01 / 05 / 2024

Turkuaz Kart ikamet izni

Turkuaz Kart ikamet izni

Yabancılara süresiz ikamet hakkı tanıyan Turkuaz Kart Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, Turkuaz Kart nedir? Nasıl alınır? Kimler alabilir?

Turkuaz kart kimlere verilir?

Turkuaz Kart, yabancıya, Türkiye’de süresiz çalışma ve ikamet hakkı veren, yakınına ise ikamet hakkı veren belge olarak tanımlanıyor. Peki, turkuaz kart kimlere verilir?

Turkuaz Kart uygulaması başladı!

Turkuaz Kart Yönetmeliği ile birlikte Turkuaz Kart uygulaması bugün resmen başladı. Turkuaz Kart başvurusu onaylanan yabancılar süresiz ikamet hakkına sahip olacak..

Turkuaz Kart başvurusu nasıl yapılır?

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Turkuaz Kart Yönetmeliği kapsamında bu karta sahip olan yabancılar süresiz ikamet hakkına sahip olacak. Peki, Turkuaz Kart başvurusu nasıl yapılır?

10 soruda Turkuaz Kart!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Turkuaz Kart Yönetmeliği ile süresiz ikamet için gerekli olan Turkuaz Kartın detayları belli oldu. İşte 10 soruda Turkuaz Kart..

Turkuaz Kart nedir?

Yabancılara süresiz ikamet hakkı tanıyan Turkuaz Kart Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, Turkuaz Kart nedir? Nasıl alınır? Kimler alabilir?

Turkuaz Kart nasıl alınır?

Turkuaz Kart Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayımlanması ile süresiz ikametgah izninin detayları belli oldu. Peki, bu hakkı veren Turkuaz Kart nasıl alınır? Turkuaz Kart nereden alınır?

Turkuaz Kart Yönetmeliği 2017!

Turkuaz Kart Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik ile Turkuaz Kart sahipleri, süresiz ikamet iznini alabilecek..

Turkuaz Kart alan yabancıya süresiz ikamet hakkı!

Başvurusu bakanlıkça uygun görülen yabancılara "Turkuaz Kart" verilmesine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yer aldı. Kart verilecek kişiye süresiz çalışma ve ikamet hakkı veriyor ve askerlikten muaf tutuluyor.

Yabancıya vatandaşlık hakkı, Turkuaz Kart ile tamamlanacak!

Türkiye’ye 2 milyon dolar yatırım yapan veya 1 milyon dolarlık ev alana, başka bir şart aranmaksızın vatandaşlık verilmesinin yolu açıldı. Yürürlüğe giren bu adımın tamamlayıcısı olarak önümüzdeki günlerde de nitelikli işgücü için turkuaz kart düzenlemesi yürürlüğe girecek.

Sultanbeyli Liva Turkuaz Projesi 'nde 162 bin 300 TL!

Dairelerin 162 bin 300 TL'den satışa sunulan Sultanbeyli Liva Turkuaz Projesi 'nde banka kredisi kullanılabiliyor. Projede yüzde 1 KDV oranı uygulanıyor...

Otel Turkuaz Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Otel Turkuaz İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 20 Şubat 2013 tarihinde, 50 bin TL sermaye ile, Recep Bilgiç tarafından kuruldu...

Liva Turkuaz Sinpaş'ta 297 bin liraya 2+1! Paris tatili hediye!

Fiyatların 162 bin 300 liradan başladığı Liva Turkuaz'da teslimler Kasım 2014'te gerçekleşecek, projeden konut sahibi olanlara Paris seyahati hediye ediliyor

Liva Sinpaş Turkuaz ’da 2014’te teslim: 297 bin TL’ye 2+1!

Sinpaş GYO imzası taşıyan Liva Sinpaş Turkuaz projesinde başlatılan kampanyaya göre ev alan çiftlere çekilişsiz kurasız 4 gün 3 gece Paris tatili hediye ediliyor

Turkuaz Kart ikamet izni Haberi

Turkuaz Kart ikamet izni

Turkuaz Kart’a ilişkin başvuru, değerlendirme ve geçiş süresine, Turkuaz Kart sahibine ve yakınına sağlanan haklara ve bu hakların kullanımına ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanununun 11 inci ve 25 inci maddelerine dayanılarak hazırlanan Turkuaz Kart Yönetmeliği Turkuaz Kart başvuru, değerlendirme ve geçiş süresindeki yabancıları, Turkuaz Kart sahibi ile Turkuaz Kart sahibi yakınını kapsıyor.


Peki, Turkuaz Kart nedir?  Kimler Turkuaz Kart alabilir? Turkuaz Kart nasıl alınır? Turkuaz Kart sahibi yakını kimlerdir? 


1. Turkuaz Kart nedir?

Yabancıya, Türkiye’de süresiz çalışma ve ikamet hakkı veren, yakınına ise ikamet hakkı veren belge oluyor.


2. Turkuaz Kart sahibi yakını kimlerdir? 

Turkuaz Kart sahibinin yabancı eşi ile kendisinin veya eşinin ergin olmayan veya bağımlı yabancı çocukları oluyor.


3. Kimler Turkuaz Kart...