16 / 05 / 2024

Turna Gölü yüzen adalar

Turna Gölü yüzen adalar

Bingöl'ün Solhan ilçesi yakınlarında bulunan Turna Gölü'ndeki yüzen adalar, sonbaharda ziyaretçilerine adeta görsel şölen sunuyor. Adalarım çevresi özellikle bahar ve yaz aylarında mesire yeri olarak öne çıkıyor...

Abdullah Gül'den dikkat çeken ekonomik kriz çıkışı: Hayret verici gelişmeyi ilk kez açıkladı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 25. Avrasya Ekonomi Zirvesi'ne katılarak konuşma yaptı. Ekonomik krize ilişkin değerlendirmeler de yapan Gül, yüksek enflasyonun herkes tarafından hissedilen rahatsız edici bir boyuta ulaştığını söyledi. Gül, ekonomideki "Hayret verici" gelişmeyi de açıkladı

Van Gölü'ne ‘yüzen otel’ projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan destek!

Van Gölü üzerine yapılacak olan Yüzen Otel projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak destek almaya hak kazandı.

Berat Albayrak: Ekonomi 3. çeyrek için güçlü yükseliş mesajı verdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Ekonomi 3. çeyrek için güçlü yükseliş mesajı verdi. Tüketici güveni yüzde 3,2 artarak 82 oldu.Yılı tahminlerden iyi noktada tamamlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Murat Kurum: Salda Gölü çevresinde yapılaşmaya izin verilmemiştir!

Murat Kurum, Salda Gölü'nün imar planlarının onaylanmasına ilişkin, "Yapılan çalışmayla göl yüzeyi ve çevresinde herhangi bir yapılaşmaya izin verilmemiştir. Aksine daha önce ilçe belediyesince onaylanan planlardaki yoğunluklar ve nüfus projeksiyonu da yüzde 30 oranında azaltılmıştır" dedi.

Gül Yıkım Hafriyat İnşaat Nakliyat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gül Yıkım Hafriyat İnşaat Nakliyat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Erdoğan Demir ve Mehmet Küçükosman ortaklığında kuruldu.

Ed Parker: Türkiye'nin kredi notu açısından güçlü yönlerinin farkındayız!

Fitch Ratings'in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Ülke Notları Grubu Direktörü Ed Parker, "Türkiye'nin kredi notu açısından güçlü yönlerinin farkındayız. Düşük kamu borcu ve dinamik bir ekonomi olması güçlü yanları." ifadesini kullandı.

Ferhat Güçlü inşaat sektöründen ayrıldı, nektarin bahçesi kurdu!

Girişimci Ferhat Güçlü üç yıl önce inşaat sektöründen ayrıldı. Güçlü artık İspanya’dan getirip diktiği nektarin ağaçlarıyla ilgileniyor.

2 Nolu Autopia Gülşah İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

2 Nolu Autopia Gülşah İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Yaşar Gül ve Yalçın Gül Yönetim Kurulu Üyelikleri'nde 50 bin TL sermaye ile 30 Haziran'da Bakırköy, Bakırköy, Şenlikköy Mahallesi'nde kuruldu.

A Gül Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

A Gül Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Ali Gül Yönetim Kurulu Başkanığı ve Mustafa Kubilay Gül Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 1 milyon TL sermaye ile 20 Kasım'da Bahçelievler'de kuruldu.

Büyükçekme Göl Vadisi’nde villalar 840 bin dolardan başlıyor!

1990’lı yılların ortalarında Alarko tarafından keşfedilen Alkent projeleri ile İstanbul’ un ilgisini çeken Büyükçekmece Göl Vadisi; günümüzün parlayan yıldızı. Yalçınlar Group Büyükçekme Göl Vadisi'nde fiyatlar 840 bin dolardan başlıyor.

1985 yılında Terkos Gölü için Vakıf Gureba ile İSKİ, birbirine düşmüş!

1985 yılında İSKİ, Vakıf Gureba Hastanesi'ni 10 milyon liralık borcunu ödemediği için icraya vermesiyle Terkos Gölü tartışma konusu olmuş. Gölün tapusunun Vakıf'a ait olduğunu söyleyen Vakıf yöneticileri, İSKİ hakkında dava açacaklarmış.

İznik Gölü 50 yıl temiz kalacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, maliyeti 40 milyon TL'yi bulan arıtma tesisi ve kanalizasyon yatırımıyla İznik Gölü'nü kirlilikten tamamen arındıracak. İznik'te tamamlanma aşamasına gelen arıtma tesisi ve biten altyapı çalışmalarını yerinde incelendi.

1984 yılında Büyükçekmece Gölü baraj haline getirilecekmiş!

1984 yılında Büyükçekmece Barajı'nın temeli Başbakan Turgut Özal tarafından atılacakmış. Göl, 10 milyar lira harcanarak baraj haline getirilecekmiş. 42 ayda tamamlanacak projeyle İstanbul'un su problemi yarı yarıya giderilecekmiş.

Turna Gölü yüzen adalar Haberi

Turna Gölü yüzen adalar

Solhan'a bağlı Hazarşah köyü Aksakal mezrasındaki Turna Gölü'nde yüzen adalardaki bodur ağaçları erken yaprak dökerek kışa hazırlanırken, çevrede yeşil ve sarı renklerin uyumu doğa severlerin ilgisini çekiyor. Yılın her dönemi yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan yüzen adalar, Bingöl'ün turizmdeki en önemli potansiyeli arasında gösteriliyor.


Özellikle bahar ve yaz aylarında mesire yeri olarak öne çıkan adaların çevresi, piknikçilerin de gözde mekanları arasında yerini alıyor.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce ''Yüzen Adalar Tabiat Anıtı'' olarak koruma altına alınan yüzen adaların çevre düzenlemesi Solhan Kaymakamlığı'nca yapıldı.


Fırat Kalkınma Ajansı'nca da desteklenen ''Turizmin Anahtarı Yüzen Ada Projesi'' kapsamında yüzen adaların tahrip olmaması ve doğal mirasın korunması amacıyla gölün çevresi tel örgüyle çevrildi. İnsanların güzel vakit geçirmesi ve adaları...