30 / 08 / 2024

TÜROFED rus turizmi açıklaması

TÜROFED rus turizmi açıklaması

TÜROFED tarafından hazırlanan 2015 Turizm Raporu'na göre, Rusya pazarının bu yıl yüzde 25-30 daralacağı tahmin ediliyor. Bunun da 2 milyar liralık kayıp anlamına geldiği belirtiliyor.

Binlerce lira ödemişlerdi Bodrum’da yüzlerce turist sokakta kaldı

Bodrum’da 4 yıldızlı Middle Town ve Palmet Bodrum otellerine ÇED raporu olmadığı gerekçesiyle, mühür vuruldu. 300 turist 43 derece sıcağın altında bavullarıyla saatlerce otellerin önünde bekledi. Türk, Rus, Ukrayna ve Danimarkalı turistlerin olduğu grup ile otel yöneticileri arasında sert tartışmala

TÜROFED: Yanan yerlere tesis yapılmasın!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, meydana gelen orman yangınları sonrasında yanan yerlere tesis inşa edilmemesi konusunda çağrıda bulundu. 

Oteller Körfez sermayelerinin olabilir!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, turizm sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Türkiye Rus ve Hintli yatırımcıların gözdesi!

Ocak ayından bu yana Hindistan’ın en önemli 3 grubu, Türkiye’de şirket alarak iki ülke ilişkilerini fartklı bir noktaya taşıdı. Rus ve Hintli milyarderler Türkiye'ye yatırıma ve taşamaya geliyor.

Moskova’da Türk-Rus inşaat gücü bir aradaydı!

Moskova'da gelenekselleşen Proestate Uluslararası Gayrimenkul Yatırımı Forumu, bu yıl 13. kez kapılarını açtı. 18-20 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen forum, 800'den fazla uluslararası gayrimenkul şirketinden 2 bine yakın uzmanı bir araya getirdi...

Moskova'da Türk-Rus inşaat gücü bir aradaydı!

Moskova’da gelenekselleşen Proestate Uluslararası Gayrimenkul Yatırımı Forumu, bu yıl 13. kez kapılarını açtı. 18-20 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen forum, 800’den fazla uluslararası gayrimenkul şirketinden 2 bine yakın uzmanı bir araya getirdi...

800'e yakın 5 yıldızlı otel için tahsis süresi 49 yıla çıkarılacak!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, hazine veya ormandan tahsisli 800'e yakın 5 yıldızlı otel için tahsis süresinin yeniden 49'a yıla uzatılacağını dile getirdi.

Rusya ile ortak yatırım fonu inşaatla başlayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Rus Ortak Yatırım Fonu’nun 1 milyar dolar sermaye ile kurulmasının önemini belirtti. Rusya Doğrudan Yatırımlar Fonu ve Türkiye Varlık ve Yatırım Fonu’nun kuracağı ortak fonun, ilk yatırımını Rus inşaat sektörüne yapacak.

TÜROFED'den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 9 maddelik mektup!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), sektörün acil sorunlarının çözümü için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 9 maddelik talep formu sundu.

Türk Rus ilişkileri mütehhitleri sıkıntıya soktu!

Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından iki ülke arasında başlatılan görüşmelerden hâlâ olumlu sonuç alınamaması Türk müteahhitler ile sebze ve meyve ihracatçılarını vurdu.

Günlük kiralık evlerle ilgili düzenleme memnun etti!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, günübirlik kiraya verilen evler ve apart dairelerle ilgili "Girişimlerimizin sonuç vermesinden dolayı mutluyuz" dedi.

Otelcilerden günlük kiralık ev tepkisi!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun günlük kiralanan mekanlar konusunda çalışmalar yapıldığına ilişkin açıklamasını olumlu bulduklarını açıkladı.

Türk-Rus yatırım fonu için süreç yeniden başladı!

Türkiye ve Rusya’nın birlikte bir yatırım fonu oluşturması için süreç yeniden başladı. İşadamları tüm sorunların çözümünden umutlu.

TÜROFED rus turizmi açıklaması Haberi

TÜROFED rus turizmi açıklaması

Turizmde Rusya pazarının yaklaşık yüzde 25-30 daralmasının yıllık yaklaşık 2 milyar liralık kayıp anlamına geldiği, yan sektör ile birlikte kaybın 4,5 milyar dolara kadar ulaşabileceği bildirildi. 


Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından hazırlanan 2015 Turizm Raporu'na göre, geçen yıl Türkiye'yi en fazla ziyaret eden ülkeler sıralamasında her zamanki gibi ilk sırayı Almanya, ikinci sırayı Rusya aldı. Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 5 artarak 4,4 milyon kişi oldu. 


Rusya Federasyonu, Türkiye'nin özellikle de Antalya bölgesinin sadece geçen yıl değil, son 10 yıldaki en önemli pazarlarından biri haline geldi. 


Rapora göre, Rusya'da 2014 yılı eylül ayında başlayan ve etkisi devam eden yüzde 100'e yakın devalüasyon ülkede ekonomik anlamda bir panik havası oluşturmaya başladı, bu durum Rus halkının seyahatten vazgeçmelerine...