 / 05 / 2024

türkmenistan turizm projeleri 2015

türkmenistan turizm projeleri 2015

Türkiye, en yakın stratejik ortağımız ve ticari ilişkilerimiz çok hızlı ilerliyor. Türkmenistan üe Türkiye arasındaki ticaret hacmi her geçen yıl artıyor...

ABD, Afganistan ve Türkmenistan ortak inşaat projeleri hayata geçirecek!

ABD, Afganistan ve Türkmenistan arasındaki ticari, ekonomik ve ikili ilişkilerin de geliştirilmesi adına ortak çalışmaların başlatılacağı belirtilirken, bu konuda lojistik, inşaat ve enerji alanında kapsamlı projelerin hayata geçirileceği bildirildi.

Erdem Bedir İnşaat Taahhüt Elektrik Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erdem Bedir İnşaat Taahhüt Elektrik Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Erdem Bedir, Musa Bedir, Ersin Bedir ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 25 Şubat'ta Büyükçekmece'de kuruldu.

HBS Yapı İnşaat Taahhüt ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

HBS Yapı İnşaat Taahhüt ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Hacı Bayram Yıldırım ve Halis Yıldırım ortaklığıyla 50 bin TL sermaye 12 Şubat'ta Ümraniye, Necip Fazıl Mahallesi, Dilektaşı Sokak'ta kuruldu.

Mustafa Elitaş Türkmenistan'daki projeleri inceleyecek!

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, yarın Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ı ziyaret edecek. Elitaş, Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkmenistan'da faaliyet gösteren Türk müteahhit ve yatırımcılarının tesis ve projelerini inceleyecek.

Dilek Dış Ticaret Taahhüt ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Dilek Dış Ticaret Taahhüt ve Turizm Limited Şirketi, Yunus Nazırlı tarafından 75 bin TL sermaye ile 13 Ocak'ta Maltepe, Çınar Mahallesi, Mustafa Kemal Atatürk Caddesi'nde kuruldu.

Türkmenistan'daki sahabe türbeleri restorasyonunda sona doğru!

Türkmenistan hükumeti ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) arasında imzalanan Hakem el-Gıfari ile Büreyde el-Eslemi sahabe türbelerinin restorasyonu projesinde sona yaklaşıldığı belirtildi.

Türkmenistan'daki inşaat işi Türkler'de!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temaslarını izlemek için hafta sonu Türkmenistan’daydım. Sovyetler Birliği’nin 1991’de dağılmasından sonra bağımsızlığını kazanan Türkmenistan geçen onca yıla rağmen hâlâ kapalı bir ülke.

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 963 proje üstlendi!

Rusya'dan sonra ikinci sırada bulunan Türkmenistan'da Türk müteahhitler bugüne kadar toplam tutarı 47,5 milyar dolar olan 963 proje üstlendi.

N. Kurtulmuş: Türkmenistan ve Azerbaycan'la doğalgaz anlaşması yapılabilir!

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin Türkmenistan ve Azerbaycan'la doğalgaz ve petrol anlaşmaları imzalayabileceğini söyledi.

Nata Holding, Türkmenistan'ı yeniden inşa edecek!

Ankara'da 1 milyon metrekare inşaat yapan Nata Holding, dümeni Orta Asya'ya Türkmenistan'a kırdı. Kazakistan, İran ve Türkmenistan'ı birbirine bağlayan demiryolu hattını inşa eden şirket, yeni projelerle birlikte yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım yapacak

Konsol İnşaat Akaryakıt ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Konsol İnşaat Akaryakıt ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ruhan Konsol tarafından 200 bin TL sermaye ile 28 Ekim'de Maltepe, Cevizli Mahallesi, Bağdat Caddesi Polenıum Plaza'da kuruldu.

Türkmenistan Awaza Kongre Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

Polimeks, Kasım 2012'de Türkmenistan'ın Awaza Bölgesi'nde inşaatına başladığı Awaza Kongre Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Hazar Denizi'nin dalgalarından ilham alarak inşa edilen Awaza Kongre Merkezi 197 milyon dolar proje değerine sahip.

Türkmenistan Awaza Kongre Merkezi açıldı!

Türkmenistan’ın Hazar Denizi kıyısında bulunan Awaza Bölgesi’nde inşası tamamlanan Orta Asya’nın en büyük kongre merkezi Awaza Kongre Merkezi açıldı.

türkmenistan turizm projeleri 2015 Haberi

türkmenistan turizm projeleri 2015

Türkiye, en yakın stratejik ortağımız ve ticari ilişkilerimiz çok hızlı ilerliyor. Türkmenistan ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi her geçen yıl artıyor. 2013 yılında ticaret hacmi 4 milyar 750 milyon dolar olarak gerçekleşti. 2014 yılının ilk 9 ayında ise 5 milyar dolara yaklaştı. Bu veriler, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 35 arttığım gösteriyor. Ticaret hacminin 2020 yılında 10 milyar doların Türk şirketlerden 'Avaza Milli Turizm Bölgesi' için projelerini bekliyoruz üzerinde olması bekleniyor. Özel sergiler, işadamları buluşmalarının artması ve iktisadi devletlerarası şuranın verimli çalışmasıyla ilişkilerimiz daha da artacak. İktisadi ve ticari ilişkileri daha da artırmak için ulaştırma araçları ve yük taşıma hizmetlerini de geliştirmeyi düşünüyoruz. 


Türkmenistan, Azerbaycan gemi seferleri başladı. 54 TIR taşıyabilen bir gemi aldık. Kısa süre içinde ikinci...